Closed Thread
Results 1 to 3 of 3

Reload Thread: Alpine MRD-1005D shutting down

  1. #1
    94LS's Avatar
    94LS is offline Junior Member



    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Brampton
    Posts
    19
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Alpine MRD-1005D shutting down

    I have an alpine MRD-1005D amp running a single type x and if I run it with the car off and sometimes with the car on the amp will cut off and flash CUR if I turn it up a little loud. I was wondering what the problem might be? I don't have a manual so I'm not 100% sure what this is. I was running a pair compvr's before and it did it more often but I'm not sure if that has anything to do with the problem. any help would be great. thanks.







  2. #2
    94LS's Avatar
    94LS is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Brampton
    Posts
    19
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Alpine MRD-1005D shutting down

    anyone know what my problem might be?




  3. #3
    mikey7182's Avatar
    mikey7182 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Gilbert, AZ
    Age
    32
    Posts
    855
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1 Post(s)

    Re: Alpine MRD-1005D shutting down

    Probably voltage drop. Not sure what kind of electrical mods you've done but if you are experiencing it with the car off, the alternator isn't charging the system, so you are drawing all the current off your battery or whatever setup you have, and eventually the voltage will drop to a point where the amp is power starved, so rather than operate at subpar levels, it shuts off to protect itself. If you watch the voltage meter on the amp, it will probably shut off once it gets down around 11 Volts, maybe a bit lower. I have the exact same setup (M1005 and Type X 10) and have never had that problem. If it never does it with the car on, that is more than likely your problem.



    Quote Originally Posted by alex6999 View Post
    ...and speaker should take all power that i give to him...

    maybe you know models of speaker special for jackasses? 500 rms and 100 db sens?

    PayPal- email is [email protected]

    ebay id is mikeg7182 - 100% positive feedback (50+)

Closed Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum