PDA

View Full Version : SLCs got installed.. Sounded great until a CRACKLING started..



Captain_Ahab
06-23-2006, 07:22 PM
Well i got my SCLs today installed with my Orion400.2 .... Sounded AWSOME for the first 15-20 minutes.. On my way home my right mid started CRACKLING! I turned my volume down, and the crackling was even there at lower volumes... I called Circuit City and talked to the guy that installed them and he said it sounds like a blown mid.. Im bout to head back on up that away and let him listen to it.. Gains and everything were set properly.. Just my freakin luck...

springy101
06-23-2006, 07:28 PM
umm how did you set your gains, i think the rms on those is like 80, and that amp puts out a little to much power for them.

6spdcoupe
06-23-2006, 07:30 PM
Theyll certainly take substantially more than 80 watts.

My opinion would possibly go to a poor install job, just dont bank on them admitting it.

6spdcoupe
06-23-2006, 07:30 PM
BTW..PM replied to. ;)

nferra2
06-23-2006, 07:30 PM
I was told I could put well over 100watts to SLC's, ***** man. I hope you got them authorized or from 6spdcoupe.

nferra2
06-23-2006, 07:32 PM
Wow, Two posts to my one. I can't wait til my SLC's get here. I'll be putting 100 watts to them.

Captain_Ahab
06-23-2006, 07:39 PM
Trust me though, I was greatly amazed when they were properly working.. It was AMAZING... Best SQ components I have ever heard.. Man...

6spdcoupe
06-23-2006, 07:41 PM
Out of curiosity can you take a pic of the driver before they remove it?

AphexTwin
06-23-2006, 08:43 PM
you fried em like bacon

gl0ck
06-23-2006, 08:48 PM
mine did the same thing a few days back but just one..

Captain_Ahab
06-23-2006, 09:21 PM
I took it back to CC and they removed the right mid..The guy said it smelt like a voice coil came apart.. The cone wasnt stiff or anything.. I rode around a little and knew something else wasnt right.. .. Come to find out I am not getting any sound at all out of my left mid.. I dont know what to think..

6spdcoupe
06-23-2006, 09:39 PM
You werent able to get a pic? Or see the actual wiring job? Sounding more and more like the install, not the product..

Captain_Ahab
06-23-2006, 09:53 PM
i hadnt read your message when i went back up there..

carguy83
06-23-2006, 10:03 PM
i'm feeding mine 100 per side (well more like 108) and they take it like a champ. i'm with 6spd on this one, seems like install error of some sorts.

3.5Max6spd
06-24-2006, 09:46 AM
Hard to say what it is. But I hope its someone you know that did that install for you. My brother works at Best Buy, and I've been told they many a times have fried speakers on purpose that people bring to them- they, as well as many shops hate when you bring product to them to install. They want you to purchase their inhouse brands because they make additional commission on it. This is one of the main reasons why theres anomosity associated with Circuit City/Best Buy and other chain store installation practices. So for one they made their money on the install already. Next time you come in, they give you the 'the speakers were damaged' story, and they hose you for new components and to install them.
I hate to sound so 'conspiracy theory', but seriously the people that work there are under alot of pressure and have meetings on the regular and are pressured to sell, sell, sell and move product.

CrazedCat
06-24-2006, 10:02 AM
^ I believe it. Check out bestbuysux.org (http://www.bestbuysux.org/) and read all the horror stories.

theothermike
06-24-2006, 02:32 PM
that why if i have to choose between cc and bb i go cc cause cc supposly gets bonuses if they instll it right the first time no complaints that ordeal and bb doesnt. I went to bb they had to install a simple hu, told them to run a i pod mini jack cable to an rca extender on hu and have the mini jack cable come out of the left side of passenger kick on the left side away from door. And install a old 6 disc changer

5 hours later WOW they actually installed it right and good. Driving home fm reception sux, im just like needs to be adjusted it ok. Go home set my alpine cda 9847 to be where i want it. cds sound great reception sux. look out rear view mirror no antenna up (motorized) im like son of a *****. I also come to find out they didnt install the old cd changer. <--- understandable because it fricken old as ****. they said the connections are much different now adays show me an example so im ok with it. they install antenna in 30 min. Soooooo it good they redid it for free and set it up right the 2nd time but what a pain in the ***. Quick ? guys my reception still isnt great. Are motorized antennas not as good as 1 piece antennas. Is my ground bad? Where would the antenna ground be if it in the back by the trunk on the right rear fender?

Mike