Closed Thread
Results 1 to 5 of 5

Reload Thread: amp goes into protect mode after i turn it up

  1. #1
    Squirrel18's Avatar
    Squirrel18 is offline Member



    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Lincoln, Delaware
    Posts
    48
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    amp goes into protect mode after i turn it up

    I just got finished reconing my hdc and was going to free air it in my truck off an ap1500d. When I had removed the amp back in january it worked completely fine. Now I have everything hooked up and it goes into protect mode when i turn up the volume to a moderate level. I turn it down, it powers back up. Any clue what this could be? Bad ground?







  2. #2
    Wingman0121's Avatar
    Wingman0121 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Wisconsin Rapids, Wisconsin
    Posts
    2,549
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    88 Post(s)

    Re: amp goes into protect mode after i turn it up

    Check the impedance of your sub. Sounds like the amp is going into protect because of low impedance.




  3. #3
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    239, Florida
    Age
    27
    Posts
    1,931
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    4 Post(s)

    Re: amp goes into protect mode after i turn it up

    yep



    Team Decent Member

  4. #4
    bubbagumper6's Avatar
    bubbagumper6 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Apr 2006
    Location
    The D
    Posts
    10,973
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    859 Post(s)

    Re: amp goes into protect mode after i turn it up

    Quote Originally Posted by Wingman0121 View Post
    Check the impedance of your sub. Sounds like the amp is going into protect because of low impedance.
    Quote Originally Posted by JBLCAMRY View Post
    yep
    x3




  5. #5
    Squirrel18's Avatar
    Squirrel18 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Lincoln, Delaware
    Posts
    48
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: amp goes into protect mode after i turn it up

    thanks for help. impedance was fine..ground connection . mustve came lose when i removed everything.




Closed Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum