Closed Thread
Page 13 of 14 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 LastLast
Results 181 to 195 of 205

Reload Thread: Audiopipe APSM-1500 Protection for a few seconds?

  1. #181
    RSDXzec's Avatar
    RSDXzec is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Australia
    Posts
    510
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: Audiopipe APSM-1500 Protection for a few seconds?

    I haven't read through the whole thread so I don't know if it's been suggested yet, but use a DMM and make sure the resistance of the voice coils are what they're meant to be. If they've been damaged and are lower than what they should be it could push the amp to run at a lower impedance.







  2. #182
    Quick's Avatar
    Quick is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    May 2012
    Location
    Texas
    Posts
    256
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)

    Re: Audiopipe APSM-1500 Protection for a few seconds?

    Quote Originally Posted by RSDXzec View Post
    I haven't read through the whole thread so I don't know if it's been suggested yet, but use a DMM and make sure the resistance of the voice coils are what they're meant to be. If they've been damaged and are lower than what they should be it could push the amp to run at a lower impedance.
    They are wired at 2 ohms. Idk I think it may be time to exchange the amp for a new one. I'll just say it has some kind of protection bug.. Which it does lol.




  3. #183
    RSDXzec's Avatar
    RSDXzec is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Australia
    Posts
    510
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: Audiopipe APSM-1500 Protection for a few seconds?

    Quote Originally Posted by Quick View Post
    They are wired at 2 ohms. Idk I think it may be time to exchange the amp for a new one. I'll just say it has some kind of protection bug.. Which it does lol.
    did you get that by checking with a DMM? make sure the voice coils are the resistance they're supposed to be.




  4. #184
    av83's Avatar
    av83 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Illinois
    Posts
    2,870
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)

    Re: Audiopipe APSM-1500 Protection for a few seconds?

    Quote Originally Posted by RSDXzec View Post
    did you get that by checking with a DMM? make sure the voice coils are the resistance they're supposed to be.
    He has a brand new hdc3.



    Pioneer 80prs
    ...
    Rockford Fosgate t800.4, CDT ES-MO 6 mids, Digital Designs T2 tweets
    ...
    2 MB Quart DSC1500.1's strapped on 1 Tantric HDD 12
    Mike Singer 310 amp 6 phase
    ...
    2 runs of Monster Cable 1/0

  5. #185
    Quick's Avatar
    Quick is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    May 2012
    Location
    Texas
    Posts
    256
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)

    Re: Audiopipe APSM-1500 Protection for a few seconds?

    Quote Originally Posted by av83 View Post
    He has a brand new hdc3.
    So that means what he's talkin about I'm fine on?




  6. #186
    av83's Avatar
    av83 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Illinois
    Posts
    2,870
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)

    Re: Audiopipe APSM-1500 Protection for a few seconds?

    Quote Originally Posted by Quick View Post
    So that means what he's talkin about I'm fine on?
    should be. but you can put a dmm on "ohms" and hook up to to your speaker wires to find out. should read 1, or close to it, for each of voice coils. you put the + and - lead to the corresponding + and - wire coming off each voice coil, since you can't actually get in your enclosure and put them up to the terminals on the sub right now. it should read close to 2 if you disconnect the wire them from your amp and test the ends that would go on on it. I, personally, do not think it's your sub. Did you try turning your gain down? I still think its something simple. Something not wired correctly some where.



    Pioneer 80prs
    ...
    Rockford Fosgate t800.4, CDT ES-MO 6 mids, Digital Designs T2 tweets
    ...
    2 MB Quart DSC1500.1's strapped on 1 Tantric HDD 12
    Mike Singer 310 amp 6 phase
    ...
    2 runs of Monster Cable 1/0

  7. #187
    TheUnderFighter's Avatar
    TheUnderFighter is offline Beer Addict



    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Murrieta, California, (SoCal)
    Age
    23
    Posts
    3,465
    Post Thanks / Like
    Images
    5
    Mentioned
    28 Post(s)

    Re: Audiopipe APSM-1500 Protection for a few seconds?

    Quote Originally Posted by pro-rabbit View Post
    Can I get some Cliffs on this so I can see if I can help at all?
    He got everything that was initially wrong, sorted out just fine. His car does fine when he's idling in the parking lot. He can bump all day no problems, but when he starts driving around, the amp will sporadically kick into protect. He's checked the connections time and time again, can you think of anything else it might be?



    2009 Hyundai Elantra - Budget Sound in Progress
    HU- Kenwood eXcelon KDC-X994
    Fronts- Crescendo MP6 mids, Vifa Ring Radiator tweets on Arc KS300.4
    Subs- Single SA-10 on Mmats 2000.1 @ 1ohm
    Misc- 1/0 CCA from AT, Big 3 in Stinger HPM, and AT 60 mil deadener
    Bought from: Inferno333, select127, treesive, Kangaroux, DonH
    Sold to: coolest user, Psychodrama, MidgetClown, mr.tigger, av83

  8. #188
    RSDXzec's Avatar
    RSDXzec is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Australia
    Posts
    510
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: Audiopipe APSM-1500 Protection for a few seconds?

    Quote Originally Posted by av83 View Post
    He has a brand new hdc3.
    if they're brand new it shouldn't be a problem then, but it really isn't much effort to check now is it?




  9. #189
    Quick's Avatar
    Quick is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    May 2012
    Location
    Texas
    Posts
    256
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)

    Re: Audiopipe APSM-1500 Protection for a few seconds?

    Quote Originally Posted by TheUnderFighter View Post
    He got everything that was initially wrong, sorted out just fine. His car does fine when he's idling in the parking lot. He can bump all day no problems, but when he starts driving around, the amp will sporadically kick into protect. He's checked the connections time and time again, can you think of anything else it might be?
    I had a update on the last page, it goes into protect in idle now and I redid the connections to the amp. And it protected on a measly 15 hu volume. I think it's time to try and exchange it what do you think?




  10. #190
    Quick's Avatar
    Quick is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    May 2012
    Location
    Texas
    Posts
    256
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)

    Re: Audiopipe APSM-1500 Protection for a few seconds?

    Quote Originally Posted by av83 View Post
    should be. but you can put a dmm on "ohms" and hook up to to your speaker wires to find out. should read 1, or close to it, for each of voice coils. you put the + and - lead to the corresponding + and - wire coming off each voice coil, since you can't actually get in your enclosure and put them up to the terminals on the sub right now. it should read close to 2 if you disconnect the wire them from your amp and test the ends that would go on on it. I, personally, do not think it's your sub. Did you try turning your gain down? I still think its something simple. Something not wired correctly some where.
    I mean the gains on like 25% it's not worth having a amp if I have to turn it down more because I won't be able to hear it.




  11. #191
    TheUnderFighter's Avatar
    TheUnderFighter is offline Beer Addict



    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Murrieta, California, (SoCal)
    Age
    23
    Posts
    3,465
    Post Thanks / Like
    Images
    5
    Mentioned
    28 Post(s)

    Re: Audiopipe APSM-1500 Protection for a few seconds?

    Quote Originally Posted by Quick View Post
    I had a update on the last page, it goes into protect in idle now and I redid the connections to the amp. And it protected on a measly 15 hu volume. I think it's time to try and exchange it what do you think?
    At this point man.... yea. Try and swap it out. Sometimes it's just a bad amp, it happens. If the company is any good, they'll accept responsibility and get you a new one.



    2009 Hyundai Elantra - Budget Sound in Progress
    HU- Kenwood eXcelon KDC-X994
    Fronts- Crescendo MP6 mids, Vifa Ring Radiator tweets on Arc KS300.4
    Subs- Single SA-10 on Mmats 2000.1 @ 1ohm
    Misc- 1/0 CCA from AT, Big 3 in Stinger HPM, and AT 60 mil deadener
    Bought from: Inferno333, select127, treesive, Kangaroux, DonH
    Sold to: coolest user, Psychodrama, MidgetClown, mr.tigger, av83

  12. Likes av83 liked this post
  13. #192
    Quick's Avatar
    Quick is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    May 2012
    Location
    Texas
    Posts
    256
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)

    Re: Audiopipe APSM-1500 Protection for a few seconds?

    Alright so after weeks of returning of this stupid amp I got the new one today.

    I got it all hooked up just like the last, and it won't work.

    Glad I was watching when I turned it on because I might have missed it, my only clue.

    When the car turned on, the amps protect light went on, then right after that the blue power light came on, then both went off. Now neither will turn on. I've cranked it 2-4 times and still won't show up. The sub isn't moving and there seems to be no signs of the amp being on even. I put my stats where they should be on my HU just like the last. UUUUUUUUGGGGGHHHHHHHH

    Any ideas? FML


    Edit: All connections are good, and I kept the fuse from the last amp, and it's still good on my power wire.




  14. #193
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    any wet spot i can find
    Posts
    3,282
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)

    Re: Audiopipe APSM-1500 Protection for a few seconds?

    wow.


    I did not read the whole thread, but there is definitely a serious problem. Have you traced the remote turn on wire to verify it is properly connected and not being pinched somewhere and being grounded intermittently? Try disconnecting the remote wire and using a long piece of wire, run from the battery + to the remote connection on the amp. The amp should power up normally like this until you disconnect it again.




    "Bailout: Taking a trillion dollars from the people and giving it to the banks so the banks can loan it back to the people, at interest!"

  15. #194
    Quick's Avatar
    Quick is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    May 2012
    Location
    Texas
    Posts
    256
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)

    Re: Audiopipe APSM-1500 Protection for a few seconds?

    Quote Originally Posted by quackhead View Post
    wow.


    I did not read the whole thread, but there is definitely a serious problem. Have you traced the remote turn on wire to verify it is properly connected and not being pinched somewhere and being grounded intermittently? Try disconnecting the remote wire and using a long piece of wire, run from the battery + to the remote connection on the amp. The amp should power up normally like this until you disconnect it again.
    Well the other amp had problems, and I returned it and just got a new one today. That's the thread in summary lol.

    I'm going to go and cut some more rubber off the remote wire and reconnect it to the amp, but there's no way it's getting grounded.




  16. #195
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    any wet spot i can find
    Posts
    3,282
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)

    Re: Audiopipe APSM-1500 Protection for a few seconds?

    I see...I was just suggesting you try to turn the amp on manually, to see if it would come on and stay on until you pulled the wire back off....duh, lol, i guess you could tap from the power wire and do the same thing




    "Bailout: Taking a trillion dollars from the people and giving it to the banks so the banks can loan it back to the people, at interest!"

Closed Thread
Page 13 of 14 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 LastLast

Similar Threads

  1. Audiopipe APSM-1500
    By itsblown in forum Amplifier Reviews
    Replies: 45
    Last Post: 03-10-2014, 05:01 PM
  2. Audiopipe APSM 1500 BNIB
    By Spooney in forum Amplifier Classifieds
    Replies: 10
    Last Post: 05-23-2012, 09:04 AM
  3. Replies: 7
    Last Post: 04-27-2011, 12:32 AM
  4. Amp cuts off for a few seconds off and on?
    By Justinschmidt1 in forum Amplifiers
    Replies: 10
    Last Post: 06-20-2010, 04:07 PM
  5. Replies: 4
    Last Post: 05-18-2009, 06:40 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum