Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 30

Reload Thread: I may have killed my amp.....

  1. #1
    stocker08's Avatar
    stocker08 is offline Drunk



    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Minnesota
    Posts
    930
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    I may have killed my amp.....

    Earlier today, I switched my comps to run bi-amped off of my 5-channel U.S. Amps 5500x. After getting it all set up, I forgot to switch the input config on the crossovers from parallel to bi-amp. Long story short, after running them for about 10-15 minutes, everything shut off and the amp was very hot. I pulled the amp out of my car and it looks like some of the components may have been burnt. One little diode actually came off the board and melted into the plastic cover on the bottom side.

    I am no amp tech, so I was wondering if anyone had any advice.







  2. #2
    stocker08's Avatar
    stocker08 is offline Drunk

    Threadstarter


    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Minnesota
    Posts
    930
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: I may have killed my amp.....









  3. #3
    bubbagumper6's Avatar
    bubbagumper6 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Apr 2006
    Location
    The D
    Posts
    10,854
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)

    Re: I may have killed my amp.....

    Quote Originally Posted by stocker08 View Post
    Earlier today, I switched my comps to run bi-amped off of my 5-channel U.S. Amps 5500x. After getting it all set up, I forgot to switch the input config on the crossovers from parallel to bi-amp. Long story short, after running them for about 10-15 minutes, everything shut off and the amp was very hot. I pulled the amp out of my car and it looks like some of the components may have been burnt. One little diode actually came off the board and melted into the plastic cover on the bottom side.

    I am no amp tech, so I was wondering if anyone had any advice.
    May have killed it?

    Get better pics, those don't show shit




  4. #4
    stocker08's Avatar
    stocker08 is offline Drunk

    Threadstarter


    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Minnesota
    Posts
    930
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: I may have killed my amp.....

    Quote Originally Posted by bubbagumper6 View Post
    May have killed it?

    Get better pics, those don't show shit
    I know.....I am trying to figure out how to disassemble the thing. All I would really need to do is get the plastic backing off but im not sure that is possible.




  5. #5
    anj46907's Avatar
    anj46907 is offline No Longer Truckin



    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Bradenton, Florida
    Age
    29
    Posts
    3,005
    Post Thanks / Like
    Images
    1
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: I may have killed my amp.....

    lesson learned

    /thread




  6. #6
    stocker08's Avatar
    stocker08 is offline Drunk

    Threadstarter


    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Minnesota
    Posts
    930
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: I may have killed my amp.....

    Quote Originally Posted by anj46907 View Post
    lesson learned

    /thread
    that there is a douche named anj lurking around? yup, know that now.




  7. #7
    gtbike900's Avatar
    gtbike900 is offline 1loudyukonxl



    Join Date
    Jan 2004
    Location
    ohio
    Age
    28
    Posts
    779
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: I may have killed my amp.....

    poor amps toast



    4 18 inch d2 ia wardens at 1 ohm strapped
    on 8 saz2500ds
    20.0 cube box tuned to 34.6 htz
    2 350 amps dr44s externaly reg big 3
    10 runs of 1/0 21 kinetik 16 v
    front stage o2 audio 605ndpro in each door
    rear o2 audio 605ndpro in each door an 4 10 inch o2 10promids in sealed boxes
    sax100.4 and sax125.2 sax200.4 100 sq feet od 80 mil deading and 20 cans expanding foam adding more later
    current termlab score 158.1 at 37hrz on 19580 clamped on my wardens now i need recones

  8. #8
    gtbike900's Avatar
    gtbike900 is offline 1loudyukonxl



    Join Date
    Jan 2004
    Location
    ohio
    Age
    28
    Posts
    779
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: I may have killed my amp.....

    look up a place in ohio called amp repair center



    4 18 inch d2 ia wardens at 1 ohm strapped
    on 8 saz2500ds
    20.0 cube box tuned to 34.6 htz
    2 350 amps dr44s externaly reg big 3
    10 runs of 1/0 21 kinetik 16 v
    front stage o2 audio 605ndpro in each door
    rear o2 audio 605ndpro in each door an 4 10 inch o2 10promids in sealed boxes
    sax100.4 and sax125.2 sax200.4 100 sq feet od 80 mil deading and 20 cans expanding foam adding more later
    current termlab score 158.1 at 37hrz on 19580 clamped on my wardens now i need recones

  9. #9
    gtbike900's Avatar
    gtbike900 is offline 1loudyukonxl



    Join Date
    Jan 2004
    Location
    ohio
    Age
    28
    Posts
    779
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: I may have killed my amp.....

    13305947012 amp repair center



    4 18 inch d2 ia wardens at 1 ohm strapped
    on 8 saz2500ds
    20.0 cube box tuned to 34.6 htz
    2 350 amps dr44s externaly reg big 3
    10 runs of 1/0 21 kinetik 16 v
    front stage o2 audio 605ndpro in each door
    rear o2 audio 605ndpro in each door an 4 10 inch o2 10promids in sealed boxes
    sax100.4 and sax125.2 sax200.4 100 sq feet od 80 mil deading and 20 cans expanding foam adding more later
    current termlab score 158.1 at 37hrz on 19580 clamped on my wardens now i need recones

  10. #10
    gtbike900's Avatar
    gtbike900 is offline 1loudyukonxl



    Join Date
    Jan 2004
    Location
    ohio
    Age
    28
    Posts
    779
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: I may have killed my amp.....

    they fix all my amps cheap and do good work



    4 18 inch d2 ia wardens at 1 ohm strapped
    on 8 saz2500ds
    20.0 cube box tuned to 34.6 htz
    2 350 amps dr44s externaly reg big 3
    10 runs of 1/0 21 kinetik 16 v
    front stage o2 audio 605ndpro in each door
    rear o2 audio 605ndpro in each door an 4 10 inch o2 10promids in sealed boxes
    sax100.4 and sax125.2 sax200.4 100 sq feet od 80 mil deading and 20 cans expanding foam adding more later
    current termlab score 158.1 at 37hrz on 19580 clamped on my wardens now i need recones

  11. #11
    Supergumby5000's Avatar
    Supergumby5000 is offline Project: F350 begins...



    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Pullman, WA
    Posts
    8,359
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: I may have killed my amp.....

    Quote Originally Posted by stocker08 View Post
    that there is a douche named anj lurking around? yup, know that now.
    chill out. You tried to do a bi amp setup, failed to check over everything, and cooked the amp.

    in all honesty, it IS a lesson learned, you wont do that again



    .
    Project: Avalanche V1... http://www.caraudio.com/forum/showthread.php?t=345189
    Project: Avalanche V2... http://www.caraudio.com/forum/showthread.php?t=432321
    Project: F350... Coming Soon!
    .
    Need a box or box design? -EMAIL- me for info/quotes, do NOT send a PM
    my username @ hotmail.com

  12. #12
    stocker08's Avatar
    stocker08 is offline Drunk

    Threadstarter


    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Minnesota
    Posts
    930
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: I may have killed my amp.....

    Quote Originally Posted by Supergumby5000 View Post
    chill out. You tried to do a bi amp setup, failed to check over everything, and cooked the amp.

    in all honesty, it IS a lesson learned, you wont do that again
    Well yeah, but no reason to come post what I already know and then proceed to "close" the thread. If he had nothing helpful to say, then why post?

    No decent cameras in this house....









  13. #13
    stocker08's Avatar
    stocker08 is offline Drunk

    Threadstarter


    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Minnesota
    Posts
    930
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: I may have killed my amp.....

    You can see how the 4 little components there are all burnt up while the surrounding ones look fine.




  14. #14
    stocker08's Avatar
    stocker08 is offline Drunk

    Threadstarter


    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Minnesota
    Posts
    930
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: I may have killed my amp.....

    After doing some reading and examining the amp carefully, it looks like its just the 4 resistors that have damage. Would the damage on these keep the amp from turning on?

    Any help is appreciated.




  15. #15
    TheyDontWant's Avatar
    TheyDontWant is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Jan 2009
    Location
    in a house
    Posts
    339
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: I may have killed my amp.....

    its more than likely, that even having those resistors toasted, that the amplifier would still turn on...

    does it go into protect? or just do nothing?




Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum