Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 21

Reload Thread: What just happened...

  1. #1
    chinny's Avatar
    chinny is offline Banned



    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miami Dade
    Age
    25
    Posts
    5,313
    Post Thanks / Like
    Images
    3
    Mentioned
    0 Post(s)

    What just happened...

    Okay, i was putting my amp behind my seat then i had to reground it... i switched the ground then i took out the + from the amp so i can screw in easier... when im all done the last thing i had to do is put the + back in the amp, then when im screwing in i see lil sparks... then i go to under my hood and i had forgotten to unhook the - from the batt!!! Then i unhooked it and screwed in but when i turn on my car my amp goes into protect automatically, only thing their is to do now is check the ground, did i just blow my amp?







  2. #2
    negativezeroz's Avatar
    negativezeroz is offline Nothing Is Promised



    Join Date
    May 2004
    Location
    -salad fingers-
    Age
    26
    Posts
    4,900
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: What just happened...

    You blew the fuse. Just replace it on your power wire.

    Thats what my amp did anyways.



    Quote Originally Posted by profilepower
    lol..sum guy thinks a box make subs tight..
    a box might help alil....so you saying if ya 15 is in the same box as my 10. theyre both as tight as each other???
    whatever..the thing is the mark means something..so you thought i have a 10 foot sub???
    this guy is the dumest of you all....HAHahahAHAhaHahAHAhaHa
    oh i think the lil boy complaining is talking about i hit a n instead of a s. it confused him..
    i'm sorry lil boy now is it better......its 10'' is tighter.
    my 2 marks are too far apart i'm going back to 1. it means inches lil boys..ok
    Quote Originally Posted by Trey803
    ports should ALWAYS be larger than your capacitor
    http://shecant.myminicity.com/ind

  3. #3
    chinny's Avatar
    chinny is offline Banned

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miami Dade
    Age
    25
    Posts
    5,313
    Post Thanks / Like
    Images
    3
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: What just happened...

    i replaced my amp fuses, how can i have blown the under the hood fuse... if the sparks were after the line




  4. #4
    chinny's Avatar
    chinny is offline Banned

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miami Dade
    Age
    25
    Posts
    5,313
    Post Thanks / Like
    Images
    3
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: What just happened...

    the amp wouldnt even turn on if the inline fuse was blown




  5. #5
    negativezeroz's Avatar
    negativezeroz is offline Nothing Is Promised



    Join Date
    May 2004
    Location
    -salad fingers-
    Age
    26
    Posts
    4,900
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: What just happened...

    Quote Originally Posted by chinny
    the amp wouldnt even turn on if the inline fuse was blown
    Lol I just realized what your entire post said cuz I thot you just hit the power wire while the batt was still attached blowing the fuse..lol forgot the whole amp goes into protection thing

    You just running one amp?



    Quote Originally Posted by profilepower
    lol..sum guy thinks a box make subs tight..
    a box might help alil....so you saying if ya 15 is in the same box as my 10. theyre both as tight as each other???
    whatever..the thing is the mark means something..so you thought i have a 10 foot sub???
    this guy is the dumest of you all....HAHahahAHAhaHahAHAhaHa
    oh i think the lil boy complaining is talking about i hit a n instead of a s. it confused him..
    i'm sorry lil boy now is it better......its 10'' is tighter.
    my 2 marks are too far apart i'm going back to 1. it means inches lil boys..ok
    Quote Originally Posted by Trey803
    ports should ALWAYS be larger than your capacitor
    http://shecant.myminicity.com/ind

  6. #6
    chinny's Avatar
    chinny is offline Banned

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miami Dade
    Age
    25
    Posts
    5,313
    Post Thanks / Like
    Images
    3
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: What just happened...

    Quote Originally Posted by negativezeroz
    You just running one amp?
    yes




  7. #7
    chinny's Avatar
    chinny is offline Banned

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miami Dade
    Age
    25
    Posts
    5,313
    Post Thanks / Like
    Images
    3
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: What just happened...

    its the comp amp.... USAmps I/S 2100.




  8. #8
    chinny's Avatar
    chinny is offline Banned

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miami Dade
    Age
    25
    Posts
    5,313
    Post Thanks / Like
    Images
    3
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: What just happened...

    wow some 1 post something lol




  9. #9
    tRiGgEr's Avatar
    tRiGgEr is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Jan 2004
    Location
    San Diego, Ca
    Age
    32
    Posts
    12,794
    Post Thanks / Like
    Images
    1
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: What just happened...

    Wow 25 posts per day...

    Check to make sure all of your speakers are still working properly and none of them are grounded. I've had little sparks at the terminal before. Never shorted out my amp. If you siconnect all the speakers and have a secure powwer/ground connection, them apm is probably toast.



    Quote Originally Posted by Scoobydoo View Post
    Before poking fun at others at least learn to spell. I won't go into all the gammar mistakes!
    Irony?

    Quote Originally Posted by audioholic View Post
    Your sig... Im trying to figure out if you think he spelled grammar wrong. Because, he didn't. Irony indeed.

  10. #10
    chinny's Avatar
    chinny is offline Banned

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miami Dade
    Age
    25
    Posts
    5,313
    Post Thanks / Like
    Images
    3
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: What just happened...

    Quote Originally Posted by tRiGgEr
    Wow 25 posts per day...

    Check to make sure all of your speakers are still working properly and none of them are grounded. I've had little sparks at the terminal before. Never shorted out my amp. If you siconnect all the speakers and have a secure powwer/ground connection, them apm is probably toast.
    I dont get what your saying.




  11. #11
    chinny's Avatar
    chinny is offline Banned

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miami Dade
    Age
    25
    Posts
    5,313
    Post Thanks / Like
    Images
    3
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: What just happened...

    some 1 plz help me out




  12. #12
    tRiGgEr's Avatar
    tRiGgEr is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Jan 2004
    Location
    San Diego, Ca
    Age
    32
    Posts
    12,794
    Post Thanks / Like
    Images
    1
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: What just happened...

    Did you read it. If your speakers are shorted, or grounded it can cause the amp to go in to protection. Disconnect all the speakers, If the amp still goes in to protection then it is the amp. What is so hard to understand...



    Quote Originally Posted by Scoobydoo View Post
    Before poking fun at others at least learn to spell. I won't go into all the gammar mistakes!
    Irony?

    Quote Originally Posted by audioholic View Post
    Your sig... Im trying to figure out if you think he spelled grammar wrong. Because, he didn't. Irony indeed.

  13. #13
    chinny's Avatar
    chinny is offline Banned

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miami Dade
    Age
    25
    Posts
    5,313
    Post Thanks / Like
    Images
    3
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: What just happened...

    Quote Originally Posted by tRiGgEr
    Did you read it. If your speakers are shorted, or grounded it can cause the amp to go in to protection. Disconnect all the speakers, If the amp still goes in to protection then it is the amp. What is so hard to understand...
    the spelling, but ok... the speakers arent grounded but im gonna check something hold up.




  14. #14
    tRiGgEr's Avatar
    tRiGgEr is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Jan 2004
    Location
    San Diego, Ca
    Age
    32
    Posts
    12,794
    Post Thanks / Like
    Images
    1
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: What just happened...

    Quote Originally Posted by chinny
    the spelling, but ok...
    I just woke up. I love Labor day.



    Quote Originally Posted by Scoobydoo View Post
    Before poking fun at others at least learn to spell. I won't go into all the gammar mistakes!
    Irony?

    Quote Originally Posted by audioholic View Post
    Your sig... Im trying to figure out if you think he spelled grammar wrong. Because, he didn't. Irony indeed.

  15. #15
    chinny's Avatar
    chinny is offline Banned

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miami Dade
    Age
    25
    Posts
    5,313
    Post Thanks / Like
    Images
    3
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: What just happened...

    Quote Originally Posted by tRiGgEr
    I just woke up. I love Labor day.
    I think its the ground that the screw is catching part of the lil boot that covers the cable union to the crimp connector im going to have to check that when i get back. It will **** if its the amp, it was signed by Dirk Ecker from USAmps just for me, i might just have to sell it, good thing is that its still on warranty.




Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. What The Hell Happened?
    By Harrison486 in forum Speakers
    Replies: 13
    Last Post: 06-12-2005, 12:15 AM
  2. What happened to the RE group buy?
    By icemayne696 in forum General Discussion
    Replies: 114
    Last Post: 01-21-2005, 07:47 PM
  3. What Happened To ED's "A" Series?
    By WarDrumz in forum Subwoofers
    Replies: 26
    Last Post: 05-19-2004, 03:48 PM
  4. what happened to the elemental e12a????
    By abcdefg in forum Subwoofers
    Replies: 6
    Last Post: 02-04-2003, 01:21 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum