Closed Thread
Results 1 to 12 of 12

Reload Thread: amp went poof. suggestions?

  1. #1
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Arkansas
    Posts
    135
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    amp went poof. suggestions?

    I just bought a Visonik 900XD from a member on the forum and the transaction went well. I had everything hooked up and playing for 2 days. i have all 0 gauge wire with big3 but i run a stock alternator and battery. the amp was seeing a 2 ohm load and i had the gain set to 30Volts on my DMM, which was close to half way. well i went out of town for a few days and offered my brother to borrow my truck. he was leaving work that day, and was showing out for his friends while leaving work, and he said it quit working. so come to find out he had just started the truck, had the a/c on full blast, and had it turned up considerably loud. i came home to look at it. it blew all 4 fuses on the amp, but not the one under my hood. i put in 4 new fuses and hook it back up and , pop, they all blow. i already tried hooking it up in another vehicle and same thing happens. my guess is he let the volts drop to low and it poofed. So what do i need to do to get this fixed. any recommendations for someone on here to fix it. the amp didnt go into protect which kinda makes me mad but oh well. i need to get it fixed quickly. thanks







  2. #2
    2Fast2Charles's Avatar
    2Fast2Charles is offline Too Fast Fo' Ya!



    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Tucson, AZ
    Posts
    64
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: amp went poof. suggestions?

    in for answer.




  3. #3
    tru_44's Avatar
    tru_44 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Aug 2006
    Location
    sc
    Posts
    549
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: amp went poof. suggestions?

    open it up and see what is burnt, then take pics and post in this thread



    planet audio fu-15

    ma audio parametric eq

    eclipse cd4000 headunit

    ma audio synergy HC2501 mono block

    MA Coax

    kinetik battery

  4. #4
    CJL's Avatar
    CJL
    CJL is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Mar 2006
    Location
    oZone
    Posts
    3,841
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    70 Post(s)

    Re: amp went poof. suggestions?

    Make brother pay for it?



    REFS:
    eatank,mikescanlon,BoominBeast,Pistonsfan70,90accordman,bizflawless,Mazdakid,Boyle465,LiquidClen,dman4486,
    KickerSoItBump, SPY,1000101,infamous_e46


    Bought-Sold-Traded

  5. #5
    Andocommando's Avatar
    Andocommando is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Arkansas
    Posts
    135
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: amp went poof. suggestions?

    i looked inside and nothing looked blacked or burnt. ill post pics when i get back from vaca.




  6. #6
    sundownz's Avatar
    sundownz is online now Supporting Vendor sundownz is a Supporting Member of the forum!

    sundownz is a Supporting Vendor of the forum!

    Join Date
    Aug 2003
    Location
    North Carolina
    Posts
    11,031
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    301 Post(s)

    Re: amp went poof. suggestions?

    Those amps are actually pretty durable... I'm surprised. I had a V800XD years ago and sold it to a friend of mine, whom I will call the "destroyer of all things car audio." It took him a year or so to break it... and it only had one blown MOSFET. Oddly, it blew the same MOSFET two more times over the next two years until he finally broke it for good.




  7. #7
    Andocommando's Avatar
    Andocommando is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Arkansas
    Posts
    135
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: amp went poof. suggestions?











  8. #8
    Andocommando's Avatar
    Andocommando is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Arkansas
    Posts
    135
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: amp went poof. suggestions?

    bump




  9. #9
    sundownz's Avatar
    sundownz is online now Supporting Vendor sundownz is a Supporting Member of the forum!

    sundownz is a Supporting Vendor of the forum!

    Join Date
    Aug 2003
    Location
    North Carolina
    Posts
    11,031
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    301 Post(s)

    Re: amp went poof. suggestions?

    Take the covers off the small FETs and check them carefully... that is what went on my friends V800XD. For some reason the legs actually separated from the body of the FET in his amp, they didn't actually "blow" per-se.




  10. #10
    Safe_Cracker's Avatar
    Safe_Cracker is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    888
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1 Post(s)

    Re: amp went poof. suggestions?

    Doesn't PEp Boys sell those amps? It will probably cost you more to repair then to replace. JMHO Polo.



    Refs- HopesAudio, Jason Paul, t3audios_160sdbjeep, GiantGloWorm, 97Cavy, Zeuslicious, delvryboy, duece212,blue200sx, dmxanswerand1 (banned )

    Safe_Cracker :O)~

  11. #11
    Andocommando's Avatar
    Andocommando is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Arkansas
    Posts
    135
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: amp went poof. suggestions?

    Quote Originally Posted by sundownz View Post
    Take the covers off the small FETs and check them carefully... that is what went on my friends V800XD. For some reason the legs actually separated from the body of the FET in his amp, they didn't actually "blow" per-se.
    alright i will check those. just check to see if the legs have physically seperated from the black FETs?




  12. #12
    Andocommando's Avatar
    Andocommando is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Arkansas
    Posts
    135
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: amp went poof. suggestions?

    none of the FETs look to be broken. anyone know of any good people to fix it?




Closed Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum