Closed Thread
Results 1 to 7 of 7

Reload Thread: amplifier going into protect mode help?

  1. #1
    Only The Best's Avatar
    Only The Best is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Nov 2012
    Location
    texas
    Posts
    501
    Post Thanks / Like
    Images
    2
    Mentioned
    0 Post(s)

    amplifier going into protect mode help?

    so i have a rockford fosgate prime 5 channel brand new amp.... had it for 2 weeks running off of 2 6x9's... then i put 2 more on it today and tried to run it but then it kept throwing itself into protect mode any time it tried to hit a base note like the amp wasnt able to put out enough power to push the speakers... the wires are not grounding themselves out i know that.... the amp isnt broken i know that...would maybe a line driver help the situation? the gains are only set around 4-5 out of 10 so its not being overpushed i think because it doesnt get loud enough to really hurt my ears before it starts distorting.... please help ... thank you all for your input







  2. #2
    MutantDreams's Avatar
    MutantDreams is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Columbus, Georgia
    Posts
    260
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)

    Re: amplifier going into protect mode help?

    Prolly too low of an ohm load.




  3. #3
    Only The Best's Avatar
    Only The Best is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2012
    Location
    texas
    Posts
    501
    Post Thanks / Like
    Images
    2
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: amplifier going into protect mode help?

    its all running at 4 ohms




  4. #4
    Only The Best's Avatar
    Only The Best is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2012
    Location
    texas
    Posts
    501
    Post Thanks / Like
    Images
    2
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: amplifier going into protect mode help?

    bump for help at 3 AM




  5. #5
    nu2spl's Avatar
    nu2spl is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    May 2008
    Location
    Lancaster, OH.
    Posts
    1,743
    Post Thanks / Like
    Images
    6
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: amplifier going into protect mode help?

    Quote Originally Posted by Only The Best View Post
    its all running at 4 ohms
    really are you sure? so you wired them(each set) in series to 8 ohm then parallel back down to 4ohm right?



    bought from: wccoug21 sundownz thegreatestpenn loudwhat? woofercooker jonny101abc spooney fasfocus00

    sold to: jpx18 Nateberrier Ge_off_me spm_215 2lo2flo akheathen etm34 djjdnap jfroghobo traded: SPLaudio Zeuslicious

    under construction:
    1992 Toyota Paseo(1) Pioneer DEH-P500UB head unit(2)American Bass VFL 500.1 amps(4) stinger batteries,building 2 10's in tubes

  6. #6
    Only The Best's Avatar
    Only The Best is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2012
    Location
    texas
    Posts
    501
    Post Thanks / Like
    Images
    2
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: amplifier going into protect mode help?

    would u mind throwing me a diagram or an explanation of what that wuld look like to make sure that i did it right?... im just a DIY'er here




  7. #7
    Only The Best's Avatar
    Only The Best is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2012
    Location
    texas
    Posts
    501
    Post Thanks / Like
    Images
    2
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: amplifier going into protect mode help?

    four (4) ohm 6x9's wired to 4 ohms on a 4 channel all in the same box... wouldnt they all be just connected on the amp as you normally should? 1 pos to the pos on the amp. 1 neg to the neg on the amp




Closed Thread

Similar Threads

  1. Amplifier goes into protection mode [HELP]
    By KeboPR in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 9
    Last Post: 02-27-2013, 11:06 PM
  2. Replies: 3
    Last Post: 04-09-2012, 11:07 PM
  3. saz 3000d going into protect mode (HELP)
    By tdford5 in forum Amplifiers
    Replies: 49
    Last Post: 03-13-2012, 07:19 PM
  4. Amp going into Protection mode help!!
    By DinSeadly in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 5
    Last Post: 12-09-2011, 08:06 PM
  5. Amplifier is going into protection mode after wiring subs to .5 Ohm. HELP!
    By Musbtr1pin in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 29
    Last Post: 11-06-2010, 08:06 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum