Closed Thread
Results 1 to 9 of 9

Reload Thread: Whats wrong with this amp? (pics)

  1. #1
    manuel525's Avatar
    manuel525 is offline Junior Member



    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Fort Knox, Kentucky, United States
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Whats wrong with this amp? (pics)

    Its a Kenwood KAC 8105D Amp that says RMSx1 at 4 OHMS Max W 1000 and it says 300 W on it too. I only had all this for 2 months and It was wired to two Kenwood KFC w3013ps 12 inch subs that pushes 400 RMS W peak level 1200 W. DO I NEED TO BUY A NEW AMP OR CAN THIS BE FIXED? THANKS
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Whats wrong with this amp? (pics)-imtfage.jpg   Whats wrong with this amp? (pics)-yt.jpg  







  2. #2
    mazdakid's Avatar
    mazdakid is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Oct 2004
    Location
    illnoise
    Age
    30
    Posts
    10,404
    Post Thanks / Like
    Feedback Score
    8 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    915 Post(s)

    Re: Whats wrong with this amp? (pics)

    You have it in the wrong section.



    traded-pickup1, power-fanatic07, fbi90909
    sold to-superspank, dumple, JoeRa22, sub-FATHER, TrlcKed_OuT, rosrock, dcole18, RaiN, BassAddictJ, tommyk90, MANTI5, Micah_Jones, mrflamboynt, g6ryder, rebelfromva, n8skow

  3. #3
    Side Show's Avatar
    Side Show is offline Bringin The Noise



    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Australia
    Posts
    3,339
    Post Thanks / Like
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    457 Post(s)

    Re: Whats wrong with this amp? (pics)

    not worth fixing IMO




  4. #4
    2Dcore's Avatar
    2Dcore is offline F*It



    Join Date
    May 2011
    Location
    PA.
    Age
    39
    Posts
    677
    Post Thanks / Like
    Images
    15
    Feedback Score
    7 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    173 Post(s)

    Re: Whats wrong with this amp? (pics)

    I wouldn't fix it you could buy another by the time you ship it and pay for repairs



    HU- alpine CDA 117
    Front - RF 6 .5 T1 comps & RF pro audio super tweets (Amp-Memphis 16-MCA5004)
    Rear -Walled- 4 AB HD 15's (AB 1100.1)

  5. #5
    98GCLimited's Avatar
    98GCLimited is offline Member



    Join Date
    Oct 2009
    Location
    AZ
    Posts
    78
    Post Thanks / Like
    Feedback Score
    1 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    22 Post(s)

    Re: Whats wrong with this amp? (pics)

    Looks like at least that one mosfet is blown.




  6. #6
    macsdad's Avatar
    macsdad is offline boom-boom



    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Trussville, Al
    Posts
    1,413
    Post Thanks / Like
    Feedback Score
    5 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    390 Post(s)

    Re: Whats wrong with this amp? (pics)

    It's empty.




  7. Likes ciaonzo liked this post
  8. #7
    Sleeklsc's Avatar
    Sleeklsc is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Jan 2004
    Location
    il
    Posts
    6,870
    Post Thanks / Like
    Feedback Score
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    834 Post(s)

    Re: Whats wrong with this amp? (pics)

    Replace fet. Looks to be a very simple job on that board.



    Ref's:1. Midwestcustoms 1.5. Desertheat 2. Mjbailey 3. Terryracing86 4. Sickmint79 5. Untouchable11 6. mattj 7. Ssweet96 8. Kool9accord 9.Kristinspapi10. Kmhogan224 11. Alpine3612 -x3- 12. Vectork39 13. Livinlife 14.Chriscivic 15. Violentraptor 16. Ricky616 17. Bassaddictj 18.orioles26 19.Khail19 20. jak3th3snak311 21. Myjaja 22. Springy101 x2 23. Ali1 24. Privatepastry 25. Plus about 10+ more..

  9. #8
    RangerDangerV2's Avatar
    RangerDangerV2 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Nov 2011
    Location
    st cloud MN
    Posts
    4,869
    Post Thanks / Like
    Feedback Score
    4 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2228 Post(s)

    Re: Whats wrong with this amp? (pics)

    you can fix it, those fets are about 2 or 3 bucks, hopefully you didnt burn the traces though. you will also need 2 drivers and possibly check the gate resistors. I dont think it is worth your time though.



    1999 Tahoe
    2 sa12s
    4th order
    145.18 @33z... with less than 500 watts!

  10. #9
    Spooney's Avatar
    Spooney is online now Premium Member Spooney is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Charlotte,MI,USA
    Age
    33
    Posts
    4,092
    Post Thanks / Like
    Feedback Score
    87 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    706 Post(s)

    Re: Whats wrong with this amp? (pics)

    Like was stated before it's not really worth the money to repair it unless you just want the experience of repairing it. You have some blown power supply fets there. There is also a good chance the outputs are dead too even though they look totally fine. Output fets don't normally blow apart when they die. Could very well likely cost more than the amp is worth to repair.




Closed Thread

Similar Threads

  1. Whats wrong with this amp?
    By EnvEe 02 in forum Amplifiers
    Replies: 8
    Last Post: 09-29-2009, 02:33 AM
  2. Tell me whats wrong with this pic
    By Stephen_c in forum General Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 08-22-2009, 01:39 AM
  3. What's wrong with this amp? PICS inside
    By shizzzon in forum Amplifiers
    Replies: 52
    Last Post: 07-27-2009, 09:00 PM
  4. whats wrong with this amp?
    By realitybasher in forum Subwoofers
    Replies: 4
    Last Post: 06-05-2003, 12:45 PM

User Tag List

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum