PDA

View Full Version : how to change TUNE of this box??



headtrnr
04-21-2006, 05:37 PM
i want to use this box but how do i change it from 33HZ to 30 hz just cut the longer length of the port down to say about 18-20" (from 21.5")

vetkilr
04-21-2006, 06:00 PM
Lower tune=longer port length...........you need it longer

hzsogood
04-21-2006, 06:04 PM
without your port width and hight its a lil tough to give an exact but im guessing about 6 inches longer:)

vetkilr
04-21-2006, 06:05 PM
about right

headtrnr
04-21-2006, 06:13 PM
sorry guys forgot to post it
http://img23.imageshack.us/my.php?image=3cubes33hz56sqin6nx.png

hzsogood
04-21-2006, 06:46 PM
hOpe it works for ya man should sound great.. I got an internal of 4.79^3 before port n sub displacement .. So at 30 hz i'm getting close to a 40 " port

hzsogood
04-21-2006, 06:51 PM
it would shorten up ur port by prolly a foot or close to ( 10-12 inches ) if u made the port width 12x3 instead of 12x4 .. You might gain a tad more air volume to .. 3.6 ^3 , no biggie

vetkilr
04-21-2006, 06:52 PM
Dude your port is 40" not 21.5"???

What subs are they???

vetkilr
04-21-2006, 06:53 PM
it would shorten up ur port by prolly a foot or close to ( 10-12 inches ) if u made the port width 12x3 instead of 12x4 .. You might gain a tad more air volume to .. 3.6 ^3 , no biggie
His port is 14"x4"x40"..........;)

headtrnr
04-21-2006, 06:55 PM
i know it is 40 total but if i cut the piece that is 21.5
it is for 1 15 treo ssx

hzsogood
04-21-2006, 06:56 PM
Dude your port is 40" not 21.5"???

What subs are they???


Beat ya ;) .. But anyways , of the box spec you gave me ... your box was actually tuned to about 38 hz not 33... To get to 33 your port would need to be about 31 inches to get to 30, add another 10-12

hzsogood
04-21-2006, 06:57 PM
You do realize your port length is not 32.5, but 40 inches??:eyebrow:

headtrnr
04-21-2006, 06:59 PM
o.k so how do i make the port to 30 if i had to add more inches how do i do it
can u send me a box diagram of how it should look 3 ^ft @ 30 hz
i know it's a pain in the ***
sorry

vetkilr
04-21-2006, 07:04 PM
Beat ya ;) .. But anyways , of the box spec you gave me ... your box was actually tuned to about 38 hz not 33... To get to 33 your port would need to be about 31 inches to get to 30, add another 10-12
Correct and it will be in a 2.6 cuft box not 3.0cuft cause it will take airspace to do it.

Youll need 12-13" for 30hz

hzsogood
04-21-2006, 07:16 PM
This woulda been easier from the start.. Forgot about moe s plans .. Here ya go 3^3 30 hz

http://img23.imageshack.us/my.php?image=3cubes30hz465sqin6xu.png

headtrnr
04-21-2006, 07:20 PM
great now the hard part
my height can not be taller than 15.5 SO
can i just revese this plan and put 15.5 at height and 17 from front to back
that's why i wanted to change the tune of the other box cause it was the right height

hzsogood
04-21-2006, 07:25 PM
give me ur LxWxD dimensions u can use and i'll give u the box design

hzsogood
04-21-2006, 07:34 PM
Otherwise just take the 3^3 30 hz enclosure design and make in 1.5 shorter and about 1.0- 1.25 longer