Closed Thread
Results 1 to 4 of 4

Reload Thread: whi is my amp making this sound????

  1. #1
    Juice's Avatar
    Juice is offline Junior Member



    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Hamilton
    Age
    30
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Icon32 whi is my amp making this sound????

    Could someone tell me why my amp is making this sound, When i start my car the sound of the engine comes out the hi passive out put. Ive got my 6x9's in the hi output and there is a whizzing sound(the engine), I dont know why this is diong itCould someone tell me why my amp is making this sound, When i start my car the sound of the engine comes out the hi passive out put. Ive got my 6x9's in the hi output and there is a whizzing sound(the engine), I dont know why this is diong it







  2. #2
    paikiah's Avatar
    paikiah is offline Wangaholic



    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Seoul, Korea
    Age
    37
    Posts
    7,770
    Post Thanks / Like
    Images
    46
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: whi is my amp making this sound????

    That's the dreaded alt whine.
    Check ground wire (make sure it's the same size as the power wire, if not larger and check that the contact point is solid)

    Also, the speaker/signal wires might be picking up the sound. Try rerouting the wires to another side. (power wire and window motor both emit noise)

    Do you have performance sparkplug cables? replce to the original.



    Team Caraudio

    Sony C90, 210 EQ
    Seas 27TDF/C, RE XXX 6.5, custom xo (dyn 240GT sitting idle)
    RF 60.2 amp
    eD A15.22
    Soundstream picasso 1400.1D

    Bass drive-by's are uncool.

  3. #3
    Bavarian3's Avatar
    Bavarian3 is offline Ownz joo



    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Nor*Cal
    Age
    27
    Posts
    5,170
    Post Thanks / Like
    Images
    9
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: whi is my amp making this sound????

    i second pakaih its alt. whine. Make sure ur running ur wires through the center running it through the sides causes alt. whine.



    Upcoming SQ competition ready install...
    -Eclipse cd8053
    -Image Dynamics Cd1Pro MH
    -Image Dynamics 6.5" mids with CX motors and poly cone in custom fiberglass kick panels
    -12" Stereo Integrity Magnum in large sealed fiberglass wheel well enclosure.
    -Viper d1200.1 (sub), Viper 400.2 (mids), David Navone Amp-100 (horns)



  4. #4
    marshall's Avatar
    marshall is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Illinois
    Posts
    186
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: whi is my amp making this sound????

    I really don't understand why performance spark plug cables would have anything to do with the alt whine which he is hearing?




Closed Thread

Similar Threads

  1. Sub making strange sound
    By er1kkull in forum Subwoofers
    Replies: 8
    Last Post: 08-08-2005, 04:16 AM
  2. 15's and sound quality
    By jim163 in forum Subwoofers
    Replies: 7
    Last Post: 12-04-2003, 10:56 PM
  3. sound deadener
    By mrmafioso04 in forum General Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 08-29-2003, 06:35 PM
  4. Subs hit no sound tho
    By paul83085 in forum Subwoofers
    Replies: 5
    Last Post: 07-31-2003, 10:44 PM
  5. MTX thunder 8000 for sound quality
    By jim163 in forum Subwoofers
    Replies: 3
    Last Post: 07-11-2003, 03:44 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum