Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 24

Reload Thread: what's wrong?

  1. #1
    garretttt4's Avatar
    garretttt4 is offline big pimpin



    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Watertown sd
    Posts
    2,386
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)

    what's wrong?

    So my amp constantly cuts out when I turn it up very much. Not going into protect or blowing fuses. Just completely going off. I opened it up and a piece of glue fell out. I then noticed this wire is no longer connected and there is some little pieces of wire still stuck to the piece next to it, I'm not sure what It's called but it's in the pic . By the chord that is unhooked it says gnd. Just wanted to make Sure I should solder it on b4 I do so I don't ruin my amp on accident. Thx.....









    Current setup
    OZ audio power 12.1s x2
    DD M3
    Alpine cde 9852
    4.2 cubes @ 36hz:


    Bought from: Jayzbent, mylows10, logan527, Timmy13091, wingsfreak9, Underfire
    Traded with: mylows10(x2), knowmadic
    Sold to: 03silverado03, foomanchu, heel4lyfe, Timmy13091, wErd




  2. #2
    Loudmp5's Avatar
    Loudmp5 is offline skyhigh&banginlow



    Join Date
    Oct 2011
    Location
    florence az
    Age
    21
    Posts
    1,343
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)

    Re: what's wrong?

    idk but it obviously looks like it goes there i say go for it but someone will deff chime in that knows what there talking about?
    @ampjunkielikeme ;

    Also what amp is that?



    Free men do not ask permission to bear arms,An armed man is a citizen. An unarmed man is a subject,Only a government that is afraid of its citizens tries to control them.,Gun control is not about guns; it's about control,You only have the rights you are willing to fight for,Know guns, know peace, know safety. No guns, no peace, no safety,You don't shoot to kill; you shoot to stay alive,Assault is a behavior, not a device,64,999,987 firearms owners killed no one yesterday,All Rights Reserved,The Second Amendment is in place in case the politicians ignore the others,What part of 'shall not be infringed' do you NOT understand?,guns have only two enemies; rust and politicians

  3. #3
    garretttt4's Avatar
    garretttt4 is offline big pimpin

    Threadstarter


    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Watertown sd
    Posts
    2,386
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)

    Re: what's wrong?

    Quote Originally Posted by 215sinastang View Post
    idk but it obviously looks like it goes there i say go for it but someone will deff chime in that knows what there talking about?
    @ampjunkielikeme ;

    Also what amp is that?
    It's a sundown sae 1200d. And thx for mentioning him I don't know how to mention someone or I would have. Haha



    Current setup
    OZ audio power 12.1s x2
    DD M3
    Alpine cde 9852
    4.2 cubes @ 36hz:


    Bought from: Jayzbent, mylows10, logan527, Timmy13091, wingsfreak9, Underfire
    Traded with: mylows10(x2), knowmadic
    Sold to: 03silverado03, foomanchu, heel4lyfe, Timmy13091, wErd

  4. #4
    garretttt4's Avatar
    garretttt4 is offline big pimpin

    Threadstarter


    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Watertown sd
    Posts
    2,386
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)

    Re: what's wrong?

    Quote Originally Posted by 215sinastang View Post
    idk but it obviously looks like it goes there i say go for it but someone will deff chime in that knows what there talking about?
    @ampjunkielikeme ;

    Also what amp is that?
    It's a sundown sae 1200d. And thx for mentioning him I don't know how to mention someone or I would have. Haha



    Current setup
    OZ audio power 12.1s x2
    DD M3
    Alpine cde 9852
    4.2 cubes @ 36hz:


    Bought from: Jayzbent, mylows10, logan527, Timmy13091, wingsfreak9, Underfire
    Traded with: mylows10(x2), knowmadic
    Sold to: 03silverado03, foomanchu, heel4lyfe, Timmy13091, wErd

  5. #5
    mylows10's Avatar
    mylows10 is online now Cali DC PHD & Tantric rep



    Join Date
    Sep 2009
    Location
    monterey , ca
    Age
    50
    Posts
    17,400
    Post Thanks / Like
    Images
    9
    Mentioned
    463 Post(s)

    Re: what's wrong?

    @Spooney ;




    pioneer avhx 5500 dvd, gzpa 1.4000 x 2
    ab vfl 350.4 ,7 pc 2150 and a 150 ah power ware agm ,275 amp singer alt , 2nd one coming soon
    cdt 6.5 es 6 im mids,cdt es 010 tweets,es 02 mids ,mx1000 3 way x overs , sky high and stinger hpm o gauge wires ,also 2 tantric hdd 15's in a 9.5. ^3 ported no wall box 11.5 octo port.
    NOR CAL DB DRAG JUDGE
    http://www.dcsoundlab.com

  6. #6
    ampjunkielikeme's Avatar
    ampjunkielikeme is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Nov 2007
    Location
    nash, tn
    Posts
    2,197
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)

    Re: what's wrong?

    that is the ground wire from the circuit board, to the heatsink.... some amps are picky about that ground wire...

    got a soldering iron? solder the wire back on...
    Last edited by ampjunkielikeme; 11-20-2012 at 12:58 AM.



    references....RetroAudioinc, oldschool4me, diverdylan, keifersracing , path2spl , terra , mk_, jkd , orangecounty1, Memphis4L, Fusion_FREAK, IDSkoT, teenapp , JamesKarr , WildSebring , revrider , riogigalo , all_rice , NDMstang65, Louisiana_CRX, DrChronic , snoopdan , channaman, Virindok, AudioFreak. . and many many more...
    feedback thread for all who i have done business with
    http://www.caraudio.com/forum/showthread.php?t=388524
    old school is the best...
    C.A.A.A Member #3
    (Car Audio Addicts Anonymous)
    Quote Originally Posted by dB-r View Post
    ampjunkielikeme = dB-r

    He is one of my disciples.


  7. #7
    IonRL205's Avatar
    IonRL205 is offline DJ h4z4rdes IonRL205 is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Abilene, Texas
    Posts
    2,449
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)

    Re: what's wrong?

    Quote Originally Posted by ampjunkielikeme View Post
    that is the ground wire from the circuit board, to the heatsink.... these kicker amps are picky about that ground wire...

    got a soldering iron? solder the wire back on...
    It's a sundown amp



    Headunit - Pioneer DEH-P8300UB
    Subs - None
    Sub Amp - 2x Crescendo 3kwp
    Front Stage - Polk Audio db651 Coaxial
    Front Amp - None

    Quote Originally Posted by zako View Post
    Most properly done 15 inch subwoofers are not suited for car audio use simply due to box size requirements.

  8. #8
    garretttt4's Avatar
    garretttt4 is offline big pimpin

    Threadstarter


    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Watertown sd
    Posts
    2,386
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)

    Re: what's wrong?

    I just tried peeling back some of the plastic casing that goes around wire and there is no actual wire? Like no copper strands or anything....?

    ---------- Post added at 08:03 PM ---------- Previous post was at 08:03 PM ----------

    Quote Originally Posted by ampjunkielikeme View Post
    that is the ground wire from the circuit board, to the heatsink.... these kicker amps are picky about that ground wire...

    got a soldering iron? solder the wire back on...
    It's not kicker haha



    Current setup
    OZ audio power 12.1s x2
    DD M3
    Alpine cde 9852
    4.2 cubes @ 36hz:


    Bought from: Jayzbent, mylows10, logan527, Timmy13091, wingsfreak9, Underfire
    Traded with: mylows10(x2), knowmadic
    Sold to: 03silverado03, foomanchu, heel4lyfe, Timmy13091, wErd

  9. #9
    garretttt4's Avatar
    garretttt4 is offline big pimpin

    Threadstarter


    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Watertown sd
    Posts
    2,386
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)

    Re: what's wrong?

    Should I put a new piece of ofc speaker wire in place of this little wire? this wire that's on the amp now is prolly like 16 gauge wire like rem cable. The speaker wire is 14 gauge.... Should I just split the two speaker wire pieces like the pos and neg and just use one piece and glue it to circuit board and solder to the bracket or whatever?



    Current setup
    OZ audio power 12.1s x2
    DD M3
    Alpine cde 9852
    4.2 cubes @ 36hz:


    Bought from: Jayzbent, mylows10, logan527, Timmy13091, wingsfreak9, Underfire
    Traded with: mylows10(x2), knowmadic
    Sold to: 03silverado03, foomanchu, heel4lyfe, Timmy13091, wErd

  10. #10
    goingdef's Avatar
    goingdef is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Norfolk VA
    Age
    33
    Posts
    2,827
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)

    Re: what's wrong?

    It looks like the wire broke inside the casing try cutting a little further back up and see if you can get enough to solder it back to that ring terminal.



    electrical: Optima yellow top, big 3 in stinger 1/0g
    HU: JVC AVX-77 touch screen
    Front stage: RE XXX 6.5" comps
    front stage amp: Rockford T600.2
    subs: 2 Rockford T1 12's,
    sub amp: Rockford T1500.1BDCP
    Enclosure: center port(designed&built by JayDubb757)

  11. #11
    gckless's Avatar
    gckless is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Aug 2011
    Location
    San Antonio
    Posts
    3,965
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)

    Re: what's wrong?

    FWIW, I'd be really interested in the treatment you get if you called up Sundown and explained the problem.



    Quote Originally Posted by ducatipaso View Post
    15inch subs can't play fast beats, they take more power and that taxes the vehicles electrical system. You will wake up and "hear" then see the light at the end of the tunnel and it will be 3 10's pounding so hard you wont even open your trunk or turn your system on because you 15's will sound sloppy & weak.
    Quote Originally Posted by benbenondatrack View Post
    stfu lesbo.why are you worried about me so much? you must want to date me ya little cookie monster but i dont even like sweets. your just a cup full of ice, dirt dead nasty azz ice...without the water.

    Dat Build Log: http://www.caraudio.com/forums/car-audio-build-logs-cars-trucks-suvs/578701-1999-chevrolet-blazer.html

  12. #12
    gckless's Avatar
    gckless is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Aug 2011
    Location
    San Antonio
    Posts
    3,965
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)

    Re: what's wrong?

    Also, how old is the amp, and where did you have it mounted?



    Quote Originally Posted by ducatipaso View Post
    15inch subs can't play fast beats, they take more power and that taxes the vehicles electrical system. You will wake up and "hear" then see the light at the end of the tunnel and it will be 3 10's pounding so hard you wont even open your trunk or turn your system on because you 15's will sound sloppy & weak.
    Quote Originally Posted by benbenondatrack View Post
    stfu lesbo.why are you worried about me so much? you must want to date me ya little cookie monster but i dont even like sweets. your just a cup full of ice, dirt dead nasty azz ice...without the water.

    Dat Build Log: http://www.caraudio.com/forums/car-audio-build-logs-cars-trucks-suvs/578701-1999-chevrolet-blazer.html

  13. #13
    garretttt4's Avatar
    garretttt4 is offline big pimpin

    Threadstarter


    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Watertown sd
    Posts
    2,386
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)

    Re: what's wrong?

    Quote Originally Posted by gckless View Post
    Also, how old is the amp, and where did you have it mounted?
    I think it's like 4 years old, I had it mounted on the back seat with it folded down so it wouldn't overheat and it had spacers under it...



    Current setup
    OZ audio power 12.1s x2
    DD M3
    Alpine cde 9852
    4.2 cubes @ 36hz:


    Bought from: Jayzbent, mylows10, logan527, Timmy13091, wingsfreak9, Underfire
    Traded with: mylows10(x2), knowmadic
    Sold to: 03silverado03, foomanchu, heel4lyfe, Timmy13091, wErd

  14. #14
    garretttt4's Avatar
    garretttt4 is offline big pimpin

    Threadstarter


    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Watertown sd
    Posts
    2,386
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)

    Re: what's wrong?

    That still wouldn't explain why the amp turns off if I turn it up much. Cuz it can't be just touching for a second and turning on cuz I can't even see any actual wire in the wire itself....?



    Current setup
    OZ audio power 12.1s x2
    DD M3
    Alpine cde 9852
    4.2 cubes @ 36hz:


    Bought from: Jayzbent, mylows10, logan527, Timmy13091, wingsfreak9, Underfire
    Traded with: mylows10(x2), knowmadic
    Sold to: 03silverado03, foomanchu, heel4lyfe, Timmy13091, wErd

  15. #15
    av83's Avatar
    av83 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Illinois
    Posts
    2,845
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)

    Re: what's wrong?

    Quote Originally Posted by garretttt4 View Post
    Should I put a new piece of ofc speaker wire in place of this little wire? this wire that's on the amp now is prolly like 16 gauge wire like rem cable. The speaker wire is 14 gauge.... Should I just split the two speaker wire pieces like the pos and neg and just use one piece and glue it to circuit board and solder to the bracket or whatever?
    That's what I would do.




Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. what's wrong wit the JBL "P" series amps?
    By gentlejax in forum Amplifiers
    Replies: 3
    Last Post: 05-27-2003, 11:02 PM
  2. what went wrong?
    By nwo504 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 17
    Last Post: 02-07-2003, 12:35 AM
  3. What is wrong with the forum tonight?
    By adamawayfrommpa in forum Subwoofers
    Replies: 11
    Last Post: 06-26-2002, 10:21 PM
  4. what's wrong with my car?
    By bumpin_blazer in forum Subwoofers
    Replies: 22
    Last Post: 05-19-2002, 07:46 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum