Closed Thread
Results 1 to 6 of 6

Reload Thread: Amp not turning on

  1. #1
    Decado's Avatar
    Decado is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Minneapolis, MN
    Posts
    1,121
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Amp not turning on

    Ok, well, i was hooking up my amp, i accidentally arced the power wire off of the heatsink on my amp, i got it all hooked up and now it wont turn on. As far as i can tell all the wiring is fine, no fuses blown, no loose wires. Could i have fried my amp when i arced the wire off of it?







  2. #2
    Randy Savage's Avatar
    Randy Savage is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Oct 2002
    Location
    New York
    Age
    29
    Posts
    21,079
    Post Thanks / Like
    Images
    10
    Mentioned
    4 Post(s)

    Re: Amp not turning on

    It's possible.

    You have a multimeter? Take a voltage reading on the amplifier's battery connection and ground connection, should read 12v with the car off. Turn the car to acc, test the remote and ground, should read ~14ish...





  3. #3
    Decado's Avatar
    Decado is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Minneapolis, MN
    Posts
    1,121
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Amp not turning on

    Hmm, ok, i'll check that tomorrow, a little late now, i'll get back to ya.




  4. #4
    zachzchw's Avatar
    zachzchw is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Dec 2004
    Location
    ohio
    Posts
    6,640
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Amp not turning on

    This is why you disconnect your battery before putting power wires into your amp. Open it up, look at the board- see anything that looks burnt? Youll see brown smudges, basically.




  5. #5
    Decado's Avatar
    Decado is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Minneapolis, MN
    Posts
    1,121
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Amp not turning on

    Ok, i'll check that out if i find nothin wrong with the wires zach, and snova, do i test the power wires with dc or ac on my multimeter?




  6. #6
    Randy Savage's Avatar
    Randy Savage is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Oct 2002
    Location
    New York
    Age
    29
    Posts
    21,079
    Post Thanks / Like
    Images
    10
    Mentioned
    4 Post(s)

    Re: Amp not turning on

    Dc





Closed Thread

Similar Threads

  1. Hooking up the amp correctly
    By jhawk182002 in forum Amplifiers
    Replies: 0
    Last Post: 01-31-2005, 01:23 AM
  2. amp on, no sound
    By borntorun in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 5
    Last Post: 06-07-2004, 12:48 PM
  3. Problem with turning volume up, and sub or amp missing beats.
    By Zelott in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 5
    Last Post: 04-23-2004, 11:00 PM
  4. amp turning off?
    By Killa sin in forum Amplifiers
    Replies: 4
    Last Post: 11-26-2003, 09:57 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum