Closed Thread
Results 1 to 7 of 7

Reload Thread: Alpine MRD-M1001 flashing "current"

  1. #1
    tipnitty's Avatar
    tipnitty is offline TH^T GUY



    Join Date
    Feb 2009
    Location
    St.louis
    Age
    26
    Posts
    961
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2 Post(s)

    Alpine MRD-M1001 flashing "current"

    so i was running 2 JL audio 12w3v2's at 4ohm amp and everything was fine. recently i found a HO wedge box for these subs so i put the box in and made my connections. I used to be able to turn the volume up to whatever i wanted and it would run fine. When i put the box in once i put the volume to 19 for more that 3 seconds my amp will shut off and flash "current". i did it again and watched my capacitor but it never dropped below 13 volts at any point. but i have a volt gauge on my a-pillar and i watched that and it dipped well below 11 volts while the car was running. would doing the big 3 fix this? i'm not sure but here is my setup,

    Alpine CDA-9856
    Alpine MRD-M1001
    Stinger 1 farad cap
    2 JL Audio 12w3v2's in a HO box
    Stinger 4 Gauge wire

    like i said i haven't had a problem before i put the new box in so any help would be appreciated







  2. #2
    RidnClean's Avatar
    RidnClean is offline Love 4 Money



    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Washington
    Posts
    8,809
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    15 Post(s)

    Re: Alpine MRD-M1001 flashing "current"

    so without cap it goes to 11? if not, take it out and see.

    also, do big 3, but below 11 is bad.



    Team Shok Industries / Team NWSPL / Team XS Power / Team Vertex Audio / Team Sundown

    Feedback Thread, if you've dealt with me, please leave some!
    http://www.caraudio.com/forums/buyer-seller-feedback/459566-ridncleans-feedback-thread.html


  3. #3
    Side Show's Avatar
    Side Show is offline Bringin The Noise



    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Australia
    Posts
    3,339
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    457 Post(s)

    Re: Alpine MRD-M1001 flashing "current"

    new dry cell battery




  4. #4
    tipnitty's Avatar
    tipnitty is offline TH^T GUY

    Threadstarter


    Join Date
    Feb 2009
    Location
    St.louis
    Age
    26
    Posts
    961
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2 Post(s)

    Re: Alpine MRD-M1001 flashing "current"

    Quote Originally Posted by RidnClean View Post
    so without cap it goes to 11? if not, take it out and see.

    also, do big 3, but below 11 is bad.
    correct when the cap was in it would drop below 13 and would still shut off. so i watched the volt gauge would drop below 11 with the cap in when the bass would hit hard. but if i am cruising on the highway and listening to it that loud it won't shut off. and the big 3 is going in this summer when i get back from school and back to all my tools




  5. #5
    tipnitty's Avatar
    tipnitty is offline TH^T GUY

    Threadstarter


    Join Date
    Feb 2009
    Location
    St.louis
    Age
    26
    Posts
    961
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2 Post(s)

    Re: Alpine MRD-M1001 flashing "current"

    Quote Originally Posted by Side Show View Post
    new dry cell battery
    i was looking into a yellow top this summer.




  6. #6
    SRim23's Avatar
    SRim23 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Jun 2006
    Location
    OH
    Posts
    5,431
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2 Post(s)

    Re: Alpine MRD-M1001 flashing "current"

    my girls voltage used to always drop below 10 volts, got her a stinger dry cell and everythings great.



    sold to : vitveet, ZeroAccess, Regalboi97 bought from: pboulos, mikescanlon, pickup1, konechiwa, CaliforniabOY5, desertheat
    Quote Originally Posted by DDeitz View Post
    blacks buy cars owned by white men who were designed by asians and made by mexicans ...see everyone contributes to the cycle
    Quote Originally Posted by Willkas View Post
    today I was messin with my newly installed subs, i really have no clue what they are but they're definatly old school. Out of nowhere, it burts into awesome mode and starts shaking the garage doors of the entire lot ( work in a auto shop).
    I just want to here some theories how this happened.
    In case you were wondering I drive a tahoe and when I say loud I mean loud to the point that your ears will pop and it starts hurting.

  7. #7
    tipnitty's Avatar
    tipnitty is offline TH^T GUY

    Threadstarter


    Join Date
    Feb 2009
    Location
    St.louis
    Age
    26
    Posts
    961
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2 Post(s)

    Re: Alpine MRD-M1001 flashing "current"

    what like model battery should i be looking for?




Closed Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum