PDA

View Full Version : Question for those with Horns



HeatSeeker
08-03-2005, 06:21 PM
What are you powering them with and how much do you have going to them? I was thinking of running them off my HU power (might as well put it to use, heh). Would this be a bad idea for any reason? I'm looking at the ID cd1 pro's btw, in case that helps at all....

UndercoverPunk
08-03-2005, 06:23 PM
uh, usually yo want to use a EQ on horns, moreso than a small HU EQ

pwnt by pat
08-03-2005, 06:30 PM
Horns are typically 8ohm. If you run them off of the head unit, they will see half of the rms power (typically 18ish rms @ 4 ohms) so about 9 rms.

UCP: what are those?

UndercoverPunk
08-03-2005, 06:31 PM
Horns are typically 8ohm. If you run them off of the head unit, they will see half of the rms power (typically 18ish rms @ 4 ohms) so about 9 rms.

UCP: what are those?
What are what?

HeatSeeker
08-03-2005, 06:50 PM
I think he's talking about those Extremis enclosures.

And i was tlaking about just using the HU power, not the HU crossover and EQ as well....

audiolife
08-03-2005, 06:56 PM
I think he's talking about those Extremis enclosures.

And i was tlaking about just using the HU power, not the HU crossover and EQ as well....
if you go off head unit power how will you eq or xover the horns? you have hi input and output level eq's and amps? a small amp of 20-50 x 2 is all thats needed. anymore its a waste unless you want headroom lol

ngsm13
08-03-2005, 07:29 PM
if you go off head unit power how will you eq or xover the horns? you have hi input and output level eq's and amps? a small amp of 20-50 x 2 is all thats needed. anymore its a waste unless you want headroom lol

Tis true.

And Pat, those are his ported door pods for Extremis 6.8 mids.

NG