Closed Thread
Page 12 of 14 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 LastLast
Results 166 to 180 of 205

Reload Thread: Audiopipe APSM-1500 Protection for a few seconds?

  1. #166
    av83's Avatar
    av83 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Illinois
    Posts
    2,871
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1254 Post(s)

    Re: Audiopipe APSM-1500 Protection for a few seconds?

    Quote Originally Posted by Quick View Post
    Alright I'll check on things. SO DISCOURAGING lol.

    ---------- Post added at 10:34 PM ---------- Previous post was at 10:34 PM ----------

    Could It be because I didn't solder the terminals?
    Although soldering is better, no. As long as you can't pull that ring terminal off the wire, you are ok. Make sure all those ring terminals are bolted tight to what ever they are on. Also make sure the power/ground going to the amps terminals are in there good, and snugged down tight.



    Pioneer 80prs
    ...
    Rockford Fosgate t800.4, CDT ES-MO 6 mids, Digital Designs T2 tweets
    ...
    2 MB Quart DSC1500.1's strapped on 1 Tantric HDD 12
    Mike Singer 310 amp 6 phase
    ...
    2 runs of Monster Cable 1/0




  2. #167
    Quick's Avatar
    Quick is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    May 2012
    Location
    Texas
    Posts
    256
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    147 Post(s)

    Re: Audiopipe APSM-1500 Protection for a few seconds?

    Quote Originally Posted by av83 View Post
    Although soldering is better, no. As long as you can't pull that ring terminal off the wire, you are ok. Make sure all those ring terminals are bolted tight to what ever they are on. Also make sure the power/ground going to the amps terminals are in there good, and snugged down tight.
    What would be the most likely the one to check? The alternator positive one?




  3. #168
    TheUnderFighter's Avatar
    TheUnderFighter is offline Beer Addict



    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Murrieta, California, (SoCal)
    Age
    24
    Posts
    3,465
    Post Thanks / Like
    Images
    5
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    855 Post(s)

    Re: Audiopipe APSM-1500 Protection for a few seconds?

    Quote Originally Posted by Quick View Post
    What would be the most likely the one to check? The alternator positive one?
    You just gotta check over everything. Make sure all the speaker wires are snug, power and ground connections, fuses, etc.



    2009 Hyundai Elantra - Budget Sound in Progress
    HU- Kenwood eXcelon KDC-X994
    Fronts- Crescendo MP6 mids, Vifa Ring Radiator tweets on Arc KS300.4
    Subs- Single SA-10 on Mmats 2000.1 @ 1ohm
    Misc- 1/0 CCA from AT, Big 3 in Stinger HPM, and AT 60 mil deadener
    Bought from: Inferno333, select127, treesive, Kangaroux, DonH
    Sold to: coolest user, Psychodrama, MidgetClown, mr.tigger, av83

  4. #169
    madcad95's Avatar
    madcad95 is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Dec 2009
    Location
    d-town
    Posts
    334
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    95 Post(s)

    Re: Audiopipe APSM-1500 Protection for a few seconds?

    When the car is moving sounds like a loose remote , ground or hot at the amp if not make sure the ground bolted to the body is secured and not moving.



    "Originally Posted by Kangaroux" Bridging takes a way a lot of the SQ and it sounds extremely distorted. I believe when you bridge it it switches from a class A/B to a class D, but I"m not positive..

    "Originally Posted by lewshus " The ground shouldnt get any voltage?

    madcad-ninetyfail v.1

  5. #170
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    257
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    118 Post(s)

    Re: Audiopipe APSM-1500 Protection for a few seconds?

    Since your dad does electrical, I would ask him to teach you some basic about electrical.




  6. #171
    Quick's Avatar
    Quick is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    May 2012
    Location
    Texas
    Posts
    256
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    147 Post(s)

    Re: Audiopipe APSM-1500 Protection for a few seconds?

    Today I just was at idle slowing down for a stop light and it protected. Everything is tight, be did it with sockets. The ground for sure is goo on the amp. I'll check all the terminals on the amp but should be good. I'm pissed the gain is only up 25% and it protects at about 20-21 volume in my HU. I don't have anything like treble or BB on at all. This never happened to me before why is it now all of the sudden.. I guess because more power..?




  7. #172
    Quick's Avatar
    Quick is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    May 2012
    Location
    Texas
    Posts
    256
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    147 Post(s)

    Re: Audiopipe APSM-1500 Protection for a few seconds?

    Could it be the +15 on my subwoofer level that is clipping it or something? I'm so confused on what is actually wrong.




  8. #173
    TheUnderFighter's Avatar
    TheUnderFighter is offline Beer Addict



    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Murrieta, California, (SoCal)
    Age
    24
    Posts
    3,465
    Post Thanks / Like
    Images
    5
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    855 Post(s)

    Re: Audiopipe APSM-1500 Protection for a few seconds?

    Quote Originally Posted by Quick View Post
    Could it be the +15 on my subwoofer level that is clipping it or something? I'm so confused on what is actually wrong.
    Naw. If it was doing fine at idle, and it's screwing up when you're driving, there's a loose connection somewhere. Something that's getting jostled around as the car is moving. Does @pro-rabbit have any ideas?



    2009 Hyundai Elantra - Budget Sound in Progress
    HU- Kenwood eXcelon KDC-X994
    Fronts- Crescendo MP6 mids, Vifa Ring Radiator tweets on Arc KS300.4
    Subs- Single SA-10 on Mmats 2000.1 @ 1ohm
    Misc- 1/0 CCA from AT, Big 3 in Stinger HPM, and AT 60 mil deadener
    Bought from: Inferno333, select127, treesive, Kangaroux, DonH
    Sold to: coolest user, Psychodrama, MidgetClown, mr.tigger, av83

  9. #174
    pro-rabbit's Avatar
    pro-rabbit is offline Moderator pro-rabbit is a Supporting Member of the forum!

    pro-rabbit is a Supporting Vendor of the forum!

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    OKC, OK
    Age
    32
    Posts
    12,395
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2522 Post(s)

    Re: Audiopipe APSM-1500 Protection for a few seconds?

    Can I get some Cliffs on this so I can see if I can help at all?




  10. #175
    DoesDad's Avatar
    DoesDad is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Tulsa, OK
    Posts
    2,342
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    675 Post(s)

    Re: Audiopipe APSM-1500 Protection for a few seconds?

    ^^^




  11. #176
    Quick's Avatar
    Quick is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    May 2012
    Location
    Texas
    Posts
    256
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    147 Post(s)

    Re: Audiopipe APSM-1500 Protection for a few seconds?

    Quote Originally Posted by pro-rabbit View Post
    Can I get some Cliffs on this so I can see if I can help at all?
    Cliffs?




  12. #177
    Quick's Avatar
    Quick is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    May 2012
    Location
    Texas
    Posts
    256
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    147 Post(s)

    Re: Audiopipe APSM-1500 Protection for a few seconds?

    Quote Originally Posted by TheUnderFighter View Post
    Naw. If it was doing fine at idle, and it's screwing up when you're driving, there's a loose connection somewhere. Something that's getting jostled around as the car is moving. Does @pro-rabbit have any ideas?

    This morning going to work the thing cut out on me at a measely 15 HU volume.

    When coming home from work It cut out, so when I got home I stayed idled and played my music at a stop, at 21 HU volume which is where my HU sounds loud and still no distortion. It cut out and protected. Sigh. My system is so bi polar I don't understand what this could be.. A wiring problem?




  13. #178
    pro-rabbit's Avatar
    pro-rabbit is offline Moderator pro-rabbit is a Supporting Member of the forum!

    pro-rabbit is a Supporting Vendor of the forum!

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    OKC, OK
    Age
    32
    Posts
    12,395
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2522 Post(s)

    Re: Audiopipe APSM-1500 Protection for a few seconds?

    sounds like a wiring issue.

    Check your grounds and power wire connections. If it is going into protect you may also want to check on your subs, it is possible that they have become damaged and causing your amp to go into protect under various conditions.




  14. #179
    Quick's Avatar
    Quick is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    May 2012
    Location
    Texas
    Posts
    256
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    147 Post(s)

    Re: Audiopipe APSM-1500 Protection for a few seconds?

    Quote Originally Posted by pro-rabbit View Post
    sounds like a wiring issue.

    Check your grounds and power wire connections. If it is going into protect you may also want to check on your subs, it is possible that they have become damaged and causing your amp to go into protect under various conditions.
    I have a audioque hdc3 12" so how would I be able to tell if it's damaged? It bumps and seems good under the amp goes into protect.




  15. #180
    Quick's Avatar
    Quick is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    May 2012
    Location
    Texas
    Posts
    256
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    147 Post(s)

    Re: Audiopipe APSM-1500 Protection for a few seconds?

    Quote Originally Posted by pro-rabbit View Post
    sounds like a wiring issue.

    Check your grounds and power wire connections. If it is going into protect you may also want to check on your subs, it is possible that they have become damaged and causing your amp to go into protect under various conditions.
    I know I ran my amp at .5 ohms at first.. Would that of hurt the sub? It went into protect pretty fast so it's not like the sub was exposed to that for a long period of time.

    Grounds are good, period. I KNOW they are. I'll check the power I guess but I'm pretty sure it's fine.. The gauge of wire I'm using is bigger than the terminals holes, so I had to trim it down to get in into the terminals.




Closed Thread
Page 12 of 14 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 LastLast

Similar Threads

  1. Audiopipe APSM-1500
    By itsblown in forum Amplifier Reviews
    Replies: 45
    Last Post: 03-10-2014, 06:01 PM
  2. Audiopipe APSM 1500 BNIB
    By Spooney in forum Amplifier Classifieds
    Replies: 10
    Last Post: 05-23-2012, 10:04 AM
  3. Replies: 7
    Last Post: 04-27-2011, 01:32 AM
  4. Amp cuts off for a few seconds off and on?
    By Justinschmidt1 in forum Amplifiers
    Replies: 10
    Last Post: 06-20-2010, 05:07 PM
  5. Replies: 4
    Last Post: 05-18-2009, 07:40 PM

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum