PDA

View Full Version : installed premier 860mp and a few things happened



dkguitarist
07-15-2005, 05:07 AM
well i just installed my pioneer premier 860mp a couple days ago in my 98 ford escort. the sound is amazing and i just love it. but there's a few things that i don't think is right on my car. 1)every time i turn my car off and turn it back on, the memory and all my eq is reset. i'm wondering why it does that. i program a station in the presets, and then i turn it back on, and it's not in my presets. so is there a wire not connected right or what? 2)i also noticed that the remote for my car doesn't work for about 5 seconds after i get out of my car half the time after i installed this. so i can't lock my car with the remote for 5 seconds. what's up with this? maybe it's the battery? idk. but all this stuff started happening after i installed it. and btw i have it grounded to a piece of metal and a factory screw right below the dash behind a trim panel just fyi. i'm pretty sure all my wires are connected right. i looked at the wiring diagrams for the aftermarket dash kit and the diagram for the priemer at the same time making sure i was connecting the wires right. can anyone give me any suggestions on what it might be or lead me in the direction of what you think it is? i appreciate any and all help. and yes, i bought it authorized with 2 year warranty.

JAZN
07-15-2005, 05:14 AM
you probably mixed up the ACC and constant power wire. switch those and your memory presets should be fine.

dunno about the second problem. sorry :(

dkguitarist
07-15-2005, 05:35 AM
maybe. i hope you're right. cuz i really don't wanna have to mess with the eq everytime i start my car and reprogram my presets. (even tho i listen to cd's mostly) but i hate having to change the background every time too. oh well. thanks for the advice. anyone else have an idea about the second problem?

Alpine2005
07-15-2005, 02:56 PM
yeah check the wires. the yellow wire is for memory and the red wire is the ACC.

2nd ?: check your car fuses, you might have blown one.

Slaugh
07-15-2005, 03:34 PM
run both yellow and red wires directly from the battery

shoman94
07-15-2005, 07:13 PM
run both yellow and red wires directly from the battery



:crazy: I hope you are joking.....

Slaugh
07-15-2005, 07:45 PM
I hope you are joking.....
lol why? wire them together and connect to the 12v+ of the battery... is there something wrong with that??? i did that on my moms car so i dont have to turn on the electrical ignition to listen to turn on the radio...

seriously. did i do somethign wrong??? what's wrong with that???? :crazy:

Alpine2005
07-15-2005, 10:10 PM
it's possible to run both yellow and red wires directly from the battery but whats wrong with that is, every time you get on your car, your going to need to turn it on and then when your getting out, your going to need to turn it off by hand.

that way radios have the ACC power. so when you start your car the radio turns on and whe n you turn off your car the radio turns off.

but it up to you

Moe Lester
07-16-2005, 02:09 AM
lol why? wire them together and connect to the 12v+ of the battery... is there something wrong with that??? i did that on my moms car so i dont have to turn on the electrical ignition to listen to turn on the radio...

seriously. did i do somethign wrong??? what's wrong with that???? :crazy:

how do you turn the H/U completely off? doesnt it still display time or something with the car off?

stones
07-16-2005, 02:12 AM
how do you turn the H/U completely off? doesnt it still display time or something with the car off?
Remove the faceplate or press and hold source (on most HU's anyway).

For a constant power source just splice into the positive lead on the cigarette lighter.

dkguitarist
07-18-2005, 05:13 PM
hey guys thanks for those who responded. i found out i had my acc and 12v constant wires mixed up. i switched them and everything is ok. and i don't seem to have any problems with my remote anymore. but now i have another thing. me and my friend were taking out his stereo in his car and putting his kenwood in in place of the panasonic. well, while stripping the wires, the ground and the 12v constant wires touched and sparked. so after hooking the kenwood up, it didn't work. so we proceeded to put the panasonic back in and that wouldn't work either and it worked prior to taking it out that day. also his dome light doesn't seem to work. the fuse on the wire harness was still good. the radio fuse was still good too. any possibilities as to what may have happened? did those wires touching ground something out? thanks for your help

99StangGt
07-18-2005, 05:17 PM
sounds like you blew the fuse in the cars fuse panel.

Slaugh
07-18-2005, 06:37 PM
oh dude... you must disconnect the battery cables before messing with any cables in your system... :(

you probably only blew the HU fuse thou, go get it replaces.. cheap fix

60ndown
07-18-2005, 06:51 PM
oh dude... you must disconnect the battery cables before messing with any cables in your system... :(

you probably only blew the HU fuse thou, go get it replaces.. cheap fix


not the hu fuse- the car fuse.........

dkguitarist
07-18-2005, 06:54 PM
checked the headunit fuse. was still good. the radio fuse in the fuse box under the dash was still good. idk what else it could've been. but my friend's rather impatient and i think he has add. it's like when we start something i ALWAYS end up having to finish it cuz he gets bored adn doesn't care whether it be my car or his car. anyways. all i kno is to check all the fuses in the car. even the amp won't turn on.

Slaugh
07-18-2005, 08:16 PM
not the hu fuse- the car fuse.........
yeah sorry

i run all my wires directly from the battery i always forget that heh

:)

teqnek
07-18-2005, 10:30 PM
did you use a wire harness? if you did you shouldn't have a problem... all the colors go together.

99StangGt
07-19-2005, 12:45 AM
Did you check all the fuses? The dome light is not working right? That would be a different fuse and maybe thats the fuse that makes the constant power to the HU and it wont work without power on both those wires.

dkguitarist
07-19-2005, 02:32 AM
yeah his dome light wouldn't come on with the doors open even. we did use a wiring harness too. he text me saying that his dad was pissed about it and that i better fix it. but he broke something in my house and i didn't see him paying for it or helping fix it. he's like "what's that got to do with anything?" i'm so ****ing pissed off. anyways. i'm not paying to have his whole dash rewired. but could i have possibly shorted anything else out? i'll check all his fuses tomorrow and see. but what if none of them are blown? also, his headunit is a kdc 222 i think. my kenwood was a kdc mp225 (whatever it says in my sig since i haven't updated). anyways. i was wondering if since it's a kenwood wiring harness shouldn't it be interchangeable with kenwood headunits? and yeah we matched all the colors up but nothing came on. idk. all i kno is i'm not paying to have it fixed if i have to so every bit of advice and suggestions is appreciated.

dkguitarist
07-19-2005, 04:31 PM
any other ideas?