Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 19

Reload Thread: All speakers are working but some are very faint...

  1. #1
    codynicholas95's Avatar
    codynicholas95 is offline Junior Member



    Join Date
    Nov 2012
    Location
    United States
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    All speakers are working but some are very faint...

    Here is the deal I have a Walmart special Pioneer deck With a 500 watt rms Memphis mono block running a 15 Memphis sub. I just got a RE Audio 500 RMS 4 channel amp. I'm currently getting music from all speakers. but the front right and back left are extremely quite. I have tried adjusting my amp, switching RCA cables. I dont get why if its making noise why its not louder! I can switch the RCA's and then the Front left and the back right speakers work so it just switches. Any help would be appreciated.







  2. #2
    kat_black181's Avatar
    kat_black181 is offline Car Audio's Only V@gina kat_black181 is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Sevierville, TN
    Posts
    1,113
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)

    Re: All speakers are working but some are very faint...

    CHeck the wiring on the speakers themselves. May be wired out of phase?




    KittyKat
    Subs: 2 12 Incriminator Audio Lethal Injections
    Amp: Hifonics Brutus BRZ1200.1D
    Speakers & Amp: Focal PC 690 & MMATS SQ4100
    Headunit: Eclipse 7200 MKII
    Box: 4 cubes tuned to 32hz

    Make some paper wings.And learn to fly.If there's no tomorrow.Burn your paper wings.And say goodbye.

  3. #3
    codynicholas95's Avatar
    codynicholas95 is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2012
    Location
    United States
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: All speakers are working but some are very faint...

    wiring is good. Could it be a bad channel on the amp do you think?




  4. #4
    codynicholas95's Avatar
    codynicholas95 is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2012
    Location
    United States
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: All speakers are working but some are very faint...

    It just doesn't make sense to me that there is sound playing through the speakers its just much quieter. Pretty much to the point where you think its not on. But if you get close enough you can tell its on. I dont think its a connections thing because when I switch the rca's it switches what speakers are not working properly..




  5. #5
    Kingstroker's Avatar
    Kingstroker is offline Mr Dique



    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Guthrie, OK
    Posts
    381
    Post Thanks / Like
    Images
    1
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: All speakers are working but some are very faint...

    swap connections on the speaker side of the amp. if you rca's are good then it will let you know if it is speakers or amp output




  6. #6
    kat_black181's Avatar
    kat_black181 is offline Car Audio's Only V@gina kat_black181 is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Sevierville, TN
    Posts
    1,113
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)

    Re: All speakers are working but some are very faint...

    Quote Originally Posted by codynicholas95 View Post
    It just doesn't make sense to me that there is sound playing through the speakers its just much quieter. Pretty much to the point where you think its not on. But if you get close enough you can tell its on. I dont think its a connections thing because when I switch the rca's it switches what speakers are not working properly..
    Could be a bad channel on the amp. Switch the speakers out that are on the channel, so you will know if it's the channel or not. Does that make sense?




    KittyKat
    Subs: 2 12 Incriminator Audio Lethal Injections
    Amp: Hifonics Brutus BRZ1200.1D
    Speakers & Amp: Focal PC 690 & MMATS SQ4100
    Headunit: Eclipse 7200 MKII
    Box: 4 cubes tuned to 32hz

    Make some paper wings.And learn to fly.If there's no tomorrow.Burn your paper wings.And say goodbye.

  7. #7
    codynicholas95's Avatar
    codynicholas95 is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2012
    Location
    United States
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: All speakers are working but some are very faint...

    Yes it makes sense let me try these things and I'll get back to you guys!




  8. #8
    kat_black181's Avatar
    kat_black181 is offline Car Audio's Only V@gina kat_black181 is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Sevierville, TN
    Posts
    1,113
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)

    Re: All speakers are working but some are very faint...

    Quote Originally Posted by codynicholas95 View Post
    Yes it makes sense let me try these things and I'll get back to you guys!
    Let us know if that fixes your problem.




    KittyKat
    Subs: 2 12 Incriminator Audio Lethal Injections
    Amp: Hifonics Brutus BRZ1200.1D
    Speakers & Amp: Focal PC 690 & MMATS SQ4100
    Headunit: Eclipse 7200 MKII
    Box: 4 cubes tuned to 32hz

    Make some paper wings.And learn to fly.If there's no tomorrow.Burn your paper wings.And say goodbye.

  9. #9
    codynicholas95's Avatar
    codynicholas95 is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2012
    Location
    United States
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: All speakers are working but some are very faint...

    Channel 1 and 2 have zero activity when I tried switch channel 3 and 4 to 1 and 2. Is that top row of channels thats 1 and 2 shot?




  10. #10
    kat_black181's Avatar
    kat_black181 is offline Car Audio's Only V@gina kat_black181 is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Sevierville, TN
    Posts
    1,113
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)

    Re: All speakers are working but some are very faint...

    Quote Originally Posted by codynicholas95 View Post
    Channel 1 and 2 have zero activity when I tried switch channel 3 and 4 to 1 and 2. Is that top row of channels thats 1 and 2 shot?
    What's the model number on the amp??

    Sounds like those channels are bad....I could be wrong, obviously. So when you hooked the speakers up to channels 3&4 you got good sound right??




    KittyKat
    Subs: 2 12 Incriminator Audio Lethal Injections
    Amp: Hifonics Brutus BRZ1200.1D
    Speakers & Amp: Focal PC 690 & MMATS SQ4100
    Headunit: Eclipse 7200 MKII
    Box: 4 cubes tuned to 32hz

    Make some paper wings.And learn to fly.If there's no tomorrow.Burn your paper wings.And say goodbye.

  11. #11
    NFrazier's Avatar
    NFrazier is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Massachusetts
    Posts
    350
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)

    Re: All speakers are working but some are very faint...

    To me it sounds like this:

    First you don't have the RCAs oriented correctly in the back of the radio (probably using Y splitters) so that's why its not the whole fronts or whole rears or left or right.

    Turn the radio off (hold down source which is probably the center knob). Push and hold it again until you get the options menu come up. Scroll over and it should say preout: sub, change that to rear. There's a set of RCAs that are switchable rear/sub on the radio and it comes set as "sub" from the factory.




  12. #12
    West's Avatar
    West is offline Banned



    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Oliver Springs, TN
    Posts
    3,703
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    73 Post(s)

    Re: All speakers are working but some are very faint...

    What model is the deck?
    Have you ever adjusted the fade/balance to adjust the levels?
    What you could do is take the RCA channels that give you good output and use an RCA "y" splitter to send the signal from front left (to the front left and back left channel on the amp) and back right output (to the front right and back right channel on the amp.)




  13. #13
    kat_black181's Avatar
    kat_black181 is offline Car Audio's Only V@gina kat_black181 is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Sevierville, TN
    Posts
    1,113
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)

    Re: All speakers are working but some are very faint...

    Quote Originally Posted by West View Post
    What model is the deck?
    Have you ever adjusted the fade/balance to adjust the levels?
    What you could do is take the RCA channels that give you good output and use an RCA "y" splitter to send the signal from front left (to the front left and back left channel on the amp) and back right output (to the front right and back right channel on the amp.)
    Smartie pants :-p




    KittyKat
    Subs: 2 12 Incriminator Audio Lethal Injections
    Amp: Hifonics Brutus BRZ1200.1D
    Speakers & Amp: Focal PC 690 & MMATS SQ4100
    Headunit: Eclipse 7200 MKII
    Box: 4 cubes tuned to 32hz

    Make some paper wings.And learn to fly.If there's no tomorrow.Burn your paper wings.And say goodbye.

  14. #14
    West's Avatar
    West is offline Banned



    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Oliver Springs, TN
    Posts
    3,703
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    73 Post(s)

    Re: All speakers are working but some are very faint...

    Quote Originally Posted by kat_black181 View Post
    Smartie pants :-p
    Make sure the amp isn't switched to bridged mode either




  15. #15
    akheathen's Avatar
    akheathen is offline trianoacitol contraceptiv akheathen is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Anchorage AK
    Age
    33
    Posts
    2,255
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)

    Re: All speakers are working but some are very faint...

    yah, need to know the model of the head, or at least if it has 3 pairs of rca's for front, rear, and sub, or if you have to use 1, or 2 sets. you are getting some good signal, so i assume that there is more than one pair. it could be that you need to have it at full-range on al 4 channels, if there is only the 4 coming out. this wouldn't be a problem, because you could use the out on the 4channel amp to send the signal to sub amp... still need to know your info first, though. these are just blind ideas.



    *IF I have forgotten to exchange feedback, please let me know*
    i buy broken amps....
    No, i will not "gift" paypal. please do not even make it awkward by asking. if the fees are an issue, I am usually inclined to add them. unless you have discount elsewhere, shipping is through usps flat rate, through usps parcel post, or through the roof..... i am in alaska. thanks
    -Heath H-

Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Speakers wont work but subs do HELP
    By jgasmin4219 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 6
    Last Post: 09-11-2007, 03:28 PM
  2. My speakers are blown but why?
    By NYR36 in forum General Discussion
    Replies: 14
    Last Post: 11-06-2006, 01:22 PM
  3. All speakers are microphones;
    By theCybe in forum Speakers
    Replies: 2
    Last Post: 01-26-2006, 12:06 AM
  4. Speakers not working, but sub kinda hits HELP
    By blckmounty in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 0
    Last Post: 01-30-2004, 10:22 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum