Closed Thread
Results 1 to 4 of 4

Reload Thread: PROTECTION MODE 4 a moment when i start car

  1. #1
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Boston, MA
    Posts
    142
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    PROTECTION MODE 4 a moment when i start car

    Quick question. eveytime i start my car the amp or turn the radio on the amp is in protection mode for a few moments (like 20 to 30 seconds) then it turns on.. should i be worried, and how can i fixx this?




    Your Car is your story, so don't let someone else write the book "Moog"




  2. #2
    MutantDreams's Avatar
    MutantDreams is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Columbus, Georgia
    Posts
    260
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)

    Re: PROTECTION MODE 4 a moment when i start car

    I've had quite a few amps do this, just never that long. It could be when you start the car the voltage drops too low and puts the amp into protect, then after the alt runs for a sec you reach regular voltage




  3. #3
    SubieSPL_Maniac's Avatar
    SubieSPL_Maniac is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Boston, MA
    Posts
    142
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: PROTECTION MODE 4 a moment when i start car

    does that mean my alt is bad?




    Your Car is your story, so don't let someone else write the book "Moog"

  4. #4
    jteske88's Avatar
    jteske88 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Apr 2012
    Location
    collinsville il
    Posts
    1,118
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)

    Re: PROTECTION MODE 4 a moment when i start car

    all the amps i ever owned had some time up turn on time. normally a flashing light or protect and power light. you could always pull out the dmm and see if its dropping the badley.




Closed Thread

Similar Threads

  1. Help; amp goes into protect mode when imput @ 50%
    By SocialStealth in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 7
    Last Post: 04-07-2009, 06:13 PM
  2. Help; amp goes into protect mode when input @ 50%
    By SocialStealth in forum Amplifiers
    Replies: 14
    Last Post: 04-07-2009, 04:33 PM
  3. amp goes into protection mode when played to loud
    By xbatxattackx in forum Amplifiers
    Replies: 25
    Last Post: 05-19-2008, 05:48 PM
  4. popping in speakers when I start my car?
    By Darren5531 in forum Speakers
    Replies: 3
    Last Post: 10-31-2006, 10:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum