Closed Thread
Results 1 to 7 of 7

Reload Thread: JL 500/1 help....

  1. #1
    808stang's Avatar
    808stang is offline Member



    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Whitmor, HI
    Posts
    69
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    JL 500/1 help....

    well I fryed my amp a couple weeks ago, but am getting it fixed cant wait to get it back....


    Well, my amp fryed when I installed my Kenwood ddx-6019, I hooked everything up fine and when I turned it on it started smoking, and the statues light just stayed on... same thing happend to my JL 200/1 before.....


    But my question is How do I prevent it from frying again?

    I have a 4ga wire with a 80amp fuse, which then is connected to a cap then to the amp..

    any help would be appreciated, and no im not gonna buy another amp







  2. #2
    expo5.0's Avatar
    expo5.0 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Dec 2006
    Location
    rochester, mn
    Posts
    1,229
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: JL 500/1 help....

    don't wire it wrong?

    going to need more info to troubleshoot



    Eaton SCd C43 ///AMG with old school/new school Image Dynamics and Stereo Integrity
    Mini Cooper S with upgraded SC pully etc.
    Sequoia limited with chrome Toyota 20s
    Tahoe

  3. #3
    808stang's Avatar
    808stang is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Whitmor, HI
    Posts
    69
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: JL 500/1 help....

    OK, I made a drawing how it was hooked up...



    The car is a 87 mustang, with stock alt. like 75swatts
    the power wire is fused from the battery with a 80amp fused, from there it goes to a cap (1-1.5 farad), from the cap it is hooked up to the amp....

    but am gonna change the fuse to 150amp then split each power to each amp to like 60amp on each JL...

    see anything wrong or recommend.....




  4. #4
    808stang's Avatar
    808stang is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Whitmor, HI
    Posts
    69
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: JL 500/1 help....

    Update:
    I found out that couple of the mosfet were burnt in the power supply area...
    Also, does anyone know what can I do to prevent this from happening again?




  5. #5
    chucku's Avatar
    chucku is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Jan 2007
    Location
    new hampshire
    Posts
    408
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2 Post(s)

    Re: JL 500/1 help....

    Make shure its hooked up right. That means at least 4 ga wire, 0 ga is better. Make shure it doesnt move. Ground it with same ga as power wire to a good clean ground. Make shure you other equip is functionally as it should. If this doesnt make sense, have someone professionally install it for you.




  6. #6
    808stang's Avatar
    808stang is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Whitmor, HI
    Posts
    69
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: JL 500/1 help....

    ok.....

    ok so should I go 0 ga. from the batt. then split it from a power dist. to 4 ga. wire, 1 - 300/4 and 1-500/1.....

    also I had a cap hooked up before, should I hook it up again or leave it off?




  7. #7
    chucku's Avatar
    chucku is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Jan 2007
    Location
    new hampshire
    Posts
    408
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2 Post(s)

    Re: JL 500/1 help....

    Yes. I have 0 ga to a dis block and 4 ga run to my 500/1. You dont need a cap. Just upgrade your alt and batt cales, both power and ground to 0 ga.




Closed Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum