+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6

Reload Thread: APCL 1500 getting really hot

  1. #1
    Based's Avatar
    Based is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Louisiana
    Posts
    883
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    417 Post(s)

    APCL 1500 getting really hot

    I just installed a system for a friend and he has an AUDIOPIPE APCL 1500 amp and it's wired to 1 ohm. It gets really hot. The wires aren't hot and it isn't distorting. Is this just because the amp is crappy? Thanks.







  2. #2
    Jeffdachef's Avatar
    Jeffdachef is offline Gunz That Turn on Nunz



    Join Date
    Feb 2013
    Location
    South Coast Metro, CA
    Posts
    14,197
    Post Thanks / Like
    Images
    1
    Mentioned
    185 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    6674 Post(s)

    Re: APCL 1500 getting really hot

    Quote Originally Posted by Based View Post
    I just installed a system for a friend and he has an AUDIOPIPE APCL 1500 amp and it's wired to 1 ohm. It gets really hot. The wires aren't hot and it isn't distorting. Is this just because the amp is crappy? Thanks.
    could be a bad quality control one.

    My buddy's setup with stock alt, cca wire, used recycled batt keeps room temperature with 15 min sessions. only got hot after a 1.5 hour drive to los angeles he clips like a mofo. Mounted in the back seats by the cargo area.



    09 Sienna Subs : Four Team Ascendant 18s......Sub amp: Two Taramps 15k
    Headunit: Pioneer 80PRS................................Mids/Highs amp: CT 500.2, ppi 600.2, ppi 900.4 bridged
    Front stage: Two PWX 10s per door midbass only....... PRV 6MR500 midrange....... Massive CT 2 german tweeters.
    320 amp Singer alt....... 1 group 34 under the hood 6 group31 agms in the back 560 amp hours total.

  3. #3
    ilikeradios's Avatar
    ilikeradios is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Pigeon Forge, TN
    Posts
    355
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    207 Post(s)

    Re: APCL 1500 getting really hot

    had one for years, does not get hot




  4. #4
    DarkKnightSM's Avatar
    DarkKnightSM is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Co Springs
    Posts
    303
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    149 Post(s)

    Re: APCL 1500 getting really hot

    Quote Originally Posted by ilikeradios View Post
    had one for years, does not get hot
    Define hot, lol. 90 degrees C, 50?




  5. #5
    Based's Avatar
    Based is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Louisiana
    Posts
    883
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    417 Post(s)

    Re: APCL 1500 getting really hot

    So maybe it could be the ground? The wire isn't hot though




  6. #6
    BOOMINGRANDPA's Avatar
    BOOMINGRANDPA is online now YEAH I'M A CHEAP BAST*RD



    Join Date
    Jan 2017
    Location
    NC
    Posts
    3,370
    Post Thanks / Like
    Images
    17
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1343 Post(s)

    Re: APCL 1500 getting really hot

    Quote Originally Posted by Based View Post
    So maybe it could be the ground? The wire isn't hot though
    check ground yes make sure no paint under it and it don't move.. yahhhyahhh got 1 for his 2 E15's ran hot smelled and couldn't return it at all (don't buy from jb tools on ebay or amazon) so he traded his old pioneer for used ppi ba2600 (that everyone says is crap) he just pmed me today he's setting off car alarms with prefab box.. so sorry i don't ap amps.. if ground don't work tell him same thing i told him sell to someone that just want to run it at 2 ohm should be fine and get skar 1500 or something along those $250 under lines.. my ppi p1k does 1162 @ 1ohm but if he needs more i'd get the skar just like $15 more (i just didn't need the power)



    KENWOOD X301 HU, PRECISION POWER Phantom 1000, FU 750 12 (prefab until box is built) , soundqubed 6.5" coax xover (hu), AGM starting batt. https://www.youtube.com/watch?v=rTcgVGvuFX8 https://www.youtube.com/watch?v=WI4yGDqN27g

+ Reply to Thread

Similar Threads

  1. amp gets really hot
    By Alvi45 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 16
    Last Post: 05-24-2012, 11:24 PM
  2. Kenwood KAC-9104D Amp Getting Really Hot Really Fast
    By #CW!!ZERO in forum Amplifiers
    Replies: 4
    Last Post: 05-28-2010, 08:14 PM
  3. Amp gets really hot?!
    By Justyn93 in forum Amplifiers
    Replies: 70
    Last Post: 05-19-2010, 09:21 PM
  4. H/U Getting REALLY hot.
    By LuNaTiC in forum Head Units
    Replies: 9
    Last Post: 01-13-2006, 08:31 PM
  5. My amp is getting really HOT!!!
    By supraman1379 in forum Amplifiers
    Replies: 19
    Last Post: 07-24-2004, 11:47 PM

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum