Closed Thread
Results 1 to 2 of 2

Reload Thread: Alpine MRD-M1000 Problems Please Help

  1. #1
    notw's Avatar
    notw is offline .,,.Α&Ω.,,.



    Join Date
    May 2008
    Location
    Georgia
    Posts
    78
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Alpine MRD-M1000 Problems Please Help

    *BTW*I did try to search this question and I didn't find anything to help me. I am sorry if this question has already been answered.*BTW*
    Hello everyone. I just bought an Alpine MRD-M1000. The power comparison between the amp and speaker is a little off but not some much that is shouldn't work at all together. Ok I am using a db drive 12 the handles 750w RMS. This amp is rated at 1000w RMS. I figure that I could just adjust the level on the amp down to where it will work but I get extreme popping no matter what. As soon as I adjust the 1-2 Level up, with the HU turned up to maximum desired volume, where is begins to start getting loud the sub all the sudden starts violently moving in and out causing popping.

    I need someone that has experience with this digital series of amps from Alpine PLEASE! I know that if I use trial and error long enough that I will figure it out but I really don't think that the sub is gonna make it that long. Below is a list of the setting description and the current configuration. Keep in mind that I have adjusted the input level in slow increments but is seems to jump to popping. Like there is no middle ground in volume.

    PLEASE HELP ME SOMEONE! PLEASE!

    Showing 13.9V and 1.8A(amps may change when the amp hits)
    1-1 Input : 2ch
    1-2 Input Level :-4db
    1-3 Gain Factor :0db (lowest it goes is 0db)
    2-1 LP On\Off :On
    2-2 Frequency :63hz
    3-1 Subsonic On/Off :On
    3-2 Frequency :25hz
    4-1 Parametric EQ On\Off :On
    4-2 Frequency :50hz
    4-3 Width Q. :3
    4-4 Level :-2db
    5-1 Bass Compensation On\Off :Off
    5-2 Mode :N\A
    6-1 Time Compensation On\Off :Off
    6-2 Delay Time :N\A
    7-1 Phase :0\180
    8-1 Amp Set ID No. :1
    8-2 Time Of Delay :1.0
    9-1 Output Disable :Off
    0-1 Memory Write :Hopefully Correct Settings!!
    0-2 Memory Read :Hopefully Correct Settings!!

    THANK YOU SOOO MUCH IN ADVANCE TO EVERYONE THAT HELPS ME!!!







  2. #2
    terrorist's Avatar
    terrorist is offline Junior Member



    Join Date
    Jul 2008
    Location
    surrey uk
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Icon12 Re: Alpine MRD-M1000 Problems Please Help

    id say ur input gain is too high,
    0db is for a 0.5v, -6db is for around 1v, -12db is for 2v, -18 is 4v.
    fine tune once the input gain is set.




Closed Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum