Closed Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 16 to 29 of 29

Reload Thread: amplifier problem

  1. #16
    SicAudio's Avatar
    SicAudio is offline did you fart dude?



    Join Date
    Apr 2009
    Location
    melting HO alts...
    Age
    43
    Posts
    6,202
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2 Post(s)

    Re: amplifier problem

    ground is on top of the trunk? you need to make sure the ground is in a clean bare metal spot, preferably to the chassis and tight!

    as for the mp3 player get a headphone to rca adapter ( walmart/radio shack for a few bux ) and plug it directly into the amp and see if the problem is still apparent.

    if the problem goes away you have a bad or shorting RCA cable. if it does not go away it may just be your ground... do that and let us know...



    Quote Originally Posted by slammedincouch View Post
    Sic rolled me in front of my mom earlier...
    Quote Originally Posted by misfit138 View Post
    How did you manage to pack that much stupid into such a small amount of words?
    Quote Originally Posted by Magnus View Post
    I got rick rolled by SicAudio lulz
    Quote Originally Posted by Magnus View Post
    I just got rick rolled by SicAudio again lulz.
    Quote Originally Posted by chickaboom View Post
    awww.... dude! I can't believe you were the first! to rick roll me! I am a noob!
    sold to: Johnny Law.Lulz/Worstenemy453,Pumkinman, j1b1e1, DexterMoped, miyagi gboo559,CSU87,nate2587, MichaelLane, SmLLySack. MR_Imperial, Herrrerra, ltr450racer690, 05fronty bought from: TripleB45, bigwheel15, (kroid77 but never recieved..)
    helping noobs daily PM me




  2. #17
    marcin93's Avatar
    marcin93 is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2010
    Location
    United States
    Posts
    207
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    8 Post(s)

    Re: amplifier problem

    Alright sounds good, ill get back to you guys tomorrow hopefully, thanks a lot for everything!!!




  3. #18
    Phoenix Risen's Avatar
    Phoenix Risen is offline OG.... Original Ginger



    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Dayton/Springfield, Ohio
    Posts
    4,064
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    350 Post(s)

    Re: amplifier problem

    what exactly do you mean when you say your ground is on top of your trunk?

    pics?



    R.I.P. 2008 Hyundai Tiburon GS
    2005 Subaru Baja turbo, build in planing stages.

  4. #19
    marcin93's Avatar
    marcin93 is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2010
    Location
    United States
    Posts
    207
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    8 Post(s)

    Re: amplifier problem

    let me restate that. It is in the back of my trunk, on this metal frame behind the seats.


    those are some quick photos i took...hope they give u a good feel for how it looks like...




  5. #20
    marcin93's Avatar
    marcin93 is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2010
    Location
    United States
    Posts
    207
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    8 Post(s)

    Re: amplifier problem

    Ok so i just tested out the amp and had an expert look at it, result is that its fried. The guy told me that it was a ****** amp in the first place...now i dont know if i should have it sent back to soundstream or should i just sell it to someone who wants a blown amp and get a new one. This *****.




  6. #21
    xoutofmyheadx's Avatar
    xoutofmyheadx is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Romulus, Michigan
    Age
    41
    Posts
    330
    Post Thanks / Like
    Images
    4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1 Post(s)

    Re: amplifier problem

    so if it's a crappy amp then i'm sure he had a better one to sell ya. when they ask you what size wire, that was asking what gauge (thickness of the copper wire itself). you're runing 2g wire you need 0g and glad to see they gave a site in here for ya to get it from...http://http://www.knukonceptz.com/. get a amp kit, then get like another 10ft so you can do your big3. i would also be runing a 2nd battery also.




  7. #22
    marcin93's Avatar
    marcin93 is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2010
    Location
    United States
    Posts
    207
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    8 Post(s)

    Re: amplifier problem

    Ok so i just came back from the electrician and my amp is fixed. But get this: the problem was that some connector in the amp like fell off because of the vibrations (its sitting on the box). Now that is a win.




  8. #23
    -01limited-'s Avatar
    -01limited- is offline Where are my 72 virgins?



    Join Date
    Oct 2010
    Location
    812 Indiana/409 Texas
    Age
    25
    Posts
    3,982
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    148 Post(s)

    Re: amplifier problem

    Quote Originally Posted by marcin93 View Post
    Ok so i just came back from the electrician and my amp is fixed. But get this: the problem was that some connector in the amp like fell off because of the vibrations (its sitting on the box). Now that is a win.
    Vibration can cause hell on amps if its close to your box or even mounted to it. Try to use some foam to put under the feet of the amp and then mount it. Can help reduce some of that.



    2001 Jeep Grand Cherokee Limited
    Mach 5 ixl 18.4
    7 cubes tuned to 34hz
    Hifonics Brutus 2k
    Knu Wires
    Quote Originally Posted by Bassin Buick View Post
    Why?? You still haven't learned to eat my balls in the WTEMB section.

  9. #24
    IDSkoT's Avatar
    IDSkoT is offline Resonating Reticular



    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Miami, Florida
    Posts
    6,274
    Post Thanks / Like
    Images
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: amplifier problem

    No problem with the top of the trunk, so be as long as it's bare metal and secure.
    I was using the top of my trunk for a while. It was bare metal, and **** secure. I had zero issues. The whole body / chassis THEORETICALLY is a single node, as such it shouldn't matter where the ground is, as long as it's a direct connection.

    But, all cars are not made equal, and as such, you should always try to get it as close to the engine bay / chassis as possible.


    EDIT:: OP, to me it looks like your ground is fine. Looks pretty secure to me, and it APPEARS to be bare metal. The quality is shitte, so I couldn't really tell.



    Now designing / building boxes.
    (Only building sealed and aero port boxes.)
    PM me.

    Feedback Thread

    Refs: MSW Danny, atsaubrey (great seller), ampjunkielikeme, wgsj_fortvalley, tEh koRnDog, bad @SS chevy, Nismos14 (who is the man. )



  10. #25
    IDSkoT's Avatar
    IDSkoT is offline Resonating Reticular



    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Miami, Florida
    Posts
    6,274
    Post Thanks / Like
    Images
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: amplifier problem

    Quote Originally Posted by -01limited- View Post
    Vibration can cause hell on amps if its close to your box or even mounted to it. Try to use some foam to put under the feet of the amp and then mount it. Can help reduce some of that.
    x2.

    Vibrations on ICs are death! Especially on massively manufactured units made overseas. They go for the quick-and-easy rather than strong way. As such, vibrations slowly chip away at the solder and cause loose connections. I think it's important to have proper vibration dampening on all amplifiers mounted in a car.



    Now designing / building boxes.
    (Only building sealed and aero port boxes.)
    PM me.

    Feedback Thread

    Refs: MSW Danny, atsaubrey (great seller), ampjunkielikeme, wgsj_fortvalley, tEh koRnDog, bad @SS chevy, Nismos14 (who is the man. )



  11. #26
    -01limited-'s Avatar
    -01limited- is offline Where are my 72 virgins?



    Join Date
    Oct 2010
    Location
    812 Indiana/409 Texas
    Age
    25
    Posts
    3,982
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    148 Post(s)

    Re: amplifier problem

    Quote Originally Posted by IDSkoT View Post
    x2.

    Vibrations on ICs are death! Especially on massively manufactured units made overseas. They go for the quick-and-easy rather than strong way. As such, vibrations slowly chip away at the solder and cause loose connections. I think it's important to have proper vibration dampening on all amplifiers mounted in a car.
    I lost my lanzar opti drive 2 chan to this I'm pretty sure. I cant find anything burnt at all on the board but it still likes that protect, so I just think its loose somewhere.



    2001 Jeep Grand Cherokee Limited
    Mach 5 ixl 18.4
    7 cubes tuned to 34hz
    Hifonics Brutus 2k
    Knu Wires
    Quote Originally Posted by Bassin Buick View Post
    Why?? You still haven't learned to eat my balls in the WTEMB section.

  12. #27
    IDSkoT's Avatar
    IDSkoT is offline Resonating Reticular



    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Miami, Florida
    Posts
    6,274
    Post Thanks / Like
    Images
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: amplifier problem

    Quote Originally Posted by -01limited- View Post
    I lost my lanzar opti drive 2 chan to this I'm pretty sure. I cant find anything burnt at all on the board but it still likes that protect, so I just think its loose somewhere.
    Yeah. I mean, it might not be a blow fet or resistor. There's a lot of things that can possibly go wrong with these amplifiers. If you think it's vibration, go ahead and open the case and start wiggling things. If you notice something is wiggling, solder it back on.

    The issue with a soldering joint that's been vibrated off is that you'll get intermittent function. And it all depends on how that amp functions. Some amps (like my Boss), once whatever it is that put it into protect fixes (I.E. Temperature) it goes out of protection mode. But most amps, once they're switched onto protect, they won't come out until the next power cycle.

    But, if you think it's worth it, start fooling around. The worst you can do, honestly, is nothing.

    Regardless of what anyone says on these forums, audio amplifiers are not that complex, nor are they that amazing.

    The only difference in them is the choice of amplifying chips and the choice of heat sink.



    Now designing / building boxes.
    (Only building sealed and aero port boxes.)
    PM me.

    Feedback Thread

    Refs: MSW Danny, atsaubrey (great seller), ampjunkielikeme, wgsj_fortvalley, tEh koRnDog, bad @SS chevy, Nismos14 (who is the man. )



  13. #28
    marcin93's Avatar
    marcin93 is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2010
    Location
    United States
    Posts
    207
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    8 Post(s)

    Re: amplifier problem

    yea im thinking about putting a think layer of mdf so the vibrations are distributed and then put my amp on tht. but off topic i noticed that my remote does not work, in fact the power light doesnt even go on...any ideas on why?? Its stilll bumpin hella loud....




  14. #29
    marcin93's Avatar
    marcin93 is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2010
    Location
    United States
    Posts
    207
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    8 Post(s)

    Re: amplifier problem

    Quote Originally Posted by marcin93 View Post
    but off topic i noticed that my remote does not work, in fact the power light doesnt even go on...any ideas on why?? Its stilll bumpin hella loud....
    yea scratch that, i fixed it




Closed Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

User Tag List

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum