PDA

View Full Version : Changing the tuning of your box on the fly?



lostsoul
08-23-2005, 08:07 PM
Anybody seen or have plans for a box where you can change what its tuned to on the fly? Like have it tuned to 35 for daily but tune it to 45 for comp. I was thinking of using aero ports but once there in there in for good as well because there flared on both ends. any help?

lostsoul
08-23-2005, 08:49 PM
anybody????

riad
08-23-2005, 09:04 PM
when u install your vents get one that can slide within the other such that u can lenghten the vents or shorten them. These sliding vents have to fit precisely within one another to prevent vent leakage and throw off your tuning.

A second option is to install screw clamp rings in your vent slot or circle so you could easily slacken the screws and remove the vents replacing them with the one that has the tuning you desire.

Moe Lester
08-23-2005, 11:45 PM
build a huge *** slot port with a length around 20 or so and build a plug that cuts down the area to tune lower with the same length. be sure your SPL port is large enough so that when plugged you still have enough port area.

Or

Build a box with just a hole in it and build port plugs that drop in/out of it.

Inhumanacura designed/built this one, and the port swapping system works very well. IIRC this is iceteebone's box.

http://img367.imageshack.us/img367/5969/p10100015tp.jpg (http://imageshack.us)
http://img367.imageshack.us/img367/416/p10100042ve.jpg (http://imageshack.us)

Bluntman420
08-23-2005, 11:47 PM
build a huge *** slot port with a length around 20 or so and build a plug that cuts down the area to tune lower with the same length. be sure your SPL port is large enough so that when plugged you still have enough port area.

Or

Build a box with just a hole in it and build port plugs that drop in/out of it.

Inhumanacura designed/built this one, and the port swapping system works very well. IIRC this is iceteebone's box.

http://img367.imageshack.us/img367/5969/p10100015tp.jpg (http://imageshack.us)
http://img367.imageshack.us/img367/416/p10100042ve.jpg (http://imageshack.us)
f*ckin sweet box!!! nice work inhuman!

SSS 18734
08-23-2005, 11:48 PM
build a huge *** slot port with a length around 20 or so and build a plug that cuts down the area to tune lower with the same length. be sure your SPL port is large enough so that when plugged you still have enough port area.

Or

Build a box with just a hole in it and build port plugs that drop in/out of it.

Inhumanacura designed/built this one, and the port swapping system works very well. IIRC this is iceteebone's box.

http://img367.imageshack.us/img367/5969/p10100015tp.jpg (http://imageshack.us)
http://img367.imageshack.us/img367/416/p10100042ve.jpg (http://imageshack.us)

that is quite possibly the coolest thing I have ever seen