Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 29

Reload Thread: amplifier problem

  1. #1
    marcin93's Avatar
    marcin93 is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Oct 2010
    Location
    United States
    Posts
    207
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    8 Post(s)

    amplifier problem

    So I have a soundstream rubicon 2500 D that has been acting up a lot lately. It has been good for around 5 months now until one day it started to make a crazy monotone noise. This noise continued even when i turned the radio off. When I turn the car off and back on it will make some popping noise and go blank or go back to the monotone noise. Any ideas on what is wrong?

    P.S I have inverted the subwoofer a couple of months ago my own ghetto way and was wondering if it is possible that over time it just fried the amp? I am new to this stuff so dont criticize me too much.







  2. #2
    teamquakecelica's Avatar
    teamquakecelica is offline Vanilla Gorilla



    Join Date
    Mar 2005
    Location
    ohio
    Age
    36
    Posts
    1,085
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    5 Post(s)

    Re: amplifier problem

    FYI: inverting the sub could have NO effect on the amp...

    sounds like the powersupply is starting to go out... warranty time



    2001 DB drag world finals S3-4
    155.xx it was pretty loud for back in the day!

    Originally Posted by big@b
    Because Kicker kx's are rated a rms. rms and watts are not the same. So kicker kx2500.1 is x 2 = 5000.

  3. #3
    teamquakecelica's Avatar
    teamquakecelica is offline Vanilla Gorilla



    Join Date
    Mar 2005
    Location
    ohio
    Age
    36
    Posts
    1,085
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    5 Post(s)

    Re: amplifier problem

    FYI: inverting the sub could have NO effect on the amp...

    sounds like the powersupply is starting to go out... warranty time



    2001 DB drag world finals S3-4
    155.xx it was pretty loud for back in the day!

    Originally Posted by big@b
    Because Kicker kx's are rated a rms. rms and watts are not the same. So kicker kx2500.1 is x 2 = 5000.

  4. #4
    marcin93's Avatar
    marcin93 is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2010
    Location
    United States
    Posts
    207
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    8 Post(s)

    Re: amplifier problem

    You honestly think that the warranty can cover this? and btw what could be a reason for this happening? I dont want this to happen again. Could it be because I did not upgrade ANY of my electrical in my car??




  5. #5
    daboyfrumdabx's Avatar
    daboyfrumdabx is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Pleasant Mt., PA
    Age
    24
    Posts
    1,199
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    39 Post(s)

    Re: amplifier problem

    Quote Originally Posted by marcin93 View Post
    You honestly think that the warranty can cover this? and btw what could be a reason for this happening? I dont want this to happen again. Could it be because I did not upgrade ANY of my electrical in my car??
    Sounds like you already know what the problem is. I'm guessing the amps about done now, so you might as well see what warranty can do for you. Just remember, if you get it replaced or end up buying a new amp with that kind of power, you MUST upgrade electrical or you'll be in the same predicament.



    *Sundown Z15 *SAX-1200D *CDT HD-61A *SAX-100.4 *Pioneer DEH-80PRS *KnuKonceptz *XS Power D3400 *270A Mechman

    Sold to: blackbonnie, TheOneJordan, resko1, kr15, Zichardruniga, IBmikexxx, plugitin
    Bought from: Gruszka530, theMessenjah44, ltr450racer690, Dpc69ss, 97maxima(Here and ROE), Pillow(CACO), pro-rabbit, woofercooker, Twisted_0912

  6. #6
    SicAudio's Avatar
    SicAudio is offline did you fart dude?



    Join Date
    Apr 2009
    Location
    melting HO alts...
    Age
    43
    Posts
    6,202
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2 Post(s)

    Re: amplifier problem

    Quote Originally Posted by marcin93 View Post
    You honestly think that the warranty can cover this? and btw what could be a reason for this happening? I dont want this to happen again. Could it be because I did not upgrade ANY of my electrical in my car??
    what wire size ect...

    need details..

    you coulda smoked it running it at too low of an impedance... but it does sound like the output or power supply is fubar..

    any protect or thermal lights lit up?



    Quote Originally Posted by slammedincouch View Post
    Sic rolled me in front of my mom earlier...
    Quote Originally Posted by misfit138 View Post
    How did you manage to pack that much stupid into such a small amount of words?
    Quote Originally Posted by Magnus View Post
    I got rick rolled by SicAudio lulz
    Quote Originally Posted by Magnus View Post
    I just got rick rolled by SicAudio again lulz.
    Quote Originally Posted by chickaboom View Post
    awww.... dude! I can't believe you were the first! to rick roll me! I am a noob!
    sold to: Johnny Law.Lulz/Worstenemy453,Pumkinman, j1b1e1, DexterMoped, miyagi gboo559,CSU87,nate2587, MichaelLane, SmLLySack. MR_Imperial, Herrrerra, ltr450racer690, 05fronty bought from: TripleB45, bigwheel15, (kroid77 but never recieved..)
    helping noobs daily PM me

  7. #7
    marcin93's Avatar
    marcin93 is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2010
    Location
    United States
    Posts
    207
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    8 Post(s)

    Re: amplifier problem

    I can not tell you what size wires because i honestly have no clue, all I bought was a 2 gauge amp kit. The protection mode light does turn on though. So you guys are tellin me that the big 3 is a MUST? or even more...?




  8. #8
    SicAudio's Avatar
    SicAudio is offline did you fart dude?



    Join Date
    Apr 2009
    Location
    melting HO alts...
    Age
    43
    Posts
    6,202
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2 Post(s)

    Re: amplifier problem

    definately more and you need at least 1/0 for 2500 rms

    from SS website:

    Direct Wire 0 ga. Power, 4 ga. Speaker Terminals (2500D) 250A fusing

    you prolly killed it from voltage drop or clipping trying to draw more juice than the wire would allow and the car can't produce enough...



    Quote Originally Posted by slammedincouch View Post
    Sic rolled me in front of my mom earlier...
    Quote Originally Posted by misfit138 View Post
    How did you manage to pack that much stupid into such a small amount of words?
    Quote Originally Posted by Magnus View Post
    I got rick rolled by SicAudio lulz
    Quote Originally Posted by Magnus View Post
    I just got rick rolled by SicAudio again lulz.
    Quote Originally Posted by chickaboom View Post
    awww.... dude! I can't believe you were the first! to rick roll me! I am a noob!
    sold to: Johnny Law.Lulz/Worstenemy453,Pumkinman, j1b1e1, DexterMoped, miyagi gboo559,CSU87,nate2587, MichaelLane, SmLLySack. MR_Imperial, Herrrerra, ltr450racer690, 05fronty bought from: TripleB45, bigwheel15, (kroid77 but never recieved..)
    helping noobs daily PM me

  9. #9
    marcin93's Avatar
    marcin93 is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2010
    Location
    United States
    Posts
    207
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    8 Post(s)

    Re: amplifier problem

    welll this amp runs like 1700 rms....thats besides the point. So i guess I found my reason. The real question here is if warranty will cover it??




  10. #10
    SicAudio's Avatar
    SicAudio is offline did you fart dude?



    Join Date
    Apr 2009
    Location
    melting HO alts...
    Age
    43
    Posts
    6,202
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2 Post(s)

    Re: amplifier problem

    at 2 ohms it should run 1700 but usually installer error is not covered

    just call and see what happens ... may get lucky



    Quote Originally Posted by slammedincouch View Post
    Sic rolled me in front of my mom earlier...
    Quote Originally Posted by misfit138 View Post
    How did you manage to pack that much stupid into such a small amount of words?
    Quote Originally Posted by Magnus View Post
    I got rick rolled by SicAudio lulz
    Quote Originally Posted by Magnus View Post
    I just got rick rolled by SicAudio again lulz.
    Quote Originally Posted by chickaboom View Post
    awww.... dude! I can't believe you were the first! to rick roll me! I am a noob!
    sold to: Johnny Law.Lulz/Worstenemy453,Pumkinman, j1b1e1, DexterMoped, miyagi gboo559,CSU87,nate2587, MichaelLane, SmLLySack. MR_Imperial, Herrrerra, ltr450racer690, 05fronty bought from: TripleB45, bigwheel15, (kroid77 but never recieved..)
    helping noobs daily PM me

  11. #11
    SicAudio's Avatar
    SicAudio is offline did you fart dude?



    Join Date
    Apr 2009
    Location
    melting HO alts...
    Age
    43
    Posts
    6,202
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2 Post(s)

    Re: amplifier problem

    at 2 ohms it should run 1700 but usually installer error is not covered

    just call and see what happens ... may get lucky



    Quote Originally Posted by slammedincouch View Post
    Sic rolled me in front of my mom earlier...
    Quote Originally Posted by misfit138 View Post
    How did you manage to pack that much stupid into such a small amount of words?
    Quote Originally Posted by Magnus View Post
    I got rick rolled by SicAudio lulz
    Quote Originally Posted by Magnus View Post
    I just got rick rolled by SicAudio again lulz.
    Quote Originally Posted by chickaboom View Post
    awww.... dude! I can't believe you were the first! to rick roll me! I am a noob!
    sold to: Johnny Law.Lulz/Worstenemy453,Pumkinman, j1b1e1, DexterMoped, miyagi gboo559,CSU87,nate2587, MichaelLane, SmLLySack. MR_Imperial, Herrrerra, ltr450racer690, 05fronty bought from: TripleB45, bigwheel15, (kroid77 but never recieved..)
    helping noobs daily PM me

  12. #12
    marcin93's Avatar
    marcin93 is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2010
    Location
    United States
    Posts
    207
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    8 Post(s)

    Re: amplifier problem

    Ok thanks alot everyone, btw if anyone thinks they might know a cheap way to fix this then let me kno....just in case the warranty doesn't cover.




  13. #13
    SicAudio's Avatar
    SicAudio is offline did you fart dude?



    Join Date
    Apr 2009
    Location
    melting HO alts...
    Age
    43
    Posts
    6,202
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2 Post(s)

    Re: amplifier problem

    find 1 of the amp repair members on here

    make a thread for it.

    or contact Chris @ db-r



    Quote Originally Posted by slammedincouch View Post
    Sic rolled me in front of my mom earlier...
    Quote Originally Posted by misfit138 View Post
    How did you manage to pack that much stupid into such a small amount of words?
    Quote Originally Posted by Magnus View Post
    I got rick rolled by SicAudio lulz
    Quote Originally Posted by Magnus View Post
    I just got rick rolled by SicAudio again lulz.
    Quote Originally Posted by chickaboom View Post
    awww.... dude! I can't believe you were the first! to rick roll me! I am a noob!
    sold to: Johnny Law.Lulz/Worstenemy453,Pumkinman, j1b1e1, DexterMoped, miyagi gboo559,CSU87,nate2587, MichaelLane, SmLLySack. MR_Imperial, Herrrerra, ltr450racer690, 05fronty bought from: TripleB45, bigwheel15, (kroid77 but never recieved..)
    helping noobs daily PM me

  14. Thanks marcin93 thanked for this post
  15. #14
    Haunz's Avatar
    Haunz is offline Packing 4/0



    Join Date
    May 2007
    Location
    inside a sine wave
    Posts
    1,866
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    17 Post(s)

    Re: amplifier problem

    Awsome advice in this thread



    OP the first thing you should do is check your wiring.. an RCA ground making contact with chassis ground can cause exactly what you describe.. try feeding the amp with a signal from an MP3 player and see what happens...




  16. #15
    marcin93's Avatar
    marcin93 is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2010
    Location
    United States
    Posts
    207
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    8 Post(s)

    Re: amplifier problem

    My ground is on the top of my trunk...Ill get that checked tho. Oh and btw im new to this stuff and when you say send a signal from an mp3 i have noooo clue how to do that haha




Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

User Tag List

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum