Closed Thread
Results 1 to 9 of 9

Reload Thread: Amp turns on and off

  1. #1
    WiNnErPL's Avatar
    WiNnErPL is offline Member



    Join Date
    Mar 2004
    Location
    nYc
    Posts
    63
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Amp turns on and off

    Hmm I got a very weird problem guys. I got a Hifonics BX1000D but every a couple of minutes or so it turns off and thena few seconds/minutes later it turns back on. It just turns off-doesn't get into protect mode. I checked the vonnections and they seem fine and made double-checked the remote turn on connection but that seems fine also.

    It seemed to me that it'd be the remote wire since I have another amp connected to the wire and it turns off and on too.

    I had this setupd for months and all was perfect.
    Any ideas guys? Thanks in advance.







  2. #2
    Apoc's Avatar
    Apoc is offline Buying 1st System



    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Sioux City, IA
    Posts
    802
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Amp turns on and off

    It could be the HU, does the HU stay on the whole time?




  3. #3
    WiNnErPL's Avatar
    WiNnErPL is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2004
    Location
    nYc
    Posts
    63
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Amp turns on and off

    yes




  4. #4
    Norcalracer283's Avatar
    Norcalracer283 is offline 4 more years of hell....



    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Danville, Ca
    Posts
    1,800
    Post Thanks / Like
    Images
    2
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Amp turns on and off

    bad ground?





    1995 Nissan Maxima
    Alpine 9847
    CDT CL-61A components
    Alpine Type R 2 way Coax's
    2 10" Alpine SWR1041D
    Audiobahn A8002T
    Hifonics TX4405
    Edead v1

  5. #5
    squeak9798's Avatar
    squeak9798 is offline Banned



    Join Date
    Jun 2004
    Location
    USA
    Posts
    26,300
    Post Thanks / Like
    Images
    16
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Amp turns on and off

    Or a bad REM output on the headunit.




  6. #6
    TyRacing's Avatar
    TyRacing is offline Member



    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    81
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Amp turns on and off

    my bro had the same problem with his system.

    the problem was the Sony xlpod HU remote wire. the amp work find with my HU.
    so we just connected the remote wire to the 12V switched power (RED wire) that go to the HU.

    now my bros system sound good.




  7. #7
    danielc22's Avatar
    danielc22 is offline Junior Member



    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Corona, CA
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Amp turns on and off

    i had that problem with the kicker 1200.1 and i took it apart and messed with a few things(had no idea what i was doing) but when i hooked it back up it powered up and stayed on fine but now i have no sound.




  8. #8
    Apoc's Avatar
    Apoc is offline Buying 1st System



    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Sioux City, IA
    Posts
    802
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Amp turns on and off

    I am still convinced that it is either the HU or the HU remote wire....try other amps, and hooking your amp up to different HUs




  9. #9
    jtomsic's Avatar
    jtomsic is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Washington, Pennsylvania, United States
    Age
    28
    Posts
    5,209
    Post Thanks / Like
    Images
    19
    Mentioned
    5 Post(s)

    Re: Amp turns on and off

    check ur connections again. it sounds like ur remote is loose. possibly a bad ground, i had same problem and it was my ground.




    Headunit: Pioneer AVH-P2300DVD
    Subwoofers: (2)15" RE Audio XXX(05 model)
    Sub Box: Undecided..
    Sub Amp: Crescendo bc3500
    Speakers: 6.5" RE Audio XXX Components(soon to be 2nd pair in kick panels)
    Speaker Amp: Hifonics HFi100.2(for now...)
    Wiring: 2 runs of 1/0 throughout, XS Power battery in trunk,big 3 done, 270a alt, 1/0 accesories throughout
    Deadner: 75sq ft AT 60mil, 20sq ft Alphadamp
    Security: Crimestopper 2way alarm/remote start

Closed Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum