PDA

View Full Version : Program to make Ported Boxes?



Jingle
04-04-2006, 11:34 PM
What program or website do you guys use to make your ported enclosures? I have another question. I have a sealed box but think i want to make a ported one. I have a single cab truck with limited space to work with. So can i tell the program the deminsions of my box too? its 58Lx16Hx9D or do i even have enough room for a ported box with two 12's? Thanks

maldecido33
04-04-2006, 11:41 PM
they better be shallow mount subs that require small airspace.

Jingle
04-04-2006, 11:47 PM
alpine type r's. ???

Pyro_By_Nature
04-05-2006, 12:10 AM
Nowhere NEAR enough space for 2 type R's.You really shouldn't try to jam 2 12's in a single cab truck anyway.Probably better off with a pair of 10's largest.

baseballer1100
04-05-2006, 10:10 AM
well anyway a ported box program try free accelerated ported box or something. ITs on google.

Jameseypoo
04-05-2006, 10:29 AM
http://www.accelerator-pedal.com/l-ported-box.htm

baseballer1100
04-05-2006, 10:32 AM
^^^yeah thats it.

Jameseypoo
04-05-2006, 10:35 AM
;)

Pyro_By_Nature
04-05-2006, 04:58 PM
Do what ever, but please for the love of god do not use that caculator.Puts out the shittiest boxes I've ever seen except from n00bs cutting random holes in boxes and calling them "ports"

PepsiFiend69
04-05-2006, 05:01 PM
http://www.accelerator-pedal.com/l-ported-box.htm



try that one, its like an updated version of the one posted above, has put out accurate plans for all of my boxes, i use to to double check my calculations sometimes too.

Jameseypoo
04-05-2006, 07:20 PM
edited mine..

Jingle
04-05-2006, 07:28 PM
yeh dude the new dodge rams have alot of room behind the seats. Right now i have a sealed box that is around 3.5 ft^3.

Jingle
04-05-2006, 07:28 PM
oh and thanks for the program guys.

Jingle
04-06-2006, 11:40 AM
how does this look for my two alpines? Do you guys think this would be louder than the sealed box i have it in right now? Cuz if its not gonna be that better i wont even waste the time. Lemme know what you think.

http://www.accelerator-pedal.com/ported-box.asp?Ew=59&Eh=18&Dia=6&Xmax=4&Vd=.84&NumW=2&Vb=3.5&Fb=35&Qts=&Vas=&Fs=&CE=0

Jameseypoo
04-06-2006, 08:07 PM
that box should be pretty **** loud

Jingle
04-07-2006, 11:50 AM
do you think that 35 hertz is good. I have no idea. Ive never built a ported box.

Jameseypoo
04-07-2006, 05:46 PM
yes, 35hz will be loud

pwnt by pat
04-07-2006, 05:50 PM
Do what ever, but please for the love of god do not use that caculator.Puts out the shittiest boxes I've ever seen except from n00bs cutting random holes in boxes and calling them "ports"


I did that to my first "system"... hahaha good memories. I did it to my prefab box (which is now a shelf in my garage) holding two pyramid 700w 12's with a pyle 1600w amp. It came with my car.

I could only run one woofer at a time for some reason until I did that... Sounded "good", until I got my 15 sexxx.

Jingle
04-09-2006, 02:29 AM
Well if that calculator isnt good what is a good one?

Jameseypoo
04-09-2006, 09:46 AM
well thats the one i used for my box and it turned out perfect... i guess you could put in the numbers, tell use the results and have somebody check the numbers to make sure everything is correct