Closed Thread
Results 1 to 5 of 5

Reload Thread: Amp malfunctioning, anyone know what may be problem

  1. #1
    nate1017's Avatar
    nate1017 is offline Senior VIP Member



    Join Date
    May 2013
    Location
    DeFuniak Springs Fl
    Posts
    171
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    35 Post(s)

    Amp malfunctioning, anyone know what may be problem

    Okay a few days ago my sub quit hitting and i noticed bass would kick on for a split second when i hit a bump or took a turn fast. So when i got home i started to tinker with it and realized if i pushed down on mid lefthand side of the amp it would begin powering my sub again. Anyone know why this might be happening? Should i take my amp apart to see if there are any loose connections? Any help would be appreciated......btw its a Rockford Fosgate Prime 500.1







  2. #2
    keep_hope_alive's Avatar
    keep_hope_alive is offline Acoustics Engineer keep_hope_alive is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    May 2007
    Location
    Quad Cities, IL
    Posts
    6,976
    Post Thanks / Like
    Images
    28
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1462 Post(s)

    Re: Amp malfunctioning, anyone know what may be problem

    don't take an amp apart unless you already have experience with electronics repair.

    yes, a loose connection is likely but a novice can do more harm than good.

    until it's repaired, you want to disconnect it. intermittent signals may cause arcing which will cause a fire.



    have you been helped by me? i'd love to know. got a question? shoot me a PM.
    Matthew 6:9-15 https://www.biblegateway.com/passage/?search=Matthew+6%3A9-15&version=NIV

    --My YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCkYUo2EShW9lgtrfXiDvLNQ/videos
    --My 2014 Accord build log: http://mobileaudioforum.com/forum/showthread.php?6722-KHA-2014-Accord-Sport-SQ-Factory-Integration
    --My 2001 Accord build log: http://mobileaudioforum.com/forum/showthread.php?505-KHA-2001-Accord-EX-V6-Build-Log

  3. #3
    RangerDangerV2's Avatar
    RangerDangerV2 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Nov 2011
    Location
    st cloud MN
    Posts
    4,890
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2239 Post(s)

    Re: Amp malfunctioning, anyone know what may be problem

    sounds like a loose solder joint on one of the fets.



    1999 Tahoe
    2 sa12s
    4th order
    145.18 @33z... with less than 500 watts!

  4. #4
    keep_hope_alive's Avatar
    keep_hope_alive is offline Acoustics Engineer keep_hope_alive is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    May 2007
    Location
    Quad Cities, IL
    Posts
    6,976
    Post Thanks / Like
    Images
    28
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1462 Post(s)

    Re: Amp malfunctioning, anyone know what may be problem

    "left" side is relative to the amp - could be input section, could be output section. does the amp turn off when the signal cuts out?



    have you been helped by me? i'd love to know. got a question? shoot me a PM.
    Matthew 6:9-15 https://www.biblegateway.com/passage/?search=Matthew+6%3A9-15&version=NIV

    --My YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCkYUo2EShW9lgtrfXiDvLNQ/videos
    --My 2014 Accord build log: http://mobileaudioforum.com/forum/showthread.php?6722-KHA-2014-Accord-Sport-SQ-Factory-Integration
    --My 2001 Accord build log: http://mobileaudioforum.com/forum/showthread.php?505-KHA-2001-Accord-EX-V6-Build-Log

  5. #5
    nate1017's Avatar
    nate1017 is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    May 2013
    Location
    DeFuniak Springs Fl
    Posts
    171
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    35 Post(s)

    Re: Amp malfunctioning, anyone know what may be problem

    No the power light stays on just doesn't power the sub.....also how much a repair on this might cost? just wondering may just end up buying new amp
    Last edited by nate1017; 05-04-2013 at 08:07 PM.




Closed Thread

Similar Threads

  1. Amp malfunctioning, anyone know what may be problem
    By nate1017 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 0
    Last Post: 05-04-2013, 05:30 PM
  2. Anyone know what this amp is rated at?
    By Ayy in forum Amplifiers
    Replies: 6
    Last Post: 06-14-2009, 12:27 AM
  3. Anyone know what model amp this is?
    By Magz_rule in forum General Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 10-29-2008, 04:16 PM
  4. Does anyone know what could be going on?
    By Anonymous in forum General Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 12-21-2006, 11:14 AM
  5. Anyone know what the port size would be for this design of box?
    By supraman1379 in forum Enclosure Design & Construction Help
    Replies: 1
    Last Post: 08-15-2005, 09:04 PM

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum