PDA

View Full Version : Port tuning



Wkerat
12-10-2002, 08:12 AM
I am thinking about making a 3.15 cubed box after all displacement and porting it to 28 Hz for 2 12 brahma's. What size/length ports should I use to prevent port noise with 900 watts per brahma? Also, is there abtter box sealed or ported I should think about, the largest I may be able to go would be around 3.6 cubes after displancement.

Wkerat
12-10-2002, 08:15 AM
If possible can I tune to 26 HZ? i am looking fro good sql.

Wkerat
12-10-2002, 03:30 PM
common

Wkerat
12-10-2002, 05:01 PM
The 3.15 is after the displacement....either way I am ok if I tune to 30 hz?

Wkerat
12-10-2002, 05:28 PM
Ok, it is a wedge shape using 3/4 mdf. The INTERNAL dimensions I am planning on are:
W: 28 (29.5 outside)
TD: 12 (13.5)
BD: 16 (17.5)
H: 16 (17.5)
I will lose 210 cubic in for bracing. This would give me 6062 (3.50 before sub displacement) I did not choose a port but have room on top of it. On top of that if I need more internally I can make my bottom depth 17 (18.5 outside) internally, and a height of 19 (20.5 outside) internally. Thanks you for all your help. I have room to put the ports on the outside of the box so i will not lose any volume, especially is I use pvc, but I can make slot ports if I need to. This is for 2 12 brahma's with 900-1000 watts each

Wkerat
12-10-2002, 05:56 PM
Thanks for your help, will the brahmas be ok with low internal volumes? I am assuming your volume takes into account the port displacement?

Wkerat
12-10-2002, 06:01 PM
How did you find the 2.1 for volume? I can't get it that low, i take the 3.5 - .7778 (port displacement) -.40 (subs)= 2.3cubes

Wkerat
12-10-2002, 06:34 PM
oh wait, i already subtracted the brace in the 3.5 cubes i told you... Will that alter my port lengths?

Wkerat
12-10-2002, 06:46 PM
ok, thanks a ton, winisdwas driving me nuts

Wkerat
12-10-2002, 07:31 PM
How do you figure out the ports?