Closed Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 16 to 20 of 20

Reload Thread: Running @ .5 and causing protect mode

  1. #16
    mlstrass's Avatar
    mlstrass is offline Shaggy DOA



    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Illinois
    Posts
    10,392
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)

    Re: Running @ .5 and causing protect mode

    AQ amp deserves a better home







  2. #17
    JoeK's Avatar
    JoeK is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Ringtown, PA
    Age
    19
    Posts
    1,053
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)

    Re: Running @ .5 and causing protect mode

    AQ amp is doing fine unless i overcrank it . If i dont drive it to full tilt it even stays nice and cool. Regardless, my Skar 1500.1s are waiting in the nearby shop for me to get tomorrow, so my AQ is almost retired. She clamped 1600 watts before she goes into danger zone



    ** NEW VEHICLE AND BUILD ** 2003 Jeep Liberty Sport
    2x SPLAudio DAD BD 12s
    2x SK-1500.1s
    Box 5 cubes @ 29hz
    XS Power D3100 & D2400
    Tenney 270A
    4x PowerBass 3xl 6.5s
    Clarion CZ702

  3. #18
    JoeK's Avatar
    JoeK is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Ringtown, PA
    Age
    19
    Posts
    1,053
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)

    Re: Running @ .5 and causing protect mode

    One thing that makes me wonder is how it ran at .7 daily with no issues, not even hot amp. yet .5 is like "hell no"



    ** NEW VEHICLE AND BUILD ** 2003 Jeep Liberty Sport
    2x SPLAudio DAD BD 12s
    2x SK-1500.1s
    Box 5 cubes @ 29hz
    XS Power D3100 & D2400
    Tenney 270A
    4x PowerBass 3xl 6.5s
    Clarion CZ702

  4. #19
    mlstrass's Avatar
    mlstrass is offline Shaggy DOA



    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Illinois
    Posts
    10,392
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)

    Re: Running @ .5 and causing protect mode

    the lower you go the less efficient the amp is and the more you inadequate electrical system is taxed.

    Amp will run all day long at .5 on decent electrical...




  5. #20
    brooklynjoy2008's Avatar
    brooklynjoy2008 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Oct 2011
    Location
    ohio
    Posts
    611
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)

    Re: Running @ .5 and causing protect mode

    It goes into protect because for a long enough time you are dropping below volatage. You need to upgrade your electrical for your setup, even with the skr's.




Closed Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Similar Threads

  1. Strange problem. Left channel w left speakers causes protect mode, swaped chans work!
    By oxi in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 10
    Last Post: 09-14-2012, 09:11 AM
  2. Amplifier in protect-mode.Not the usual case and cause....
    By malestrom in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 8
    Last Post: 04-24-2012, 07:16 AM
  3. Replies: 3
    Last Post: 02-09-2008, 05:23 PM
  4. Amp and Protection Mode?
    By bmbrown911 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 10
    Last Post: 12-25-2007, 12:49 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum