Closed Thread
Page 2 of 31 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... LastLast
Results 16 to 30 of 458

Reload Thread: added fan to amp it went into protect mode y ?

  1. #16
    markak134's Avatar
    markak134 is offline Banned

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2010
    Location
    pa
    Posts
    563
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: added fan to amp it went into protect mode y ?

    5 guage wire is all i can get cause that all u can get at walmart







  2. #17
    *SlappinAzz*'s Avatar
    *SlappinAzz* is offline Shoot em



    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Virginia
    Posts
    4,244
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: added fan to amp it went into protect mode y ?

    Quote Originally Posted by markak134 View Post
    5 guage wire is all i can get cause that all u can get at walmart
    Ok, someone else can help you, because I can't stop laughing.




  3. #18
    hatedonmostly's Avatar
    hatedonmostly is offline throwin' hunnits, hunnits



    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Detroit, MI
    Age
    23
    Posts
    6,382
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: added fan to amp it went into protect mode y ?

    Quote Originally Posted by markak134 View Post
    maybe yea i should just get a battery just for that amp

    its a rd 2200 and a .67 ohm load

    the way its wired ok 5gauge wire from my battery with a 250a inline fuse going to a d-block with a 100a fuse for the rd2000(6g power wire and ground) and a 80a fuse for my power aucustick 4 channel 840 watt amp then the fans are all connected to the power aucustick amp so why the hell is the rd cutting off
    are you for real?

    yes, capacitors. you need three or more





  4. #19
    markak134's Avatar
    markak134 is offline Banned

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2010
    Location
    pa
    Posts
    563
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: added fan to amp it went into protect mode y ?

    Let me get this straight, you are running 5 gauge wire directly from your hood battery, to the d-block, and then to the Rd2000, and you don't know why its cutting off? Are you serious? Zero battery in the back?
    yea that what im doing so if i buy a new battery cause ive never done this before i just put it someone where ground it out and run it to the power on my amp right ? and also leave that power from the hood in that amp too




  5. #20
    markak134's Avatar
    markak134 is offline Banned

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2010
    Location
    pa
    Posts
    563
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: added fan to amp it went into protect mode y ?

    are you for real?

    yes, capacitors. you need three or more
    y are you saying i would need that many please explain yourself




  6. #21
    *SlappinAzz*'s Avatar
    *SlappinAzz* is offline Shoot em



    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Virginia
    Posts
    4,244
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: added fan to amp it went into protect mode y ?

    Quote Originally Posted by markak134 View Post
    yea that what im doing so if i buy a new battery cause ive never done this before i just put it someone where ground it out and run it to the power on my amp right ? and also leave that power from the hood in that amp too
    Alright listen. Don't just get any battery. Get a battery designed for audio. Get a kinetik hc1800 online, and GET 0 gauge wiring before that 5 gauge catches on fire.

    http://cgi.ebay.com/ebaymotors/KINET...fAudioQ5fVideo




  7. #22
    hatedonmostly's Avatar
    hatedonmostly is offline throwin' hunnits, hunnits



    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Detroit, MI
    Age
    23
    Posts
    6,382
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: added fan to amp it went into protect mode y ?

    Quote Originally Posted by SlappinBass View Post
    Ok, someone else can help you, because I can't stop laughing.
    i knew he bought his wire from walmart when he said 5 gauge.

    scosche ftw!





  8. #23
    power-fanatic07's Avatar
    power-fanatic07 is offline Knockin Doors Down



    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Texas
    Age
    33
    Posts
    4,703
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: added fan to amp it went into protect mode y ?

    Quote Originally Posted by bubbagumper6 View Post
    so...what's the 250A fuse for? Your 5 gauge wire is going to melt before that fuse will blow...
    Lolz. That reminded me of the time when I was 16 and used 18g speaker wire for my ground. Smoke poured from my trunk but my ish was still playing



    Got Refs? http://www.caraudio.com/forum/itrader.php?u=47119

  9. #24
    markak134's Avatar
    markak134 is offline Banned

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2010
    Location
    pa
    Posts
    563
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: added fan to amp it went into protect mode y ?





  10. #25
    bubbagumper6's Avatar
    bubbagumper6 is online now CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Apr 2006
    Location
    The D
    Posts
    10,841
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)

    Re: added fan to amp it went into protect mode y ?

    Quote Originally Posted by power-fanatic07 View Post
    Lolz. That reminded me of the time when I was 16 and used 18g speaker wire for my ground. Smoke poured from my trunk but my ish was still playing
    Was it magic smoke?




  11. #26
    hatedonmostly's Avatar
    hatedonmostly is offline throwin' hunnits, hunnits



    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Detroit, MI
    Age
    23
    Posts
    6,382
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: added fan to amp it went into protect mode y ?

    Quote Originally Posted by power-fanatic07 View Post
    Lolz. That reminded me of the time when I was 16 and used 18g speaker wire for my ground. Smoke poured from my trunk but my ish was still playing
    I had 10 gauge power and 16 gauge ground on a 300W amp when I was 17.

    No fuses.





  12. #27
    *SlappinAzz*'s Avatar
    *SlappinAzz* is offline Shoot em



    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Virginia
    Posts
    4,244
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: added fan to amp it went into protect mode y ?

    Quote Originally Posted by Still View Post
    i knew he bought his wire from walmart when he said 5 gauge.

    scosche ftw!
    Lolz, i rock schoshe 16 gauge for my components. Hellz yeah




  13. #28
    hatedonmostly's Avatar
    hatedonmostly is offline throwin' hunnits, hunnits



    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Detroit, MI
    Age
    23
    Posts
    6,382
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: added fan to amp it went into protect mode y ?

    Quote Originally Posted by SlappinBass View Post
    Lolz, i rock schoshe 16 gauge for my components. Hellz yeah
    CCA speaker wire = teh lulz





  14. #29
    Bumpin' Goalie's Avatar
    Bumpin' Goalie is offline Magic 8 Ball



    Join Date
    Nov 2009
    Location
    TN & Travel
    Posts
    3,163
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: added fan to amp it went into protect mode y ?

    People recommending capacitors are joking.

    With that much power, 5 gauge will not work.

    And your alternator (if stock) can probably not keep up.

    You would run wire from front battery positive to trunk battery positive. Then wire from back battery positive to amps. Ground wire from back battery negative to ground location.

    0 gauge is highly recommended....



    System Layout help available via PM.

    My system:
    Sounds good.

  15. #30
    markak134's Avatar
    markak134 is offline Banned

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2010
    Location
    pa
    Posts
    563
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: added fan to amp it went into protect mode y ?

    u dont really think it will melt do u i dont really feel like replacing it all ****

    o ok yea i have to well ill do it then




Closed Thread
Page 2 of 31 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum