PDA

View Full Version : Any Mobile Video Experts out there?



danteBirosel
05-03-2006, 06:04 PM
im in need of desperate help in hooking up my factory flip down monitor to my alpine cda-9835 and was wondering if anyone out there that is an expert can help me out. please PM or post your AIM screename pleaseeee... or AIM me @ PlainDante



thanks alot!!!


-dante

James Bang
05-03-2006, 06:44 PM
i don't think you can hook up a video component to an audio component. your 9835 won't give out a video signal... just audio. So you need to hook up your monitor to your video receiver.

danteBirosel
05-03-2006, 06:50 PM
What do u mean by video reciever? I'm hooking it up to the ps2...

danteBirosel
05-04-2006, 12:10 AM
seems like there isnt much experts out there on the mobile video world. anyone out there suggest me some forums?


-dante

j3bus2k3
05-04-2006, 12:11 AM
want do you want to know...?

danteBirosel
05-04-2006, 12:13 AM
want do you want to know...?


i have a factory flip down monitor and i want to hook up a PS2, but i do not know how... can someone point me towards the right direction.. i am going to hook it up to my aftermarket headunit (Alpine CDA-9835).


Someone please help!!


-dante

Eldorado
05-04-2006, 12:15 AM
You want to hook up the flip down to the PS2 and the PS2 to the Alpine
You need some adaptors man

j3bus2k3
05-04-2006, 12:16 AM
I'm assuming there are RCA Inputs on the monitor? If so, just use the yellow, red and white set of RCA's out of the ps2. Run the video(yellow) to the monitor and the remaining to the AUX in on the Headunit. Is that what your lookin for?

danteBirosel
05-04-2006, 12:18 AM
i had a POS Factory VHS and when i removed it the only thing that was plugged into the VHS is this wire:

http://img404.imageshack.us/img404/2234/dsc070440mp.jpg


http://img404.imageshack.us/img404/3060/dsc070427pu.jpg

danteBirosel
05-04-2006, 12:18 AM
my alpine cda-9835 has the AUX input. so the sound is no problem. but i think the problem i am having is the video...

_DjScrew_
05-04-2006, 12:19 AM
i had a POS Factory VHS and when i removed it the only thing that was plugged into the VHS is this wire:

http://img404.imageshack.us/img404/2234/dsc070440mp.jpg


http://img404.imageshack.us/img404/3060/dsc070427pu.jpg
there should be a conversion to that, check radioshack.com

Eldorado
05-04-2006, 12:20 AM
Id pull the unit down and see if there are any other imputs.
that plug is some proprietary crap

danteBirosel
05-04-2006, 12:20 AM
but what will i be looking for though? i dont even know what the hell kind of male connection is that. lol

-dante

j3bus2k3
05-04-2006, 12:21 AM
that kinda looks like the S-Video plug but it doesnt have the indented top and the lil black thing on the inside...

Eldorado
05-04-2006, 12:21 AM
but what will i be looking for though? i dont even know what the hell kind of male connection is that. lol

-dante
Coaxial in ( yellow imput )
that wire is def a new one to me

danteBirosel
05-04-2006, 12:23 AM
that kinda looks like the S-Video plug but it doesnt have the indented top and the lil black thing on the inside...

SO that was going to the VHS from the monitor or to the monitor?


from the looks of it, it connected to the VHS, then connected to my factory radio. but also that factory radio has like 4 harnesses that connects too.

-dante

j3bus2k3
05-04-2006, 12:23 AM
Do you still have that VHS? Plug it back in and use the set of inputs on the VHS...assuming it has a set.

danteBirosel
05-04-2006, 12:27 AM
Do you still have that VHS? Plug it back in and use the set of inputs on the VHS...assuming it has a set.


it does have a set, but then i want to completely remove it, because it looks ugly and uses up all my space in the trunk. and where i want to locate my ps2 is under the passenger seat..


-dante

Eldorado
05-04-2006, 12:27 AM
from the looks of it, it connected to the VHS, then connected to my factory radio. but also that factory radio has like 4 harnesses that connects too.

-dante
Is it a stock flip down ?

danteBirosel
05-04-2006, 12:28 AM
Is it a stock flip down ?


yezzzirrr!

Eldorado
05-04-2006, 12:28 AM
There's your problem man
Unless you can find an adaptor you are officially screwed

danteBirosel
05-04-2006, 12:30 AM
There's your problem man
Unless you can find an adaptor you are officially screwed


lol.. thats the thing bro.. i do notttt knowwww whatttt kinddddd offfff adddapter i neeeed.

-dante

j3bus2k3
05-04-2006, 12:31 AM
I cant find ish on PE...

Is this for your inifinity?

danteBirosel
05-04-2006, 12:32 AM
I cant find ish on PE...

Is this for your inifinity?


yezzzir.



2001 Infiniti QX4

Eldorado
05-04-2006, 12:32 AM
lol.. thats the thing bro.. i do notttt knowwww whatttt kinddddd offfff adddapter i neeeed.

-dante
because its a stock adaptor
Just like a wiring harness....vehicle specfic

j3bus2k3
05-04-2006, 12:32 AM
is there a brand on the monitor? Or better yet a manufacturer?

danteBirosel
05-04-2006, 12:34 AM
is there a brand on the monitor? Or better yet a manufacturer?


let me check it out... give me a sec.

danteBirosel
05-04-2006, 12:37 AM
dayum i hate factory stuff. there isnt no brand or model anywhere. just pure blank.


-dante

danteBirosel
05-04-2006, 12:38 AM
i just know the factory audio system is Bose..

danteBirosel
05-04-2006, 12:40 AM
hmmm.. so what kind of VIDEO harness is out there?

j3bus2k3
05-04-2006, 12:44 AM
Well, I just began looking through my AAMP catalog and Peripheral makes something that will probably do what you need....

danteBirosel
05-04-2006, 12:46 AM
oooh! oooh! what may that be?!

j3bus2k3
05-04-2006, 12:48 AM
Well....so far that plug is prominent throught the 'log...but it seems to be all dedicated to audio...I'm rechecking to see if it can be used with video and I'll call them tomorrow.

j3bus2k3
05-04-2006, 12:50 AM
that plug...thats the plug from the monitor into the VHS correct? I would need to see a picture of the input plug if otherwise...

danteBirosel
05-04-2006, 12:50 AM
Well....so far that plug is prominent throught the 'log...but it seems to be all dedicated to audio...I'm rechecking to see if it can be used with video and I'll call them tomorrow.


sounds good bro. thanks. and also on the factory radio there are like 4 other harnesses u can connect too.

I'm guessing one for the cd changer, one for the actual harness, one for the steering wheel, and the other?!?! video?

j3bus2k3
05-04-2006, 12:55 AM
I'll just call them and another harness maker called Blitz-safe see what they have...I'll PM you or post it in here but for now I got to take a dump and get some sleep, lol, g'night gentlemen

Eldorado
05-04-2006, 12:56 AM
http://www.hookedontronics.com/show_product_details.jsp?cid=17917
looks like it would work but its for audio only

danteBirosel
05-04-2006, 12:56 AM
I'll just call them and another harness maker called Blitz-safe see what they have...I'll PM you or post it in here but for now I got to take a dump and get some sleep, lol, g'night gentlemen


thanks alot bro, hope you wont forget :D

j3bus2k3
05-04-2006, 12:00 PM
Neither company had anything...Sorry man. :(