Closed Thread
Results 1 to 2 of 2

Reload Thread: How to bridge both pair of channels of JL audio a4300 (or e4300)

  1. #1
    atoprak's Avatar
    atoprak is offline Member



    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Istanbul
    Posts
    34
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    How to bridge both pair of channels of JL audio a4300 (or e4300)

    Hi,

    I have a simple question, Actually I cant believe myself for asking that but I am in a very strange situation.


    I am running a pair of Morel Tempo 6 and single JL Audio 10w3v3 with my amp.. it sounds fine.. however It lacks a little bit of power and control with my speakers at higher volumes... so I have decided to buy a new mono amp for my sub, and bridge the a4300 to drive my Morel Tempos...


    As far as understood from the manual, I bought a pair of "Y" cable to feed Channel1 and Channel2 with "right" signal and the others with "left" signal and connect the speakers as the manual describes... finally make a conservative gain setup and played ...

    The sound was very very bad...when I came to 30-35(max62) from the head unit, it creates lots of distortion, clipping, weird, ...simply very bad sound ...


    I have also realized the car lights are shaking ... it seems that takes a lot of current from battery even if the the engine running...

    I have checked the amp temp, but it was cool..also the power ale is cool too (8awg)

    I was very good before (with a sub and a pair of Tempos) also very loud without any distortion ...

    What is wrong about my setup ?

    Thank you....







  2. #2
    atoprak's Avatar
    atoprak is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Istanbul
    Posts
    34
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: How to bridge both pair of channels of JL audio a4300 (or e4300)

    The documentation describes as follows, I think this is the way I sohuld go and what I have tried ..

    "1) Left Channel Only or Right Channel Only
    Information: If you wish to send a left-only
    or right-only signal to a pair of the A4300’s
    channels, use a “Y-Adaptor” to split the single
    channel signal into both left and right RCA
    inputs. This option is useful when using a pair
    of the A4300’s channels to drive left channel
    speakers only and the other pair of the A4300’s
    channels to drive right channel speakers only."


    I think I am doing what it is written ... right ? ?




Closed Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum