PDA

View Full Version : confused about ported boxes



fholla
06-08-2006, 02:42 AM
Do the port tuning frequencies have anything to do with the size of the box? Can any size box have any tuning frequency? Can I do a 4.5 cu ft box with a tuning frequency of 28-32 hz?

yne721
06-08-2006, 02:45 AM
Do the port tuning frequencies have anything to do with the size of the box? Can any size box have any tuning frequency? Can I do a 4.5 cu ft box with a tuning frequency of 28-32 hz?

yes

helotaxi
06-08-2006, 04:08 AM
With a port of the corrct size it is possile though not nearly always practical to tune any size box to any frequency. That said, you still need to match the box and tuning to the sub in question.

springy101
06-08-2006, 04:13 AM
if you ported a 2ft box to 28hz and you wanted to tune a 4ft box to 28hz as well, the port lengths would be different.