PDA

View Full Version : Viper 791 questions?



Raisedin305
02-15-2006, 07:41 AM
I was wondering how can I change my alarm from vibrate to sound? The how do I change it back to vibrate?

To those that own this alarm:
When the alarm goes off does it show you on your key what part of the car was hit? Mine doesn't...I don't know if this is normal

dkguitarist
02-15-2006, 09:15 AM
on the pager it should indicate what part of the car was triggered. and it should beep. idk about the vibrate and al. i don' t have it installed but i did pop the battery in the remote so i kno how the pager sounds and kinda works.

Vestax
02-15-2006, 01:26 PM
Read the manual, it tells you a lot. To program your remote, press all 4 buttons at once, then press lock or unlock to change settings.

No alarm will tell you, physically, what part of your car was triggered, instead, they have what is called zones. Zones consist of doors, hood, trunk, shock sensor, etc.

Raisedin305
02-17-2006, 08:54 AM
Read the manual, it tells you a lot. To program your remote, press all 4 buttons at once, then press lock or unlock to change settings.

No alarm will tell you, physically, what part of your car was triggered, instead, they have what is called zones. Zones consist of doors, hood, trunk, shock sensor, etc.
I was playing with my alarm though and when I bang on the drivers door it doesn't indicate on the pager that the drivers door has been hit. I think it just beeps and shows like a hammer.

Raisedin305
02-17-2006, 08:58 AM
Could somebody explain to me what the difference is when I just hit the lock buttom once and the car beeps and locks rather than tapping the alarm buttom twice the alarm chirps then goes off for like 2 seconds...Is there a difference? How many time do you guys hit your lock button?

Vestax
02-17-2006, 03:30 PM
Could somebody explain to me what the difference is when I just hit the lock buttom once and the car beeps and locks rather than tapping the alarm buttom twice the alarm chirps then goes off for like 2 seconds...Is there a difference? How many time do you guys hit your lock button?

Just curious do you have the manual? If not, I can post it on here for you.

Hitting the door will trigger the shock sensor. There's no such thing as an "independent left door shock sensor". By hitting the door, the shock sensor will go off, that will be indicated by the hammer that you described. Whether you hit the roof, the tire well, or your gas tank door, and if it goes off, then the shock sensor indicator will show on your pager. If your door is open on the other hand, then the door will be shown open on your pager, that's if you connected the door pin or dome light to the door pin input on your alarm brain.

Again, if you have the manual, it will tell you that if you press the lock button a certain number of times, it will bypass certain zones on your alarm. For instance, if you don't want the shock sensor to go off, you can press the lock button a certain number of times to turn it off (this will be indicated in the manual).

docutech
02-20-2006, 05:20 PM
on the back of your remote there is a button. Push it and you will hear a beep.
You are now in programming mode

*use the lock button within 5 secs to toggle between vibrate and beep

*use the unlock button within 5 secs to toggle between illumination on or off

hope this helps.

Raisedin305
02-20-2006, 10:10 PM
on the back of your remote there is a button. Push it and you will hear a beep.
You are now in programming mode

*use the lock button within 5 secs to toggle between vibrate and beep

*use the unlock button within 5 secs to toggle between illumination on or off

hope this helps.Thanks will try that right now

baseballer1100
02-21-2006, 10:18 AM
I read the manual for mine except i am having problems with the pager when i hit unlock lock start car it does it but on the pager it says it doesnt and claims to be out of range any ideas?

Vestax
02-23-2006, 07:04 PM
I read the manual for mine except i am having problems with the pager when i hit unlock lock start car it does it but on the pager it says it doesnt and claims to be out of range any ideas?

That is an infamous problem with Viper remotes. It'll send but won't receive, and sometimes vice versa. There was a recall a couple years ago on the 790 white remotes due to loose soldering internally. That is something that needs to be repaired by DEI. I recommend getting a replacement using a Python 881xp or Clifford RSX remote, they rarely have problems with it.

6spdcoupe
02-24-2006, 01:17 AM
on the back of your remote there is a button. Push it and you will hear a beep.
You are now in programming mode

*use the lock button within 5 secs to toggle between vibrate and beep

*use the unlock button within 5 secs to toggle between illumination on or off

hope this helps.


Thats only on the newer remotes. If it has it, then itll work, otherwise its the all four buttons together method.

6spdcoupe
02-24-2006, 01:18 AM
That is an infamous problem with Viper remotes. It'll send but won't receive, and sometimes vice versa. There was a recall a couple years ago on the 790 white remotes due to loose soldering internally. That is something that needs to be repaired by DEI. I recommend getting a replacement using a Python 881xp or Clifford RSX remote, they rarely have problems with it.

+1
I was replacing customers remotes on a regular basis. Since dropping Viper and going to Clifford I hardly have the issues. ;)