Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 22

Reload Thread: Amp busted during shipping?

  1. #1
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Butler, PA
    Posts
    115
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    31 Post(s)

    Amp busted during shipping?

    So, just talking while I wait the official word....

    Anyhow, bought a used Sundown SAE1200Dv2 from DB-r solely for the fact it came with a warranty. Just got it yesterday, went out today to see if it fired up and nothing..... Never would turn on..

    A: Fuses were all good AFAIK
    B: Power read 14.3@ inputs
    C: Remote wire read 13.5ish@ term (not sure why it was lower, maybe it was the 22 gauge wire vrs 1/0 power / ground)
    D: Ground were rock solid with less then .01ohm resistance. Although, the wire was a bit longer then final install, maybe 3-4ft. Just wanted to test it before installing / cutting it down.

    Would taken pics, but its hard to snap pics holding meter leads...

    Thoughts to dwell on while it gets shipped back? (yay another 2 week wait)







  2. #2
    Below20hzonly's Avatar
    Below20hzonly is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Feb 2012
    Location
    East Grand Forks, MN
    Posts
    878
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    267 Post(s)

    Re: Amp busted during shipping?

    have you tried a different amp in that same set up




  3. #3
    Volvowith18psi's Avatar
    Volvowith18psi is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Butler, PA
    Posts
    115
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    31 Post(s)

    Re: Amp busted during shipping?

    Yea, well. everything except the new 1/0 ground spot. Worked just fine. Even with the longer ground wire, it still read <.01ohm from contact point to end of wire.




  4. #4
    Below20hzonly's Avatar
    Below20hzonly is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Feb 2012
    Location
    East Grand Forks, MN
    Posts
    878
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    267 Post(s)

    Re: Amp busted during shipping?

    uhh yup thinkin the amp is prolly shot man, can u get your money bak if it is




  5. #5
    Volvowith18psi's Avatar
    Volvowith18psi is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Butler, PA
    Posts
    115
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    31 Post(s)

    Re: Amp busted during shipping?

    Idk... Never bought used stuff before. I called the guy and hes like "we test everything before we ship it out, and we dont have any amps to replace that with"..... Guess were about to find out.




  6. #6
    Below20hzonly's Avatar
    Below20hzonly is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Feb 2012
    Location
    East Grand Forks, MN
    Posts
    878
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    267 Post(s)

    Re: Amp busted during shipping?

    well lemme know what happens, UPS and Fedex guys should be recorded at all times while handling other peoples products like on there trucks and everything




  7. #7
    audiobaun's Avatar
    audiobaun is offline Premium Member audiobaun is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Jun 2011
    Location
    rockwall,Tx
    Posts
    6,585
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1409 Post(s)

    Re: Amp busted during shipping?

    Quote Originally Posted by Volvowith18psi View Post
    Idk... Never bought used stuff before. I called the guy and hes like "we test everything before we ship it out, and we dont have any amps to replace that with"..... Guess were about to find out.
    Thats a bunch of BS!!!!! Why give a warranty if you dont have another in stock to replace??Maybe they are the kind to repair instead/with low grade parts???Try a quick test ..Take the amplifier to the car Batt, and hook up ground to ground, and poss with Remote, to poss batt terminal,replace the amp fuse anyway,sometimes you cannot see a bad fuse,should light rt up,Amp may be good, you have an issue with your wiring.If it does not light up, then there is deff an Issue with that amp..point blank.You can use 12 ga speaker wire to test with..your only testing for power supply nothing more..Yet usually works for me every time.




  8. #8
    Volvowith18psi's Avatar
    Volvowith18psi is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Butler, PA
    Posts
    115
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    31 Post(s)

    Re: Amp busted during shipping?

    Lol to late now, hauled *** upto tge fedex to ship it today. Dont know how it could be the wiring atm, my kenwood powered up everytime.

    Thanks for the tip though audio!




  9. #9
    audiobaun's Avatar
    audiobaun is offline Premium Member audiobaun is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Jun 2011
    Location
    rockwall,Tx
    Posts
    6,585
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1409 Post(s)

    Re: Amp busted during shipping?

    Quote Originally Posted by Volvowith18psi View Post
    Lol to late now, hauled *** upto tge fedex to ship it today. Dont know how it could be the wiring atm, my kenwood powered up everytime.

    Thanks for the tip though audio!
    Yes sir...I hope they replace it with another rather than letting an auto mechanic repair it




  10. #10
    groundpound4200's Avatar
    groundpound4200 is offline Da fuq did I just read?



    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Mankato, MN
    Age
    29
    Posts
    5,250
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    359 Post(s)

    Re: Amp busted during shipping?

    DB-r is not an auto mechanic.... **** he's probably local to you.



    2007 Honda Pilot 2008 Nissan Maxima
    2 RD D9s strapped @ 1 ohm Sundown SAZ-1500D V.3
    2 Sundown Nightshade V.2s 2 10" Atomic APX
    Sundown SAX-125.2 x 2 Sundown SAX-100.4
    Sundown NeoPro 6.5"s, JL ZR Tweets Sundown NeoPros

    RIP Taylor aka NewAgeKing, you are missed!

  11. #11
    Volvowith18psi's Avatar
    Volvowith18psi is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Butler, PA
    Posts
    115
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    31 Post(s)

    Re: Amp busted during shipping?

    Didn't mean to come off like I was knocking db-r. Just trying to explore options if in fact he says its "good". That way I have an attack plan for when it returns.

    You guys think the lower Remote wire voltage is the issue? The amp should turn on regardless if the input voltage is lower then 14, but higher then 10 right?
    Maybe the ground cable length? Idk honestly... Sure hope it isn't busted though, decent price for a good amp..




  12. #12
    oldschool4me's Avatar
    oldschool4me is offline Premium Member oldschool4me is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Oct 2007
    Location
    ep, ohio
    Posts
    4,806
    Post Thanks / Like
    Images
    5
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    232 Post(s)

    Re: Amp busted during shipping?

    db-r is a good guy. have talked with him a couple times. very easy to talk to lol talked for about an hour with him about amps etc. he will set ya right.



    REF's: Revrider1, Kevinn, darkhunter139, 2002XLT,
    lax916, bad @ss chevy, dropped_mazda, integra88, CRXBMPN, 88irocZ, the franchise, SlainNothing, pootie, khmer rouge, NewAgeKing, thegreatestpenn, oneill584, headless, scoob8000, Blados,ProjectPechkin, Krackerjack, CrownVicon24's, Louisiana_CRX, go_go_thrash, IonSQL, PBateman, ericoutdoorguy, Flomaster, B-roc, RetroAudioinc, ampjunkielikeme, bur1196, integra2468, illbmeubu, j3bus2k3, wgsj_fortvalley, l7runner, Fast1one, +many more
    Ref thread:
    http://caraudio.com/forum/buyer-seller-feedback/286493-oldschool4me-feedback-thread.html
    R.I.P Taylor Lampart (NewAgeKing) 5/13/1988 - 1/24/2010

  13. #13
    Volvowith18psi's Avatar
    Volvowith18psi is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Butler, PA
    Posts
    115
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    31 Post(s)

    Re: Amp busted during shipping?

    Quick update, sorry for the bump: DB-R is a great guy, been very helpfull with this whole thing.

    Problem:


    Fix:


    UPS FTL!




  14. #14
    chillin's Avatar
    chillin is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Whistler, Canada
    Posts
    1,802
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    201 Post(s)

    Re: Amp busted during shipping?

    Good to see it got fixed



    Children are the future… today belongs to me!

  15. #15
    dB-r's Avatar
    dB-r is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Texas
    Posts
    1,286
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    13 Post(s)

    Re: Amp busted during shipping?

    Been a while since I peeked at this forum. Glad we got that taken care of for you, it's funny how people attack us business's like right off the bat when something doesn't go right, but then when (as you posted here) we make it right... Crickets.... one comment, LOL... Carry on, glad we got you taken care of.

    Only one question, why would we have an Auto Mechanic repairing an amplifier? Who does that? The only amps I ever had to use a socket wrench to work on was Stetsom amps, LOL.




  16. Likes SuperSaeYoung liked this post
Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum