Closed Thread
Results 1 to 7 of 7

Reload Thread: Whats the problem with my amp? SAFE MODE question....

  1. #1
    Chadillac's Avatar
    Chadillac is offline Junior Member



    Join Date
    May 2007
    Location
    TX
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Whats the problem with my amp? SAFE MODE question....

    Okay the strangest thing happened to my amp a long time ago.

    My amp used to go on safe mode alot and when it did i just turned my music down and it started working again. Well one day it was working PERFECTLY, no problems at all, nothing overheating, everything is perfectly bumping...

    Okay so i didn't drive all day the next day, and the day after that, i turned on my car...my amp was in safe mode..............AND IT STAYED IN SAFE MODE.........AND CONTINUED TO STAY IN SAFE MODE.....like wtf?

    I took it to an audio place and they said that my speakers were getting power and my amp was getting power...it was just in safe mode. He said i needed a new amp and that they have amps on sale.....yeah i definitely left the place.

    That was Christmas Eve 2006 and now its May 19th 2007 and my amp is still in safe mode. The CD deck works and it still plays music....just ZERO bass. What the hell do i need to do to get this fixed?







  2. #2
    funkyab's Avatar
    funkyab is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Bloomington, Indiana/Stockholm, Sweden.
    Posts
    1,610
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Whats the problem with my amp? SAFE MODE question....

    Quote Originally Posted by Chadillac View Post

    That was Christmas Eve 2006 and now its May 19th 2007 and my amp is still in safe mode. The CD deck works and it still plays music....just ZERO bass. What the hell do i need to do to get this fixed?
    HA !! Man,,, what a wait..... Safe mode?? is this a windows amp assuming you mean protect?

    sounds like you possibly have a grounding problem,, ot your + and - might be making some minimal contact somewhere. Make sure all your connections are secure and seperated properly. I have had this problem before and it was just a couple of threads of wire strand touching opposites.



    2005 Saab 93 turbo Linear Build coming soon.
    ---------------
    Boat: 1992 Ebbtide Campione 180 Limited
    Rear Bench Seat: 2 fusion 6.5 marine speakers
    Driver and Passenger Panels: 2 Fusion 6.5 Power Plant
    Profile 4ch ap1040^
    Tower: 4 Soundstream Picasso 6.5
    Profile 4ch ap1040^
    Bow: 2 Infinity 5.5
    Profile 2ch ap600^
    Subs: 2 Alpine Type Rs in separate 2.5cube boxes with 4 aero ports tuned at 32hz. Waterproofed with 4 coats of resin and marine paint.
    Hifonics bxi1606d
    200a H/O marine grade alternator (100 at idle)
    1/0 knukonceptz to and from all the amps, same 1/0 connecting 2 Optima Yellow Top batteries. (batteries a on either side of engine compartment)

  3. #3
    blackbonnie's Avatar
    blackbonnie is offline The Revolution



    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Grand Rapids, MI
    Posts
    10,146
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Whats the problem with my amp? SAFE MODE question....

    check your connections



    HU - Pioneer 800prs
    Mids - Peerless HDS nomex 6.5's
    Highs - Seas Prestige Alumi-domes
    Front Stage Amp - Sundown 100.4D
    Sub - SA-12
    Sub Amp - Saz-1000D
    Wire - Knukonceptz, Kicker Hyperflex

    Blackbonnie References/Feedback

  4. #4
    azbass's Avatar
    azbass is offline the salty ca.com mod



    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Long Beach, CA
    Posts
    34,922
    Post Thanks / Like
    Images
    6
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Whats the problem with my amp? SAFE MODE question....

    Quote Originally Posted by Chadillac View Post

    My amp used to go on safe mode alot and when it did i just turned my music down and it started working again.
    and you did not think this was probably bad?




  5. #5
    Chadillac's Avatar
    Chadillac is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    May 2007
    Location
    TX
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Whats the problem with my amp? SAFE MODE question....

    Quote Originally Posted by azbass View Post
    and you did not think this was probably bad?
    lol i knew it was bad...i had up high and it was hot outside.........and i turned it down until it came back on....but its not like a BLASTED it again...i just gradually turned it back up

    but yeah i need to check the connections


    Do you guys think a fuse has blown out or that it's just my connections.....if its something wrong with the wiring, is it easy to replace?




  6. #6
    blackbonnie's Avatar
    blackbonnie is offline The Revolution



    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Grand Rapids, MI
    Posts
    10,146
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Whats the problem with my amp? SAFE MODE question....

    well the fuses should have been the first thing you checked.



    HU - Pioneer 800prs
    Mids - Peerless HDS nomex 6.5's
    Highs - Seas Prestige Alumi-domes
    Front Stage Amp - Sundown 100.4D
    Sub - SA-12
    Sub Amp - Saz-1000D
    Wire - Knukonceptz, Kicker Hyperflex

    Blackbonnie References/Feedback

  7. #7
    Colt9699's Avatar
    Colt9699 is offline Rockstar



    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Erie Pa
    Age
    39
    Posts
    1,927
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Whats the problem with my amp? SAFE MODE question....

    maybe you have the subs wired to an impedence lower than the amp can handle.



    I wanna go to where the women are easy and the drugs are cheap, and we all stay skinny cuz we just won't eat!!

    Refs:
    Silverbomber006(seller)BigWheel15(Buyer) Fordman (Seller) HelloMota(Buyer)Belunt(buyer)Tapout(buyer)
    Bushtree(seller)drpdmazda(seller)Allenzo(seller)22 Mountaieer(buyer)
    Prowler573(seller)Arron7114(buyer)
    dleccord x2(buyer)poundindak69(buyer) tez4life(buyer)Maroj248(seller)Hemi=22s(seller)Ksk itka x2(seller)Revrider1 (seller)RyanM923(seller)Duke(buyer) 60nDown (He Is Da Man!!)

Closed Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum