PDA

View Full Version : My 4x6's are FAPPING!



Tehgregzor
12-27-2005, 12:08 AM
seriously...today i got my new 4 chan amp and amped my two front speakers. I have Power Acoustik 4x6 plates. The amp is 125x4 rms @ 4ohm. (or so it says) Whn i put my volume past a certain level, the speaker "faps." thats the only word i know to use on how to describe it. Like it's trying to mid-bass...and its failing miserably....is something simply loose, that i can glue back together, or is it new speaker time for dave? The speaker ratings are 140 max, 70 rms, so i had the gains on the amp down to 1/4. I thought that would compensate....

kuijo
12-27-2005, 12:10 AM
did you blow them?

Tehgregzor
12-27-2005, 12:11 AM
no, they both stilll play music just fine. But once i get past 19 on my volume control, the things start "bomp bomp bomp"...like its trying too hard. I also failed to mention its only on the passenger side.

stones
12-27-2005, 01:19 AM
Sounds like the spider has broke loose from the voice coil, exchange under warranty or replace.

~Magick_Man~
12-27-2005, 03:22 AM
well 1/4 gain isnt nessecarily low enough power
on my amp it puts out rms on speaker channels at about 1/3 gain 125 watts
if you have access to a dmm i would try that to check your gains.
but it is possible that the speakers just crapped, or is bottoming out :( possibly because of power.

~Magick_Man~

bigwheel15
12-27-2005, 03:57 AM
Bottoming out the vc?

UndercoverPunk
12-27-2005, 04:01 AM
Fap, fap, fap, fap, fap, fap, fap, fap, fap, fap, fap, fap, fap, fap, fap, fap, fap, fap, fap, fap, fap, fap, fap, fap, fap, fap, fap............fap, fap, fap, fap, fap, fap, fap, fap, fap, fap, fap, fap, fap, fap.

springy101
01-02-2006, 03:59 AM
oooooooooooohhh!!!! :stuck: