Closed Thread
Results 1 to 10 of 10

Reload Thread: Hifonics amp problem.

  1. #1
    tmorales509's Avatar
    tmorales509 is offline Member



    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Wapato, WA
    Posts
    53
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Hifonics amp problem.

    I could not find what this means but the amp powers on(the hifonics symbol lights up). But both the red light(protect light) and green light(power) flash back and forth..What does that combonation mean? Thanks. by the way, the amp was working before and just started doing this randomly.







  2. #2
    big bass joel's Avatar
    big bass joel is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jan 2008
    Location
    West Allis, WI
    Posts
    707
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)

    Re: Hifonics amp problem.

    what model hifonics amp who have?




  3. #3
    tmorales509's Avatar
    tmorales509 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Wapato, WA
    Posts
    53
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Hifonics amp problem.

    It is the brutus bxi2006d. I took it to a shop just to make sure it was the amp and they said it does the same thing but they also dont know what that means when the lights flash...




  4. #4
    tmorales509's Avatar
    tmorales509 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Wapato, WA
    Posts
    53
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Hifonics amp problem.

    Heres a video.




  5. #5
    raptor727's Avatar
    raptor727 is online now come get some!!



    Join Date
    Apr 2012
    Location
    pensacola FL
    Posts
    1,518
    Post Thanks / Like
    Images
    2
    Mentioned
    13 Post(s)

    Re: Hifonics amp problem.

    What the h3ll is that price tag on there for?? I pray to go you didn't pay that much lol.




  6. #6
    Kingstroker's Avatar
    Kingstroker is offline Mr Dique



    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Guthrie, OK
    Posts
    381
    Post Thanks / Like
    Images
    1
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: Hifonics amp problem.

    have you tried calling Maxxsonics 847-540-7700, sending emails usually take a while if not completely ignored. They also have a forum that you might post a question on or do a search.



    '05 F250 King Ranch Crew Cab 4X4 Off Road Modded Powerstroke
    Rebuild in process
    Pioneer DEH 80PRS
    Modded Linear Power LP4753IQ
    Front Woofer: Infinity Kappa Perfect 6.5"
    Front Tweeter: SEAS Neos in pods
    Back: Pioneer TS-D6802R
    Knukonceptz Karma 12ga
    Stinger HPM3 RCA's
    Big 8: PhoenixGold Oga

  7. #7
    tmorales509's Avatar
    tmorales509 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Wapato, WA
    Posts
    53
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Hifonics amp problem.

    lol, no, my cousin paid i think like $400-500 about 5-6 years ago or whenever they first came out. He let me barrow it since he had it sitting for like 2 years. And now i probably have to buy him a new one but the newer models are only like $250 now so its no big deal. I was just hoping this one was fixxable..

    ---------- Post added at 09:26 AM ---------- Previous post was at 09:25 AM ----------

    No but that was my next step, ill call them now actually.




  8. #8
    robert420's Avatar
    robert420 is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Dec 2012
    Location
    geneva ne
    Posts
    316
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Hifonics amp problem.

    take it apart. i think it may have corrosion, or its fried. i had a friend with the exact same problem, only it was a DUAL amp.




  9. #9
    tmorales509's Avatar
    tmorales509 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Wapato, WA
    Posts
    53
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Hifonics amp problem.

    I took it apart. didnt see any burn marks or it didnt smell burned.




  10. #10
    tmorales509's Avatar
    tmorales509 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Wapato, WA
    Posts
    53
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Hifonics amp problem.

    Well called them right now and at first they said it was probably a bad ground, but i told them i took it to a shop and it did the same thing. So they said it probably needs to be serviced and gave me a number to audio clinic in california to call. I read their website and they said at most $75 labor plus parts and shipping, so more than $100 probably. i think id rather just buy a new amp..




Closed Thread

Similar Threads

  1. Problem with hifonics amp
    By CrazyThaKid in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 4
    Last Post: 01-23-2010, 09:07 PM
  2. Hifonics 1210D mono amp problems...
    By Hontzy87 in forum Amplifiers
    Replies: 6
    Last Post: 04-17-2009, 11:11 PM
  3. Hifonics amp problem
    By dyabolical in forum Amplifiers
    Replies: 11
    Last Post: 02-25-2007, 10:06 PM
  4. Hifonics Amp Problem - Any Help?
    By mavrix in forum Amplifiers
    Replies: 9
    Last Post: 03-13-2005, 08:22 PM
  5. amp problem
    By Unregistered in forum Amplifiers
    Replies: 8
    Last Post: 02-28-2002, 05:20 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum