Closed Thread
Results 1 to 7 of 7

Reload Thread: usa-100 ringing noise from amp

  1. #1
    kingjd7's Avatar
    kingjd7 is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Kent Ohio
    Posts
    155
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    usa-100 ringing noise from amp

    I have a us amps usa-100 wired down to one ohm, when the amp is on regardless of the volume something inside of the amp is making a constant ringing noise. It doesn't seem to effect performance at all, it's just annoying when the music is all the way down. Does anyone know what might cause that. I don't hear it through the sub btw, it is coming from inside of the amp.

    Thanks,







  2. #2
    keep_hope_alive's Avatar
    keep_hope_alive is offline Acoustics Engineer keep_hope_alive is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    May 2007
    Location
    Quad Cities, IL
    Posts
    5,920
    Post Thanks / Like
    Images
    28
    Mentioned
    159 Post(s)

    Re: usa-100 ringing noise from amp

    switching noise from the power supply. most likely.



    have you been helped by me? i'd love to know. shoot me a PM.

    My 2014 Accord build log: http://mobileaudioforum.com/forum/showthread.php?6722-KHA-2014-Accord-Sport-SQ-Factory-Integration
    *My 2001 Accord build log: http://www.caraudio.com/forums/car-audio-build-logs-cars-trucks-suvs/536049-2001-accord-ex-sedan-its-long.html
    *2005 Scion tC Build Log: http://www.caraudio.com/forums/car-audio-build-logs-cars-trucks-suvs/516096-2005-scion-tc-sq-hertz-audison-pioneer-build-log.html
    *1998 Astro Van Build Log: http://www.caraudio.com/forums/car-audio-build-logs-cars-trucks-suvs/567468-kha-does-spl-build-1996-astro-van.html

  3. #3
    kingjd7's Avatar
    kingjd7 is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Kent Ohio
    Posts
    155
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: usa-100 ringing noise from amp

    Should I just keep beating on it until it dies? And if I did get it repaired are the power supplies pretty universal, or would it be a waste of time fixing an old amp that they haven't made in a long long time? I've had the thing for close to 15 years. It's one of the real old ones with only the wires coming out of it.




  4. #4
    keep_hope_alive's Avatar
    keep_hope_alive is offline Acoustics Engineer keep_hope_alive is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    May 2007
    Location
    Quad Cities, IL
    Posts
    5,920
    Post Thanks / Like
    Images
    28
    Mentioned
    159 Post(s)

    Re: usa-100 ringing noise from amp

    old amps are even easier to fix, everything is through-hole components (not SMD like new amps).

    i can look at some info on the ringing noise and get back to you.



    have you been helped by me? i'd love to know. shoot me a PM.

    My 2014 Accord build log: http://mobileaudioforum.com/forum/showthread.php?6722-KHA-2014-Accord-Sport-SQ-Factory-Integration
    *My 2001 Accord build log: http://www.caraudio.com/forums/car-audio-build-logs-cars-trucks-suvs/536049-2001-accord-ex-sedan-its-long.html
    *2005 Scion tC Build Log: http://www.caraudio.com/forums/car-audio-build-logs-cars-trucks-suvs/516096-2005-scion-tc-sq-hertz-audison-pioneer-build-log.html
    *1998 Astro Van Build Log: http://www.caraudio.com/forums/car-audio-build-logs-cars-trucks-suvs/567468-kha-does-spl-build-1996-astro-van.html

  5. #5
    kingjd7's Avatar
    kingjd7 is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Kent Ohio
    Posts
    155
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: usa-100 ringing noise from amp

    Thanks i appreciate it.




  6. #6
    kingjd7's Avatar
    kingjd7 is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Kent Ohio
    Posts
    155
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: usa-100 ringing noise from amp

    Thanks i appreciate it.




  7. #7
    kingjd7's Avatar
    kingjd7 is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Kent Ohio
    Posts
    155
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: usa-100 ringing noise from amp

    Well maybe it was a bad idea to keep running the amp. Today I was listening to the stereo and all of the sudden I had a really bad alternator whine coming from my mids and highs, and a real loud pulsating thump coming from the sub. I tried to disconnect each rca to the amps and it happens regardless. The head unit is a Kenwood KDC-bt952hd, the mids amp is a old lanzar 4 channel, the highs amp is a ppi sedona apa-100, and the sub is on a usa-100. I think somehow the usa-100 did something to the head unit.




Closed Thread

Similar Threads

  1. Engine Noise From Amp?
    By aardvark in forum Amplifiers
    Replies: 4
    Last Post: 07-06-2010, 04:54 PM
  2. Alternator noise from amp
    By JuicyJeff in forum General Discussion
    Replies: 18
    Last Post: 10-20-2009, 11:52 PM
  3. What causes noise from amp w/vol. @ 0???
    By budahbuddy803 in forum Amplifiers
    Replies: 9
    Last Post: 01-15-2009, 05:39 PM
  4. Eliminating Speaker Noise (from amp to head unit)
    By nba1341 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 10
    Last Post: 12-30-2008, 02:49 PM
  5. Buzzing noise from amp
    By CadillacMatt in forum Amplifiers
    Replies: 3
    Last Post: 11-03-2008, 06:17 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum