Closed Thread
Results 1 to 11 of 11

Reload Thread: Another HELP MY AMP WON'T COME ON AND I DON'T KNOW WHY Thread

  1. #1
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Atlanta,GA
    Posts
    64
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Another HELP MY AMP WON'T COME ON AND I DON'T KNOW WHY Thread

    Okay.....my amp won't come on, its an kenwood KAC-8103d. I ran my cable from the battery(+) to the amp,its grounded, and the control switch from my reciever is hooked up to the amp also, but no power!! Any suggestions for troubleshooting? Thanks bunches!!!



    I CAN'T HEAR YOU, MY RADIO IS ON!




  2. #2
    Firebirdguy's Avatar
    Firebirdguy is offline Member



    Join Date
    May 2006
    Location
    South Dakota
    Posts
    48
    Post Thanks / Like
    Images
    1
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Another HELP MY AMP WON'T COME ON AND I DON'T KNOW WHY Thread

    did you check your ground to make sure there was a good connection, also are all of the fuses (inline and amp) good?



    01' grand prix gt special edition

  3. #3
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Ft Hood, TX
    Posts
    2,745
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Another HELP MY AMP WON'T COME ON AND I DON'T KNOW WHY Thread

    Make sure you control wire has 12v going to it.



    2- 3515's
    2- RD 1750v2's
    Critical Mass 5x7's
    2- C&D batts
    Box

    Check thread for pricing

  4. #4
    christopher0825's Avatar
    christopher0825 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Atlanta,GA
    Posts
    64
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Another HELP MY AMP WON'T COME ON AND I DON'T KNOW WHY Thread

    Quote Originally Posted by Firebirdguy View Post
    did you check your ground to make sure there was a good connection, also are all of the fuses (inline and amp) good?
    Yep,


    And as far as the 12 volt do you mean fromt the reciver or from the car, and constant or 12-



    I CAN'T HEAR YOU, MY RADIO IS ON!

  5. #5
    Firebirdguy's Avatar
    Firebirdguy is offline Member



    Join Date
    May 2006
    Location
    South Dakota
    Posts
    48
    Post Thanks / Like
    Images
    1
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Another HELP MY AMP WON'T COME ON AND I DON'T KNOW WHY Thread

    does the amp work if you direct connect to the battery?



    01' grand prix gt special edition

  6. #6
    audiobahnuser18's Avatar
    audiobahnuser18 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Mi
    Age
    25
    Posts
    10,082
    Post Thanks / Like
    Images
    15
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Another HELP MY AMP WON'T COME ON AND I DON'T KNOW WHY Thread

    Check your remote wire that you should of spliced into the back of the remote wire coming off the hu which is the blue wire with the white stripe you should tie your remote wire into that wire try it. If that does not work check your ground to the amp making sure that the ground is sanded down to bare metal having good contact. If that is not it either check the fuses in the amp make sure that they are not blown also check your power wire anl fuse in the fuse holder upfront in your engine bay. Try all these options.




    Refs
    Bigjon47 , JohnnyBussa , Mike Dressure , BTLking , Myjaja , Tapout , prowler573 , mommyvan , R-sosa , Audio Master , 95BlackGA , wu501 , Nismos14 , HawaiianBassHed , ECS23 , Bagged96Chevy, Donpisto , the other mike kmanian bumpin buick dumple wrench , guy , blazinb2000 , teen , phl1ser , Loud3 , Plyer3 , LazyRider , Jk32sho , MacQ32
    TreZ0r Is a lieing piece of sh*t scum bag SCAMMER!!!!

    REBUILDING IT ALL
    REFS:http://www.caraudio.com/forum/showthread.php?t=353034

  7. #7
    christopher0825's Avatar
    christopher0825 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Atlanta,GA
    Posts
    64
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Another HELP MY AMP WON'T COME ON AND I DON'T KNOW WHY Thread

    I stopped last nite cuz it got dark and cold. But when I got up this morning my car wouldn't start, so I disconnected the power cable from the battery and my car started right up!!! is this a problem? And does it have anything to do with my amp not powering on?



    I CAN'T HEAR YOU, MY RADIO IS ON!

  8. #8
    christopher0825's Avatar
    christopher0825 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Atlanta,GA
    Posts
    64
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Another HELP MY AMP WON'T COME ON AND I DON'T KNOW WHY Thread

    I stopped last nite cuz it got dark and cold. But when I got up this morning my car wouldn't start, so I disconnected the power cable from the battery and my car started right up!!! is this a problem? And does it have anything to do with my amp not powering on?



    I CAN'T HEAR YOU, MY RADIO IS ON!

  9. #9
    kidwolf909's Avatar
    kidwolf909 is offline Never Enough Money



    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Maryland
    Posts
    484
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Another HELP MY AMP WON'T COME ON AND I DON'T KNOW WHY Thread

    Quote Originally Posted by christopher0825 View Post
    I stopped last nite cuz it got dark and cold. But when I got up this morning my car wouldn't start, so I disconnected the power cable from the battery and my car started right up!!! is this a problem? And does it have anything to do with my amp not powering on?
    Hahaha, do YOU think it's a problem? Your car won't start with the amp hooked up? I'd say so man. And yes, this is probably related to your amp not powering up.

    Call Kenwood's technical service, they'll know how to diagnose it.



    Eclipse CD7200mkII | Phoenix Gold RSd65cs's | Dayton HO 10" | Alpine PDX2.150 | Alpine PDX1.600 | eDeadv1.2 | Knu 4AWG

    References: Vitveet

  10. #10
    spark plugs.'s Avatar
    spark plugs. is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Sep 2007
    Location
    New York, NY
    Posts
    322
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Another HELP MY AMP WON'T COME ON AND I DON'T KNOW WHY Thread

    have a multimeter? check to make sure you're getting the right voltages to the amp



    2003 Nissan Maxima
    Head Unit: Kenwood DDX-6019 w/ navi & hd
    Front Stage: Rainbow Profi CS-265
    Rear Fill: Boston Acoustics S55
    Interior Amplifier: Arc Audio 4150-xxk
    Sub Stage: 12" IDMAX 1.375 cu.ft.
    Sub Amplifier: DLS Ultimate A6
    *AudioControl DQS w/ DDC coming soon*

    Refs: 6spdcoupe, SPY, domn8r, godzukiduce

  11. #11
    christopher0825's Avatar
    christopher0825 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Atlanta,GA
    Posts
    64
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Another HELP MY AMP WON'T COME ON AND I DON'T KNOW WHY Thread

    Okay, I have a plug in volt meter and red is +12 and blue is-12. So I disconnected everything and checked the connections nearest the amp. I turned on my radio and checked the control wire, and it was red..... the ground was blue......and the wire from the battery didn't read anything.... so what do you think? I'm thinkinking I need to get another amp kit, I think the inline fuse blew in the cable from the battery. Could I be right, do you think I'm close to a solution??



    I CAN'T HEAR YOU, MY RADIO IS ON!

Closed Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum