Closed Thread
Results 1 to 10 of 10

Reload Thread: Hifonics 100.4 going into protect

  1. #1
    DjDan101's Avatar
    DjDan101 is offline Member



    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Lawton, OK
    Posts
    110
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Hifonics 100.4 going into protect

    I just bought a Hifonics 100.4 amp about a week ago and it works fine most of the time but sometimes when I have it turned up it goes into protection mode and I can't figure out why. I had an SSL 400.4 on it before, which had no power filter so I removed it, and it never did so I'm assuming it's not the wiring. The gain is only turned up about 1/4 of the way and it's not getting hot... any ideas?







  2. #2
    thevic24's Avatar
    thevic24 is offline my silence is deadly...



    Join Date
    Apr 2007
    Location
    right behind you
    Posts
    5,822
    Post Thanks / Like
    Images
    7
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Hifonics 100.4 going into protect

    Make sure your ground(s) are good and tight.
    What are you running on this amp?



    Silently stalking you through glass....

  3. #3
    DjDan101's Avatar
    DjDan101 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Lawton, OK
    Posts
    110
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Hifonics 100.4 going into protect

    Two Scoche 6 3/4 speakers. I can't remember what the model is, but they are just cheap $30 speakers from Walmart until I bring myself to buy the Fosgates that I'm going to get. And both of my amps run through my capacitor, so they are grounded to the same place, which I hope isn't bad. My JBL that's on my subs doesn't do it so I wouldn't assume it was the ground




  4. #4
    Timmy13091's Avatar
    Timmy13091 is offline Team DC



    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Chicago
    Posts
    2,900
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)

    Re: Hifonics 100.4 going into protect

    Quote Originally Posted by thevic24 View Post
    Make sure your ground(s) are good and tight.
    What are you running on this amp?
    Ya I had same prob couple days ago and the ground just wasn't secure into the amp check that out good...




  5. #5
    Timmy13091's Avatar
    Timmy13091 is offline Team DC



    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Chicago
    Posts
    2,900
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)

    Re: Hifonics 100.4 going into protect

    Quote Originally Posted by DjDan101 View Post
    Two Scoche 6 3/4 speakers. I can't remember what the model is, but they are just cheap $30 speakers from Walmart until I bring myself to buy the Fosgates that I'm going to get. And both of my amps run through my capacitor, so they are grounded to the same place, which I hope isn't bad. My JBL that's on my subs doesn't do it so I wouldn't assume it was the ground
    And lose the cap!




  6. #6
    DjDan101's Avatar
    DjDan101 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Lawton, OK
    Posts
    110
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Hifonics 100.4 going into protect

    Okay tomorrow I will make sure it's secured. The way I have my wires run, the ground does go directly down and the box kinda sits on it. I haven't screwed it down yet so maybe it got pulled on. It's also done with the cheap Boss wires that I ordered with the SSL. The copper feels soft. For future reference, don't get it. Haha.

    ---------- Post added at 07:19 PM ---------- Previous post was at 07:18 PM ----------

    I know people disagree with caps, but even if it isn't doing any good, it looks cool nonetheless. It made my car chill out on the dimming headlights so I like to keep it around. Eventually, I'll get a high output alternator.




  7. #7
    thevic24's Avatar
    thevic24 is offline my silence is deadly...



    Join Date
    Apr 2007
    Location
    right behind you
    Posts
    5,822
    Post Thanks / Like
    Images
    7
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Hifonics 100.4 going into protect

    Are you only running 2 speakers on the 100.4? Just using 2 of the 4 ch? or do you have the amp bridged?



    Silently stalking you through glass....

  8. #8
    thevic24's Avatar
    thevic24 is offline my silence is deadly...



    Join Date
    Apr 2007
    Location
    right behind you
    Posts
    5,822
    Post Thanks / Like
    Images
    7
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Hifonics 100.4 going into protect

    Quote Originally Posted by Timmy13091 View Post
    Ya I had same prob couple days ago and the ground just wasn't secure into the amp check that out good...
    Having a bad(loose, paint, ect) ground can/will cause all kinds of issues.



    Silently stalking you through glass....

  9. #9
    DjDan101's Avatar
    DjDan101 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Lawton, OK
    Posts
    110
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Hifonics 100.4 going into protect

    I'm only using two of the channels. Once I replace the rear speakers, I'm going to use all four.

    ---------- Post added at 07:24 PM ---------- Previous post was at 07:24 PM ----------

    Yeah I found out about the paint problems and such so I regrounded it to a good spot, but it might be lose on the amp so I'm going to fix that tomorrow.




  10. #10
    DjDan101's Avatar
    DjDan101 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Lawton, OK
    Posts
    110
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Hifonics 100.4 going into protect

    Just wanted to thank you guys. I actually had to pack drums in my car and accidentally pulled the ground wire out, which reminded me to fix it. I haven't had any problems with it since then! Thanks a ton!




Closed Thread

Similar Threads

  1. Why would my Hifonics Hifi 2000 keep going into protect?
    By ImGarzaa in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 8
    Last Post: 07-11-2012, 01:02 PM
  2. HiFonics going into Protect !
    By Sweetscience in forum Amplifiers
    Replies: 28
    Last Post: 05-14-2008, 11:13 AM
  3. Hifonics keeps going into protect!
    By Puppet Master in forum Amplifiers
    Replies: 13
    Last Post: 04-08-2007, 09:41 PM
  4. USX2150 keeps going into protection
    By leomon in forum Amplifiers
    Replies: 7
    Last Post: 04-26-2003, 03:29 PM
  5. Subs causing amp to go into protect?
    By FAM4LIFE in forum Subwoofers
    Replies: 1
    Last Post: 03-26-2003, 12:39 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum