PDA

View Full Version : Wanting SPL box for SX's



937DYTBOI
05-09-2006, 08:09 AM
i need a box designed for a pair of SX 12's mainly geared towards SPL, if someone can draw me up some designs i will appreciate it, i want these subs to perform in every category there is but mostly SPL, the most i can go in my trunk is 34 wide 14 high and 24 deep.

nVRuckus
05-09-2006, 08:11 AM
34 wide 14 high and 24 deep.
for 2 15" SXes right ;)

937DYTBOI
05-09-2006, 09:24 AM
i got 12's

937DYTBOI
05-09-2006, 11:17 AM
used this box design program someone suggested, this is not very accurate for the sub didnt get all the info. but check this link and tell me what u think. http://www.accelerator-pedal.com/ported-box.asp?Ew=34&Eh=14&Dia=6&Xmax=32&Vd=.16&NumW=2&Vb=&Fb=&Qts=.30&Vas=47.6&Fs=27&CE=0

tRiGgEr
05-09-2006, 11:30 AM
Do not use online calculators. Do it by hand.

You have 5.29ft^3 with those dimmensions.

So 34" x 14" x 24" With a port of 12.5" x 5" x 18.75" tuned to 38hz

That's really the best you can get with that small space.

ngsm13
05-09-2006, 11:36 AM
Aeroports FTW...

Four 4", stop by PartsExpress and pick some up ;)...

nG

937DYTBOI
05-09-2006, 11:37 AM
Do not use online calculators. Do it by hand.

You have 5.29ft^3 with those dimmensions.

So 34" x 14" x 24" With a port of 12.5" x 5" x 18.75" tuned to 38hz

That's really the best you can get with that small space.


Now wit those dimensions what would be the best box design to achieve the best out of my SX's right now i have one port in the middle where both subs share their own chamber and they share the single port. I was thinking the subs should share the same chamber and a single port. Whats the diffrence in performance?

937DYTBOI
05-09-2006, 11:39 AM
Aeroports FTW...

Four 4", stop by PartsExpress and pick some up ;)...

nG


4" aeroports hmmm i got to go past partsexpress today anyways today to pick up some crimp end connectors for my big three. 2/0 gauge yyyyiiiipppppyyyy

PatFitz9
05-09-2006, 11:56 AM
having one slot port will give you a bit more box volume to work with. so i think you should do that. and if you don't care how the box looks, you might be able to stick those aeroports outside the box to get even more box volume.

ngsm13
05-09-2006, 03:08 PM
4" aeroports hmmm i got to go past partsexpress today anyways today to pick up some crimp end connectors for my big three. 2/0 gauge yyyyiiiipppppyyyy

DO IT!!!!!! ;)...

What type of car do you have again? Do the seats fold down?

nG

937DYTBOI
05-09-2006, 03:19 PM
i got a 99 honda accord and the seats fold down, jus left partsexpress and forgot to look at the ports but i got the crimp end connectors. Will the 1/0 gauge crimp end connectors work wit the 2/0 gauge wire? I got to get some more money to build another box but the aeroports will be a def. i seen a box that spkrman had used wit two big *** aeroports out the side on a box he had looked interesting, he posted it yesterday on the page bashing jordan tyler

ngsm13
05-09-2006, 03:40 PM
i got a 99 honda accord and the seats fold down, jus left partsexpress and forgot to look at the ports but i got the crimp end connectors. Will the 1/0 gauge crimp end connectors work wit the 2/0 gauge wire? I got to get some more money to build another box but the aeroports will be a def. i seen a box that spkrman had used wit two big *** aeroports out the side on a box he had looked interesting, he posted it yesterday on the page bashing jordan tyler

Nothing special, no big secret at all...

You shoulda seen my 15" SPL box ;)...

Do you have 2/0 Welding Cable? If so, those 1/0 terminals should work...

nG

937DYTBOI
05-09-2006, 04:27 PM
Nothing special, no big secret at all...

You shoulda seen my 15" SPL box ;)...

Do you have 2/0 Welding Cable? If so, those 1/0 terminals should work...

nG

Yea i got the welding 2/0 wire

937DYTBOI
05-09-2006, 10:28 PM
Well i came home from work and guess what was waiting on me, my welding supply 2/0 gauge wire, **** that **** is heavy and thick, i need a serious cutter for this wire

ngsm13
05-09-2006, 10:33 PM
Well i came home from work and guess what was waiting on me, my welding supply 2/0 gauge wire, **** that **** is heavy and thick, i need a serious cutter for this wire

Should have ordered one of these with it ;)...

https://weldingsupply.securesites.com/images/main/B-52.gif

nG

937DYTBOI
05-09-2006, 10:35 PM
Maybe my dad has something laying around i can use to cut this ****, he has like any tool u can ever need jus got to find it in all of his rubble, now i need to get in contact wit undercoverpunk

ngsm13
05-09-2006, 10:46 PM
Maybe my dad has something laying around i can use to cut this ****, he has like any tool u can ever need jus got to find it in all of his rubble, now i need to get in contact wit undercoverpunk

You can use bolt cutters too ;)... Jason has some...

nG

937DYTBOI
05-09-2006, 11:25 PM
jasons the man need to pm him or call him

disturbed_cbr
05-10-2006, 02:06 AM
I used a hacksaw it worked fine for me. And you MIGHT have to trim just a little bit to make that 2/0 to fit in 1/0 connectors.