Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 28

Reload Thread: Whats wrong with my apsm 1300???

  1. #1
    Mr.meyhem's Avatar
    Mr.meyhem is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Cold as F***, MN
    Posts
    1,056
    Post Thanks / Like
    Images
    15
    Mentioned
    1 Post(s)

    Whats wrong with my apsm 1300???

    I haven't had my apsm for very long and it's broken. in order to get it replaced it will cost me shipping to and from florida plus protecting it. So it's hardly worth shipping it to get fixed.

    These are pics of the amps guts as of now. I can't see anything burnt or any loose wires or anything. But when it is powered it is in protection mode and reads 0 with a dmm.

    Gains were set set properly with a dmm and the amp wasn't pushed hard and I never let my voltage get below 13v.

    Any help would be appreciated.

    Thanks.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Whats wrong with my apsm 1300???-photo-7-14-12-6.06-pm.jpg   Whats wrong with my apsm 1300???-photo-7-14-12-6.06-pm-2.jpg   Whats wrong with my apsm 1300???-photo-7-14-12-6.06-pm-3.jpg   Whats wrong with my apsm 1300???-photo-7-14-12-6.06-pm-4.jpg   Whats wrong with my apsm 1300???-photo-7-14-12-6.07-pm.jpg  

    Whats wrong with my apsm 1300???-photo-7-14-12-6.07-pm-2.jpg   Whats wrong with my apsm 1300???-photo-7-14-12-6.07-pm-3.jpg   Whats wrong with my apsm 1300???-photo-7-14-12-6.07-pm-4.jpg  



    Obsidian 15 D2 3.5 cubes 31hrtz
    Apsm 1300
    Alpine Type R 6.5 comps
    Cadence 250.2
    KnuKonceptz Kollossus Flex 4 awg
    AP LOC
    Distro Block
    2/0 Big 3
    ELD bypass in progress




  2. #2
    Kangaroux's Avatar
    Kangaroux is offline I put on



    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Maine
    Posts
    9,604
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    82 Post(s)

    Re: Whats wrong with my apsm 1300???

    inb4 "it's an audiopipe"




  3. Thanks xSPLoder thanked for this post
    Likes av83 liked this post
  4. #3
    Mr.meyhem's Avatar
    Mr.meyhem is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Cold as F***, MN
    Posts
    1,056
    Post Thanks / Like
    Images
    15
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: Whats wrong with my apsm 1300???

    And if there is anything that I need to take a closer picture of tell me. I'm not 100% sure on specific amp parts so you might have to go by a shape or a coil thing lol.

    ---------- Post added at 06:16 PM ---------- Previous post was at 06:15 PM ----------

    Quote Originally Posted by Kangaroux View Post
    inb4 "it's an audiopipe"
    Yeah audio poop.... just trying to figure out whats wrong or if theres anyway to get it fixed for less than the shipping to audio pipe?



    Obsidian 15 D2 3.5 cubes 31hrtz
    Apsm 1300
    Alpine Type R 6.5 comps
    Cadence 250.2
    KnuKonceptz Kollossus Flex 4 awg
    AP LOC
    Distro Block
    2/0 Big 3
    ELD bypass in progress

  5. #4
    kushy_dreams's Avatar
    kushy_dreams is offline The resident hippie



    Join Date
    Sep 2009
    Location
    twenty past four
    Posts
    4,091
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)

    Re: Whats wrong with my apsm 1300???

    what imp were you running it at?



    13 Dodge Dart Rallye 1.4T


    http://mobileaudioforum.com/forum/forum.php<

    BOYCOTT SKAR AUDIO! SHADY BUSINESS PRACTICES SHOULD NEVER BE ENCOURAGED!

  6. #5
    Mr.meyhem's Avatar
    Mr.meyhem is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Cold as F***, MN
    Posts
    1,056
    Post Thanks / Like
    Images
    15
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: Whats wrong with my apsm 1300???

    was being run at 1 ohm to my oa 15 d2



    Obsidian 15 D2 3.5 cubes 31hrtz
    Apsm 1300
    Alpine Type R 6.5 comps
    Cadence 250.2
    KnuKonceptz Kollossus Flex 4 awg
    AP LOC
    Distro Block
    2/0 Big 3
    ELD bypass in progress

  7. #6
    kushy_dreams's Avatar
    kushy_dreams is offline The resident hippie



    Join Date
    Sep 2009
    Location
    twenty past four
    Posts
    4,091
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)

    Re: Whats wrong with my apsm 1300???

    Any way to take better pics of the guts? Does your camera have a macro mode? I have a sale pending on my blown apsm 1300 (user error), if you sell that on here you'll be lucky to get 20 shipped for it.



    13 Dodge Dart Rallye 1.4T


    http://mobileaudioforum.com/forum/forum.php<

    BOYCOTT SKAR AUDIO! SHADY BUSINESS PRACTICES SHOULD NEVER BE ENCOURAGED!

  8. #7
    Kangaroux's Avatar
    Kangaroux is offline I put on



    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Maine
    Posts
    9,604
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    82 Post(s)

    Re: Whats wrong with my apsm 1300???

    You sure you didn't short anything? Have you checked your RCA's to make sure they are still intact? I find it hard to believe that amp just died with no real reason




  9. #8
    Mr.meyhem's Avatar
    Mr.meyhem is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Cold as F***, MN
    Posts
    1,056
    Post Thanks / Like
    Images
    15
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: Whats wrong with my apsm 1300???

    Quote Originally Posted by kushy_dreams View Post
    Any way to take better pics of the guts? Does your camera have a macro mode? I have a sale pending on my blown apsm 1300 (user error), if you sell that on here you'll be lucky to get 20 shipped for it.
    macro mode? The pics r just a pics i took with my laptops camera



    Obsidian 15 D2 3.5 cubes 31hrtz
    Apsm 1300
    Alpine Type R 6.5 comps
    Cadence 250.2
    KnuKonceptz Kollossus Flex 4 awg
    AP LOC
    Distro Block
    2/0 Big 3
    ELD bypass in progress

  10. #9
    kushy_dreams's Avatar
    kushy_dreams is offline The resident hippie



    Join Date
    Sep 2009
    Location
    twenty past four
    Posts
    4,091
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)

    Re: Whats wrong with my apsm 1300???

    some cameras/camerphones have whats called macro mode, or a focus adjustment that allows you to focus real close to the lens to grab lots of detail. A laptop cam most likely won't have that feature.



    13 Dodge Dart Rallye 1.4T


    http://mobileaudioforum.com/forum/forum.php<

    BOYCOTT SKAR AUDIO! SHADY BUSINESS PRACTICES SHOULD NEVER BE ENCOURAGED!

  11. #10
    Mr.meyhem's Avatar
    Mr.meyhem is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Cold as F***, MN
    Posts
    1,056
    Post Thanks / Like
    Images
    15
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: Whats wrong with my apsm 1300???

    Quote Originally Posted by Kangaroux View Post
    You sure you didn't short anything? Have you checked your RCA's to make sure they are still intact? I find it hard to believe that amp just died with no real reason
    Ik its not my electrical or anything because I have my cadence 250.2 running off a distro for my 12v, same ground spot also. both rca off my loc. and that amp is fine. then i hooked up my sub to the cadence and used the rcas that were hooked u to the apsm and its been running fine for over 2 weeks. So i'm just as confused...



    Obsidian 15 D2 3.5 cubes 31hrtz
    Apsm 1300
    Alpine Type R 6.5 comps
    Cadence 250.2
    KnuKonceptz Kollossus Flex 4 awg
    AP LOC
    Distro Block
    2/0 Big 3
    ELD bypass in progress

  12. #11
    Mr.meyhem's Avatar
    Mr.meyhem is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Cold as F***, MN
    Posts
    1,056
    Post Thanks / Like
    Images
    15
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: Whats wrong with my apsm 1300???

    Quote Originally Posted by kushy_dreams View Post
    some cameras/camerphones have whats called macro mode, or a focus adjustment that allows you to focus real close to the lens to grab lots of detail. A laptop cam most likely won't have that feature.
    i don't think so lol its just photo booth on my mac. and question when ur amp blew did the power light flicker as well as having the protection light? cuz mines power light was flickering and the protection light was on. I triple checked my power and ground and rem and they were fine.



    Obsidian 15 D2 3.5 cubes 31hrtz
    Apsm 1300
    Alpine Type R 6.5 comps
    Cadence 250.2
    KnuKonceptz Kollossus Flex 4 awg
    AP LOC
    Distro Block
    2/0 Big 3
    ELD bypass in progress

  13. #12
    kushy_dreams's Avatar
    kushy_dreams is offline The resident hippie



    Join Date
    Sep 2009
    Location
    twenty past four
    Posts
    4,091
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)

    Re: Whats wrong with my apsm 1300???

    Mine was hooked up improperly by someone else straight from the box. They reversed the power and ground wires. It does turn on, but just makes a clicking noise and the lights flash.



    13 Dodge Dart Rallye 1.4T


    http://mobileaudioforum.com/forum/forum.php<

    BOYCOTT SKAR AUDIO! SHADY BUSINESS PRACTICES SHOULD NEVER BE ENCOURAGED!

  14. #13
    Mr.meyhem's Avatar
    Mr.meyhem is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Cold as F***, MN
    Posts
    1,056
    Post Thanks / Like
    Images
    15
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: Whats wrong with my apsm 1300???

    Quote Originally Posted by kushy_dreams View Post
    Mine was hooked up improperly by someone else straight from the box. They reversed the power and ground wires. It does turn on, but just makes a clicking noise and the lights flash.
    okay, mines always made noise turning on but i think thats just what they do.



    Obsidian 15 D2 3.5 cubes 31hrtz
    Apsm 1300
    Alpine Type R 6.5 comps
    Cadence 250.2
    KnuKonceptz Kollossus Flex 4 awg
    AP LOC
    Distro Block
    2/0 Big 3
    ELD bypass in progress

  15. #14
    rebelfromva's Avatar
    rebelfromva is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Jun 2011
    Location
    VA
    Posts
    3,818
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    96 Post(s)

    Re: Whats wrong with my apsm 1300???

    Quote Originally Posted by kushy_dreams View Post
    Mine was hooked up improperly by someone else straight from the box. They reversed the power and ground wires. It does turn on, but just makes a clicking noise and the lights flash.
    I got switched around one time a while back, did that, when I went to cennect fuse it kept sparking real bad. Didn't blow fuse or mess up amp or anything



    09 Cobalt LT
    Headunit -Alpine CDA-9887
    Front Stage - PHD FB 6.1 PRO SIX M/B, FB 5.1 m/b, FB 1.1b tweets
    Highs amp -Pheonix Gold Xenon 100.4 & 200.4
    Sub stage - 2 DC M2 LVL 5 12s
    Sub amp - 2 DC 5.0Ks
    Electrical - Singer 270 alt, big 3 0/1 & 12g ofc audio technix, 2 XS d3400s
    Deadener - 80 mill Audiotechnix deadener
    "Trunk hit hard like Kimbo Slice"
    TEAM DC AUDIO

  16. #15
    Mr.meyhem's Avatar
    Mr.meyhem is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Cold as F***, MN
    Posts
    1,056
    Post Thanks / Like
    Images
    15
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: Whats wrong with my apsm 1300???

    Quote Originally Posted by rebelfromva View Post
    I got switched around one time a while back, did that, when I went to cennect fuse it kept sparking real bad. Didn't blow fuse or mess up amp or anything
    none of my fuses blew either. i had one in my distro and one up by the batt both were fine



    Obsidian 15 D2 3.5 cubes 31hrtz
    Apsm 1300
    Alpine Type R 6.5 comps
    Cadence 250.2
    KnuKonceptz Kollossus Flex 4 awg
    AP LOC
    Distro Block
    2/0 Big 3
    ELD bypass in progress

Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Whats Wrong With My Amp
    By bumpin_8605 in forum Amplifiers
    Replies: 17
    Last Post: 07-03-2003, 11:18 PM
  2. Whats wrong with my amp??
    By fv04as in forum Amplifiers
    Replies: 9
    Last Post: 02-28-2003, 08:15 AM
  3. Whats wrong with my car???
    By Tek in forum General Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 12-10-2002, 08:29 PM
  4. whats wrong with my amp???
    By matt31 in forum General Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 07-09-2002, 01:37 AM
  5. Whats wrong with my system!!!
    By WALLIS in forum General Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 05-10-2002, 02:28 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum