PDA

View Full Version : starter kill relay



Bosaliniee
10-14-2006, 01:35 AM
im a little confused about how to hook up the starter kill/anti-grind relay on my remote start alarm. is there a diagram or someone that can tell me how to do it?

azbass
10-14-2006, 01:56 AM
post the wire colors on the relay and i can help ya out.

thatkidbob
10-14-2006, 05:18 PM
i wouldn't even bother with it.

the best way to do a starter kill is with a normally open pulse timer relay... hook it up to the factory alarm disarm pulse output, and route the starter or fuel pump wire thorugh it. This way the alarm must be active (or the thief has to know how your starter kill is set up) to start the car.

Bosaliniee
10-15-2006, 08:58 PM
the relay has 2 14gauge green wires, one 20gauge orange, and one 20 gauge yellow, and there is a orange wire from the alarm that that is negative

THUNDERBIRD
10-15-2006, 10:22 PM
i know you have to cut one of the starter wires in half and put the starter kill inbetween it, i beleive the greens are that connection, and i cant remember the rest, i looked for my book but cant find it. what alarm is this and what car is it going in?

azbass
10-15-2006, 10:38 PM
the relay has 2 14gauge green wires, one 20gauge orange, and one 20 gauge yellow, and there is a orange wire from the alarm that that is negative

ok the green wires, one goes to the key side of the starter wire and the other green goes to the starter side of the starter wire. ( or another wire you want to cut to disable the engin)

the yellow goes to the ign. wire

and the orange goes to the neg- output on the alarm, that goes active when the alarm is armed.

Bosaliniee
10-15-2006, 10:46 PM
ok, so the starter wire i cut and put one green wire on one end and the other green on the other end, then the yellow wire goes to ignition 1?

azbass
10-15-2006, 11:23 PM
yes

Bosaliniee
10-16-2006, 12:30 AM
thanks for your help!

THUNDERBIRD
10-16-2006, 03:12 PM
have you been working on this for a while or just getting all the knowledge before you do it?

Bosaliniee
10-17-2006, 12:55 AM
ive had a remote start in for a while, i got a new one that has keyless entry with it and im installing it, just couldnt figure that part out.