PDA

View Full Version : pioneer premier 770 or 860??



anthongy817
08-19-2005, 03:38 PM
i have a choice of either the pioneer deh-p770mp or the deh-p860mp. Which one would ya'll choose and why??

iceteebone
08-19-2005, 03:52 PM
are they the same price? if so the 860. much more features. 13 band eq vs. 3, 3-way crossover network, time alignment, better sub controls and crossovers. also if you believe in the more volts is better hype, the 860 has 6.5 volts vs. 4 on the 770.

anthongy817
08-19-2005, 04:06 PM
well some guy in the classified got a used 860 in mint condition for $250 shipped...ebay average price for the 770 is like $200 shipped...not too much in price difference..

i've been reading that the 860 has like 6.5v...and some people says that you have to see if your amp can handle that amount of voltage...is that true? i'm going to be running a phoenix gold x600.1 amp.

iceteebone
08-19-2005, 04:08 PM
well some guy in the classified got a used 860 in mint condition for $250 shipped...ebay average price for the 770 is like $200 shipped...not too much in price difference..

i've been reading that the 860 has like 6.5v...and some people says that you have to see if your amp can handle that amount of voltage...is that true? i'm going to be running a phoenix gold x600.1 amp.


that doesn't mean it will put out a full 6.5 volts unclipped. i've run an eclipse 8 volt deck on amps not made to handle it and it worked fine. i personally would go for the 860.

Hybrid90accord
08-19-2005, 08:40 PM
860 all day

kickinaudio
08-19-2005, 08:58 PM
what he said ^

Moe Lester
08-19-2005, 11:53 PM
860, i own the 770, its nice but id rather have the 860.

94CamryBumpin
08-19-2005, 11:55 PM
again...go with the 860..

iceteebone
08-19-2005, 11:56 PM
my 860 broke today. **extreme sadness that no smilie can express**

bimma85
08-19-2005, 11:58 PM
my 860 broke today. **extreme sadness that no smilie can express**
You getting it fixed? if so how much? that is the only reason I'm questioning buying a used one :crap:

anthongy817
08-20-2005, 12:00 AM
my 860 broke today. **extreme sadness that no smilie can express**

what broke? the motorized screen?

iceteebone
08-20-2005, 12:02 AM
You getting it fixed? if so how much? that is the only reason I'm questioning buying a used one :crap:


i'm getting it fixed. what's ironic was there was a thread posted about the 960 vs. the 860 and i said get the 860 because the 960 has problems with the face not working. i get in my car today and the ****ing face won't open. i can still listen to the cd that's stuck in there, but what a ****ing kick in the nuts.

NofriendsSpongr
08-20-2005, 05:00 AM
i'm getting it fixed. what's ironic was there was a thread posted about the 960 vs. the 860 and i said get the 860 because the 960 has problems with the face not working. i get in my car today and the ****ing face won't open. i can still listen to the cd that's stuck in there, but what a ****ing kick in the nuts.


Mine did this as well, Disconnect the wire harness from the back, give it a few mins, plug er back in, and see if it works. It worked for me on the few occasions my 860 fu(ked up. I live on a dirt road, and I think that probably has something to do with it, plus all the bumps etc. Also there is a reset button on the face, dont remember where offhand, try pushing that with a pick or somthing of the like....

iceteebone
08-20-2005, 11:43 AM
Mine did this as well, Disconnect the wire harness from the back, give it a few mins, plug er back in, and see if it works. It worked for me on the few occasions my 860 fu(ked up. I live on a dirt road, and I think that probably has something to do with it, plus all the bumps etc. Also there is a reset button on the face, dont remember where offhand, try pushing that with a pick or somthing of the like....


i know where the reset button. i'll try them things, if not it's off to pioneer.

iceteebone
08-20-2005, 12:48 PM
Mine did this as well, Disconnect the wire harness from the back, give it a few mins, plug er back in, and see if it works. It worked for me on the few occasions my 860 fu(ked up. I live on a dirt road, and I think that probably has something to do with it, plus all the bumps etc. Also there is a reset button on the face, dont remember where offhand, try pushing that with a pick or somthing of the like....


hit the reset button and it works fine now. you desrve a kudos or pat on the back.

JAZN
08-20-2005, 04:55 PM
hit the reset button and it works fine now. you desrve a kudos or pat on the back.
usually when that happens, i'll slide the face off and spray the gears with WD-40. works every time.


like everyone said, 860.

NofriendsSpongr
08-20-2005, 06:26 PM
Cool dude, glad to hear it worked. I dont know what it is, but EVERY pioneer deck I have owned has done this, well the non motorized decks just wouldnt fully eject the cd. Ive talked to my friends who have them, and they have the same problem...

Hybrid90accord
08-21-2005, 12:24 AM
I sent my 860 to get serviced today cause I put a cd in their with a thick *** label(bootleg) and it got stuck. My brother car is down(getting a/an engine swap) so he lent me his 7700mp until I get my 860 back and **** that sh*t is like night and day, its better then having no radio for 5 days but honestly I have to turn the 7700 all the way up to get any volume out of it compared to only turning it half way up on my 860 and that 3 band eq I can't deal with. It like going from a 500hp beast to a 130hp cavalier. That 860 will spoil you trust me im learning the hard way until I get mine back. The lack of volume, features, and functions is killing me...eeehh

NofriendsSpongr
08-21-2005, 03:09 AM
My new kenwood is spoiling me now =)

anthongy817
08-21-2005, 03:34 AM
well i'm trying to stick with either alpine or pioneer...i checked out the alpine CDA-9855 and it was a very nice deck...felt more robust than the pioneers. But i read that they have a bit more problems than the 860, and i can't find any good deals on it either.

well i'll be getting the 860 hopefully if the dude hasn't sold it yet...waiting for him to pm me back.

ighettoboyi
08-21-2005, 01:00 PM
I sent my 860 to get serviced today cause I put a cd in their with a thick *** label(bootleg) and it got stuck. My brother car is down(getting a/an engine swap) so he lent me his 7700mp until I get my 860 back and **** that sh*t is like night and day, its better then having no radio for 5 days but honestly I have to turn the 7700 all the way up to get any volume out of it compared to only turning it half way up on my 860 and that 3 band eq I can't deal with. It like going from a 500hp beast to a 130hp cavalier. That 860 will spoil you trust me im learning the hard way until I get mine back. The lack of volume, features, and functions is killing me...eeehh

...your gains weren't adjusted accordingly then. there shouldn't be a night/day difference

this was between the 770 and the new 8, i'd go for the 770, but since it's the 860 in question...that's up to you. i personally never buy any car audio used

anthongy817
08-21-2005, 02:04 PM
has anybody had experience with the alpine cda-9855? if so please leave comments about it as well!

Hybrid90accord
08-21-2005, 03:40 PM
...your gains weren't adjusted accordingly then. there shouldn't be a night/day difference

this was between the 770 and the new 8, i'd go for the 770, but since it's the 860 in question...that's up to you. i personally never buy any car audio used

The will be a night and day difference coming from a 860mp to a 7700. Their nothing alike as far as sound quality and sound options. 6.5volt pre-out to 2.2 pre-out, 13 band eq to 3 band, time correction, adjustables slopes etc. The 860 just sounds 100 times better IMO