PDA

View Full Version : Need Help w/ designing a box for a MT 15



sj_grendel
12-29-2005, 09:48 PM
I recently ordered a MT 15. Now I need to get some box dimensions. It will be a daily setup . I got the tools and all to make a box , just need help getting the design of the box.
My maximum dimensions are 18t x 36w x 24d {perfect dimensions 16hx33wx23} . I'd like to give it around 4-5 cubes not including port. And even though they are in NO way sq subs , I want to try to get the best SQ enclosure possible.

I've never used WiniSD. Nor do I know the correct specs for the MT 15.

I've looked around on the forums and box specs for the MT are really hard to find.

Does anyone have any already made box specs that I can use , or can someone please help me to design a box?

937DYTBOI
12-29-2005, 11:43 PM
holler at member saywhat? he will design you a great box to fit your needs, tell him i sent you

sj_grendel
12-31-2005, 03:29 AM
Can I use this box? I found it on the RE site , but I think it is a gerneric boxes . Either the SQ or the SQL 15 at the bottom of the page?

http://reaudio.com/David/single%20sub%20enclosure%20diagram.JPG

Would this work ok?
Does it need a larger port for the MT?
Should I add bracing? where? what kind?

Can anyone help me here? please. I am kind of SOL here , already ordered the MT 15 and I need some help w/ box specs.

sj_grendel
12-31-2005, 03:31 AM
Does anyone have the TS parameters of the 15 inch MT from the group buy , I beleive the config is the triple stiff spider.

mikescanlon
12-31-2005, 02:50 PM
reaudio.com has all the t/s parameters.

sj_grendel
12-31-2005, 05:22 PM
Gonna try and design it myself w/ alittle help..

So far I've got the drawing down and only the known measurements.
I update it evertime I figure out something new.

http://img.photobucket.com/albums/v449/Sj_Grendel/MT15boxv2.png
You'll have to full size it to be readable.

If the port is as tall as the box it comes to 14.5 {3/4 MDF} inches tall.
It was suggested that I use a port 4.25 inches wide. How long would it have to be?
Should the front be twice as thick? as bracing

sj_grendel
12-31-2005, 05:51 PM
Oh I'd like to tune for 32hz , forgot that

sj_grendel
01-01-2006, 12:41 AM
I'm practically done , if this tuning is right .
Can anyone check this tuning and make sure it's 32hz
http://img.photobucket.com/albums/v449/Sj_Grendel/MT15boxv2.png
{ you might have to clear your cache to view it , as I have changed it many times under the same name}

Will this box do for the MT?


I appreciate all the help . Once I finish this crappy diagram , I'll print it and get to work.